ADAKAH KITA PERLUKAN SUPPLEMEN?

Bila cakap tentang supplemen ni, ada bermacam-macam pendapat. Ada yg kata supplemen ni kita perlu ambil untuk jaga kesihatan diri sebelum jatuh sakit. Tapi, ada juga yg tak setuju & merasakan promo tentang supplemen ni berlebih-lebihan sahaja. Kebanyakannya cuma nak lariskan produk sahaja. Allah SWT dikatakan telah mengurniakan sistem badan yg 'perfect' sehingga kita tak perlu risaukan apa-apa lagi.

Betul ke? Anda setuju yg mana satu? Anda rasa kita ni memang tak perlukan supplemen ke?

Ok. Cuba jawab soalan ni:

❓ Apa menu sarapan pagi kita ambil setiap pagi? Nasi lemak? Roti canai? Mee/mihun goreng?
❓ Adakah waktu makan kita tetap pada setiap waktu pagi, tengahari & malam?
❓ Adakah kita mengambil menu yg benar-benar seimbang nisbah karbo, protein, kalsium & mineral dalam setiap hidangan?
❓ Berapa cawan/mangkuk sayur & buah kita makan setiap hari?
❓ Adakah anda memilih pemakanan anda dari sumber yg diyakini tidak tercemar oleh racun serangga perosak & baja kimia?
❓ Adakah rutin bekerja & kehidupan seharian anda langsung tidak menyebabkan sebarang tekanan fizikal/emosi?
❓ Adakah anda merokok? Atau ada mengambil alkohol?
❓ Adakah anda langsung tidak mengamalkan minuman yg mengandungi gula?
❓ Adakah anda melakukan pemeriksaan kesihatan/darah secara berkala & mendapat keputusan yg paling optimum setiap kali?

Jika anda menjawab kesemua soalan di atas dengan jawapan yg sepatutnya tepat, maka anda mungkin boleh mengatakan bahawa anda tak perlukan supplemen.

Namun, jika ada 'yay or nay' di mana yg tidak sepatutnya, maka supplemen amat membantu untuk memenuhi lohong-lohong nutrisi yg kekurangan & diperlukan oleh tubuh anda.

Dua punca utama mengapa kita mudah jatuh sakit:

1. Sistem imun yg lemah.
2. Kekurangan nutrisi penting dalam badan.

Semak semula tubuh kita. Jatuh sakit bukan sekadar 'takdir, nasib malang atau kifarah'. Diri kita sendiri bertanggungjawab atas tubuh yg diamanahkan oleh Allah SWT untuk kita menjaganya.

"We have only one body to live in."

Nak supplemen yg tubuh anda perlukan? Meh wasap: 014-984 0240 (Irda).



PENCUCI MUKA UNTUK SEMUA JENIS KULIT

YOUTH Luminous Gel Cleanser ni, dari nama dia je dah tau dia bukan pencuci muka yg biasa-biasa. Perkataan 'luminous' tu je dah jadi satu lambang kehebatannya.


APA BAGUSNYA PENCUCI MUKA YOUTH NI?

Cleanser YOUTH ni TIADA SABUN dalamnya tau. So, jangan expect ia berbuih bila digunakan macam jenama biasa yg lain. Bila tiada sabun, maksudnya ia mempunyai pH yg seimbang; tidak beralkali tinggi macam produk yg lain yg bersabun & berbuih tu.

Apabila pH seimbang, sebab tu lah cleanser ni sesuai untuk digunakan oleh semua jenis kulit termasuklah yg jenis kering ataupun sensitif. Sebab selalunya, 2 jenis kulit ni memang tak sesuai guna cleanser yg jenis bersabun.

Lagi, bila guna cleanser YOUTH ni sahaja pun dah boleh rasa kulit tu jadi makin lembut berbanding mana-mana cleanser yg pernah anda guna sebelum ni. Serius.

Mana taknya, dalam cleanser YOUTH ni ada ekstrak alga hijau yg memang fungsinya untuk melembutkan kulit.

Itu belum kira lagi polifenol dari anggur muscadine yg membantu memperbaiki kulit bukan sekadar di luaran; tetapi juga di peringkat sel. Manakala formula istimewa Vital Repair+ sangat membantu untuk memperbaiki lagi struktur kulit.

Itu yg kulit akan jadi lebih baik & 10 tahun lebih muda dari usia sebenar bila guna YOUTH ni. Sebab kulit akan diperbaiki bukan sekadar di luaran; tetapi juga dalaman (peringkat sel).

Yg masih ragu-ragu ye ke tak ye YOUTH ni hebat sangat, bolehlah mula dengan luminous cleanser ni dulu. Rasa sendiri best ke tak best. Eh, memang bestlah!

Harga retail YOUTH Luminous Gel Cleanser ni 1 tiub RM193.75 sahaja. Tahan berbulan-bulan.

Nak jimat dengan diskaun 20%? Meh join jadi ahli. Nanti boleh dapat diskaun untuk produk YOUTH atau Shaklee lain yg anda nak beli.

Nak try? Meh wasap. Kita sembang-sembang. Testimoni pun saya banyak yg saya boleh bagi.

Irda
014-984 0240



CARA BELI PRODUK SHAKLEE ISTIMEWA UNTUK AHLI

Rupanya ada yg 'takut' nak join jadi ahli Shaklee ni sebab takut nanti bila dah jadi ahli, kena beli sendiri produk. Dah tak boleh order dari pengedar yg selalu bantu uruskan pembelian produk sebelum ni. Betul ke kalau dah join jadi ahli Shaklee ni kenalah pandai beli produk sendiri?

Bukan macam tu sebenarnya.

Bila jadi ahli ni, anda memang boleh:

Buat pembelian sendiri secara online di portal/website khas untuk ahli. Cara ini semudah macam kita shopping online kat portal retail yg lain tu tau. Just klik klik klik je. Bayaran pun guna bank/credit card je.

✔Boleh guna ID keahlian tu untuk walk in pada bila-bila masa ke HQ Shaklee di Sunway Geo ke ataupun mana-mana branch rasmi Shaklee di seluruh Malaysia.

Tapi, sekiranya anda masih belum mahir nak buat pembelian sendiri secara online, atau tiada kesempatan untuk melayari portal atau pergi ke HQ/branch, boleh sahaja anda order dari upline pengedar anda macam sebelum jadi ahli.

Cuma, sebab tu kena pilih pengedar yg betul untuk daftarkan anda sebagai ahli. Silap daftar, dia mungkin akan biarkan anda terkapai-kapai tanpa bantuan & konsultasi. Tu yg jadi sia-sia je walaupun dah join ahli.

Nak daftar jadi ahli, pilih upline yg komited seperti saya tau. Kalau nak daftar Whatsapp ni ye: 014-984 0240 (Irda).

Nanti saya akan uruskan pendaftaran anda. 😉



MASALAH TULANG RAPUH KESAN KEKURANGAN KALSIUM

Jisim tulang mula berkembang pesat dan mencapai tahap maksimum (optimum) pada umur 28 tahun dan mula menurun selepas berusia kira-kira 30 tahun.  Selepas umur 40 tahun jisim tulang menurun dengan mendadak.

Lagi-lagi bagi seorang wanita yg sudah haid, mengandung & menyusukan anak. Kesemua perkara ini merupakan penyumbang terbesar yg menyebabkan kandunga kalsium dalam badan kita semakin merosot.


BAGAIMANA NAK KEKALKAN PARAS KALSIUM SIHAT DALAM BADAN?

Kalsium yang hilang perlukan diganti agar kerapuhan tulang tidak terjadi. Pengambilan supplement kalsium adalah salah satu langkah pencegahan kepada kerapuhan tulang selain dari minum susu setiap hari.


APAKAH CARA MENINGKATKAN JUMLAH KALSIUM DALAM BADAN?

Ostematrix kalsium pilihan ramai kerana ianya sumber kalsium paling seimbang yang diformulakan dengan kadar penyerapan 99%. Formulanya unik, dibuat daripada mineral dari laut mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zink, kuprum, manganese dan boron. Nutrien-nutrien ini penting diambil bersama untuk penyerapan yang unggul dan menghalang endapan sesetengah mineral.

Pelihara tulang anda hari ini!



Harga sebotol Ostematrix (120bj) hanya RM61 sahaja. Plus kos pos RM10.

Berminat, meh whatsapp saya ye: 014-984 0240 (Irda).


HEBATNYA SHAKLEE - 100 TAHUN MEMBINA JENAMA YG KUKUH


MORE THAN 100 Years INNOVATION

Ini antara barisan produk Shaklee yang diformulasikan khas untuk meningkatkan tahap kesihatan.

Bermula dengan terciptanya produk shaklee yang pertama "multivitamin vitalized minerals" pada tahun 1915. Kini selepas lebih 100 tahun shaklee tetap utuh dengan barisan berbagai jenis produk yang sememangnya superb!
.
Produk yang memang PASTI SELAMAT, BERKESAN DAN MESRA ALAM.
.
Keberhasilan setiap produk shaklee ni bukan main hentam kromo saja. Para saintis shaklee menjalankan lebih kurang 80,000 ujian kualiti setahun bagi memastikan keberkesanan dan ketulenan sebenar sesuatu produk. Malah jika ada ramuan baru, lebih daripada 350 ujian dijalankan bagi mastikan ramuan tersebut selamat dan bebas dari pencemaran berbahaya.

Bukan 1 tahun
Bukan 10 tahun
Tapi dah 100 tahun
Kalau tahun ni sudah 103 tahun!
.
SYABAS SHAKLEE!

*Jangan lupa juga  kehadiran 2 produk hebat tahun ni iaitu YOUTH dan SHAKLEEBABY.



Nak order mana-mana vitamin Shaklee dengan konsultasi eksklusif percuma seumur hidup? Whatsapp saya di 014-984 0240 (Irda).

Nak beli produk Shaklee dengan diskaun 20% bagi setiap produk? Jom daftar sebagai ahli bersama saya. Anda bakal menerima cashback bonus dari belian anda.

Whatsapp ke 014-984 0240 sekarang untuk servis & konsultasi terbaik.


HEBATNYA SHAKLEE - 100 TAHUN MEMBINA JENAMA YG KUKUH


MORE THAN 100 Years INNOVATION

Ini antara barisan produk Shaklee yang diformulasikan khas untuk meningkatkan tahap kesihatan.

Bermula dengan terciptanya produk shaklee yang pertama "multivitamin vitalized minerals" pada tahun 1915. Kini selepas lebih 100 tahun shaklee tetap utuh dengan barisan berbagai jenis produk yang sememangnya superb!
.
Produk yang memang PASTI SELAMAT, BERKESAN DAN MESRA ALAM.
.
Keberhasilan setiap produk shaklee ni bukan main hentam kromo saja. Para saintis shaklee menjalankan lebih kurang 80,000 ujian kualiti setahun bagi memastikan keberkesanan dan ketulenan sebenar sesuatu produk. Malah jika ada ramuan baru, lebih daripada 350 ujian dijalankan bagi mastikan ramuan tersebut selamat dan bebas dari pencemaran berbahaya.

Bukan 1 tahun
Bukan 10 tahun
Tapi dah 100 tahun
Kalau tahun ni sudah 103 tahun!
.
SYABAS SHAKLEE!

*Jangan lupa juga  kehadiran 2 produk hebat tahun ni iaitu YOUTH dan SHAKLEEBABY.



Nak order mana-mana vitamin Shaklee dengan konsultasi eksklusif percuma seumur hidup? Whatsapp saya di 014-984 0240 (Irda).

Nak beli produk Shaklee dengan diskaun 20% bagi setiap produk? Jom daftar sebagai ahli bersama saya. Anda bakal menerima cashback bonus dari belian anda.

Whatsapp ke 014-984 0240 sekarang untuk servis & konsultasi terbaik.


BAGAIMANA VIVIX SHAKLEE MEMBANTU PESAKIT KANSER?

Tahukah anda bahawa Vivix Shaklee telah membantu ramai pesakit kanser untuk bangkit semula? Ya. Walaupun bukan SEMBUH, namun pengambilan Vivix telah membantu ramai pesakit kanser untuk menjadi cergas & berasa sihat semula. Kebanyakannya menjadi lebih bersemangat untuk terus berjuang melawan penyakit tersebut.

Bila sebut sahaja KANSER, rasanya itulah nama penyakit yg paling digeruni oleh kita kan? Sehingga ke hari ini sebenarnya ubat atau penawar untuk menyembuhkan kanser 100% masih belum ditemui. Namun, ada yg kata Vivix Shaklee setakat ini telah berjaya membantu ramai pesakit kanser menjadi bertambah sihat & terselamat dari peringkat kanser yg semakin teruk.


BAGAIMANA SEBENARNYA VIVIX SHAKLEE MEMBANTU PESAKIT KANSER?

Vivix; dengan gabungan resveratrol & polifenol menjadikan ia minuman botani yg tinggi antioksida, mampu memperbaiki sel-sel yg merosak akibat radikal bebas. Apabila radikal bebas dapat dikurangkan di dalam badan pesakit kanser, maka perebakan sel kanser juga akan dapat dibendung.

Selain itu, Vivix juga memberi tenaga kepada mitochondria (enjin sel) yg mana sekaligus mampu memberikan tenaga kepada pesakit untuk terus aktif & bergerak melakukan aktiviti harian. Vivix juga mampu meningkatkan daya tahan melawan penyakit (sistem immune) badan pesakit; yg mana sekaligus menjadikan pesakit berasa semakin sihat & tidak lemah.

Ini adalah antara testimoni pesakit kanser yg telah mendapat manfaat yg sangat memberangsangkan selepas mengamalkan Vivix. Happy kan kalau kita dapat bantu pulihkan penyakit orang yg tersayang?


Best kan kalau kita dapat 'menghadiahkan kesihatan' kepada orang lain. Apatah lagi jika orang itu adalah ibu bapa kita yg telah banyak berjasa kepada kita. Apalah sangat nilai sebotol Vivix berbanding pengorbanan yg telah mereka lakukan demi kita.

Harga retail sebotol Vivix (150ml): RM475

 Nak special price & offer?
 Nak keahlian percuma?
 Nak pos percuma?
 Nak konsultasi eksklusif?

Whatsapp saya untuk order Vivix anda untuk orang yg tersayang. 014-984 0240 (Irda)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...