KENAPA SUPPLEMEN SHAKLEE MACAM TAK BERKESAN JE?

TAK BERKESAN PUN SHAKLEE NI?

Ada yg kata, bila start ambil apa-apa produk Shaklee ni 'tak rasa apa pun?'. 'Tak kurus pun?'. 'Tak terus cantik pun?'.

SUPPLEMEN BUKAN UBAT

Cik kak, cik adik..
Kena tau; supplemen bukan ubat macam yg doktor bagi tu. Ubat tu yg cepat rasa kesannya tu ada dadah. Tengah selsema, makan ubat, tiba-tiba hilang dah hingus. Tengah demam, makan ubat, hilang pamas badan. Tengah sakit kepala, makan ubat, hilang sakitnya. NO. Itu ubat. Supplemen tidak berfungsi seperti ubat. Supplemen tidak bertujuan untuk merawat.

Supplemen; terutamanya yg memang terbukti berkesan macam Shaklee ni berfungsi secara semulajadi. Apa yg kita makan tu akan diserasikan dengan sistem badan sedia ada kita. So, kalau banyak yg dah 'rosak' atau perlu 'repair', supplement akan bantu perbetulkan semula sedikit demi sedikit apa yg rosak tu.

Contohnya, ada orang yg sihat, bila ambil Vivix memang akan terus nampak kulit jadi glowing, bersih, flawless & awet muda. Tapi, kalau orang yg ada masalah hormon tak seimbang ke, kencing manis ke, fungsi utama bahan dalam Vivix tu dia akan 'pergi' dulu ke masalah utama yg perlu diselesaikan tu. So, bila masalah nak berkurangan, barulah Vivix tu akan memberi nilai tambah yg lain kepada badan kita.

Sebab tu, minum Vivix atau makan mana-mana supplemen Shaklee ni tak boleh 'treat' dia macam ubat. Bila sakit ambil. Bila dah sihat berhenti. NO. Kita kena tau bahawa supplemen ni sebenarnya membantu kita untuk sentiasa jadi lebih sihat & tak mudah diserang oleh penyakit atau virus.

KESAN AMBIL SUPPLEMEN SHAKLEE

Beza tau orang yg rajin ambil supplemen Shaklee dengan yg tak rajin. Tak caya, tengok Cik Puan ni. Dah 19 tahun beliau amalkan supplemen Shaklee; terutamanya Vivix. Memang aura di wajah beliau pun dah menampakkan betapa sihatnya sel dalaman badan beliau. I adore u lah akak! 😍😍

Irda
Konsultant Shaklee Anda
014-984 0240

6 CARA MUDAH KAWAL DIABETES

APA ITU DIABETES/KENCING MANIS?

Diabetes atau kencing manis adalah sejenis penyakit yg menjejaskan kemampuan badan untuk menghasilkan atau menggunakan insulin dengan betul. Insulin adalah sejenis hormon yg berfungsi untuk menukarkan glukos dalam badan kita menjadi tenaga.

KESAN DIABETES

Kesan nyata diabetes yg biasa dapat dilihat pada mata kasar adalah berat badan yg terlalu berlebihan ataupun terlalu kurang. Pesakit diabetes biasanya akan kelihatan obesiti (terutamanya perut buncit) ataupun terlalu kurus/cengkung. Namun, ramai juga penghidap diabetes yg mempunyai bentuk badan yg kelihatan normal.

Apa yg lebih bahaya adalah kesan dalaman yg tidak kelihatan pada mata kasar tetapi mampu mengancam nyawa. Diabetes yg tidak dikawal boleh menyebabkan:

👉 penglihatan mata yg kabur;
👉 kerosakan pada saraf;
👉 kerosakan buah pinggang;
👉 kerosakan salur darah yg akhirnya boleh mengakibatkan STROKE.

Bayangkan, jika semuda usia 20an atau 30an kita telah menghidap diabetes, apakah risiko yg bakal kita tanggung kelak?

6 TIPS MENGAWAL DIABETES

Bagi mengelakkan risiko kesan diabetes yg lebih teruk seperti gangguan penglihatan, kerosakan saraf, kerosakan buah pinggang, stroke & 'potong kaki', amalkan 6 tips ini bagi mengurangkan bacaan paras gula dalam darah kita serta sekaligus mengurangkan risiko & kesan diabetes dalam hidup kita.

1. KERAP BUAT 'SPOT CHECK'
Kerapkan pemeriksaan bacaan paras gula dalam darah kita. Jangan tunggu waktu janji temu dengan doktor sahaja. Sebaiknya, belilah alat ujian bacaan paras gula untuk kegunaan di rumah. Periksa bacaan gula setiap kali waktu makan seperti sarapan, makam tengahari, minum petang & makan malam. Makin kerap kita dapatkan bacaan, maka kita akan jadi lebih berhati-hati dalam pemakanan/diet harian.

2. KURANGKAN PENGAMBILAN KARBOHIDRAT
1 cawan nasi putih atau pasta bersamaan dengan 35-45g karbohidrat. Berapa kali kita makan nasi dalam sehari? Berapa banyak yg kita ambil dalam sekali hidangan?

Karbohidrat adalah 'pembekal' gula yg paling tinggi dalam badan kita. Ia cepat bertukar menjadi tenaga dan tenaga itu dengan cepat akan meninggalkan badan kita. Akibatnya, kita akan berasa cepat lapar & cenderung untuk makan lebih banyak. Sebagai alternatif, tingkatkan pengambilan serat (fiber) & protein bersama-sama karbohidrat yg diambil. Serat boleh diperolehi lebih banyak jika kita menukar sumber karbohidrat kita seperti nasi putih kepada beras perang, roti putih kepada roti wholemeal atau biskut krim kepada biskut hi-fiber. Protein pula perlu dilebihkan sekali ganda dari sumber karbohidrat.

Contohnya, lebihkan daging ayam tanpa lemak, ikan putih atau kekacang seperti minuman soya non-GMO. Berhati-hati dengan label makanan 'bebas gula' (sugar free); sebab ia mungkin bebas gula, tapi tinggi karbohidrat!

3. BERSENAM
Bersenam boleh 'menyalurkan' tenaga dari sumber makanan kita dengan cara yg betul. Tak perlulah sehingga kita menjadi ahli gimnasium pula. Cukup sekadar berjalan, berjogging atau buat home workout seperti planking, crunches, squat, star jumping, skipping atau mengayuh basikal di rumah selama 150 minit seminggu. Bahagikan kepada sesi harian seperti 30 minit x 5 kali seminggu.

4. KETAHUI 'BACAAN' DIRI ANDA
Selain bacaan paras gula, sebaiknya ketahuilah juga bacaan-bacaan penting lain bagi diri anda. Contohnya bacaan tekanan darah, paras kolesterol serta berat badan anda. Keprihatinan anda untuk mendapat bacaan yg normal bagi semua itu akan sekaligus mengawal bacaan paras gula dalam darah anda.

5. LAKUKAN BERSAMA-SAMA
Jangan sihat sorang-sorang. Mengawal & menjaga kesihatan secara berseorangan boleh mengundang masalah lain pula tau - STRESS. Ya. Ajaklah ahli keluarga atau rakan sekerja anda untuk sama-sama berubah bagi menjaga kesihatan. Kongsikan masalah anda serta bahaya yg mungkin dihadapi. Siapa tahu, mereka juga sebenarnya sedang menghadapi masalah yg sama! Masaklah menu yg sihat di rumah. Kurangkan kudap-kudapan yg kurang sihat sewaktu bersantai. Gantikan dengan buah-buahan yg lebih lazat & sedap!

6. AMALKAN RESVERATROL & ANTIOKSIDAN
Sumber asli resveratrol & antioksidan yg baik adalah agak mahal. Dan anda pula memerlukan kuantiti yg banyak setiap hari untuk menurunkan paras gula dalam darah dengan cepat. Jadi, VIVIX adalah apa yg anda perlukan. Dengan kebaikan 10x ganda berbanding resveratrol itu sendiri, 1 sudu kecil Vivix setiap hari sangat-sangat berkesan membantu menurunkan bacaan paras gula dalam darah dengan pantas. Seawal 2 minggu sahaja pun anda PASTI nampak kesannya! Bukan sekadar itu, malah Vivix juga akan membantu untuk memperbaiki mitokondria sel badan yg telah merodak akinat pertambahan usia. Sekaligus; mengurangkan risiko pelbagai penyakit kronik lain seperti kerosakan buah pinggang, darah tinggi, kolesterol tinggi & stroke.

Irda
Konsultant Shaklee bagi Diabetes Anda.
014-984 0240

PRODUK SKINCARE UNTUK KULIT KERING & NORMAL

Haritu masa Health & Wellness Fair kat Shaklee JB Branch, ada sesi pemeriksaan jenis kulit. Saya pun 'menyerah diri' la untuk buat pemeriksaan kat kawasan sekitar muka & tangan. Surprisingly, rupanya kulit saya ni jenis kering! Skala kelembapan kulit saya dalam 30% macam tu je. Di mana, kulit yg normal adalah yg bersakala antara 40-60% macam tu. Lebih dari 60% tu baru kira kategori berminyak. Beriya saya ingatkan jenis normal & sedikit berminyak. 😁😁

Masa tu saya gunakan Enfuselle Purifying Balancing Moisturizer. Sebelum tu saya memang guna Nutriwhite Ultimate Whitening Protection Lotion sebagai krim pelembab & pelindung muka dari UV matahari. Tapi lepas dah habis tu, saje je beli set Purifying Enfuselle ni sebab ingatkan kulit normal kan, so boleh je guna Enfuselle. Tak bahaya pun sebab still semulajadi & bebas paraben. Saje cuba guna sebab saya jual. So, nak rasa la juga kesannya.

Tapi, lepas saya dapat tau skala kelembapan kulit tu, saya terus tak senang duduk. Hati meronta-ronta nak beli semula Ultimate Lotion yg dah habis tu. Hehehe.. Sebab memang dah rasa sendiri bestnya.

Masa lepas test kulit tu, Nutritionist tu terus sapu sikit Daily Defense Whitening Essence kat kulit saya. Kemudian dia test semula. Zassss! Terus naik jadi 42% tau! Pastu dia consult saya "Bayangkan, pakai sekali je pun kulit dah naik kelembapannya. Kalau awak pakai hari-hari, best kan kulit?"

Oh my... Sejak tu, saya terussss berazam nak beli full set Nutriwhite skincare ni. Setakat ni baru ada:

1. Gentle Makeup Remover
2. Soothing Whitening Radiance Softener
3. Ultimate Protection Whitening Lotion

Yg mana, produk Nutriwhithe ni boleh lindungi kulit dari UV matahari yg menyebabkan jeragat & kulit kusam tau.

Yg dah jenuh mencari skincare yg paling berkesan & tak merosakkan kulit, meh le amik Nutriwhite atau Enfuselle ni.

1. Set Nutriwhite untuk kulit kombinasi/normal. Yg ni memang direka khas untuk kulit orang Asia tau.
2. Enfuselle Purifying Set untuk kulit berminyak.
3. Enfuselle Hydrating Set untuk kulit kering.

Contact saya. Saya akan suggest & consult mana yg terbaik untuk kulit anda. 😉

Irda
Konsultant Shaklee Skincare Anda.
014-984 0240

TIPS UNTUK PESAKIT BUAH PINGGANG


buah pinggang rosak

ROSAK TAK BERGANTI

Tahu tak, kalau buah pinggang kita dah mula merosak, ia TAKKAN pulih kembali? Bukan sekadar itu sahaja. Apabila buah pinggang telah rosak, setiap organ lain badan kita juga akan mudah susut fungsinya.


Mengapa?
Buah pinggang berfungsi untuk menapis darah. Buah pinggang mengasingkan bahan buangan daripada darah yg akan disalurkan ke seluruh sistem badan kita. Ibarat air paip yg karat & berkeladak; apa akan jadi kalau air yg memasuki sistem perpaipan rumah kita adalah air yg berkarat & berkeladak? Maka kita akan mandi, minum & cuci baju dengan air berkeladaklah kan? Itu air. Bayangkan kalau darah yg kotor yg mengalir ke seluruh organ kita?


Sebab tu kita WAJIB jaga kesihatan buah pinggang. Macam mana?

 Sentiasa pastikan diri sihat & aktif. Rajin membuat senaman.
 Jaga & kawal pengambilan gula dalam makanan & minuman setiap hari.
 Periksa & kawal berat badan serta tekanan darah.
 Minum air masak yg mencukupi dengan berat badan.
 JANGAN MEROKOK.
 JANGAN amalkan pengambilan ubat berdadah dengan kerap; contohnya Panadol.
 Amalkan 1 sudu kecil Vivix setiap hari.


kebaikan vivix shaklee

Vivix - selain memelihara kesihatan sel & sistem tubuh kita agar sentiasa menjadi 25 tahun lebih muda, ia juga amat membantu sekiranya anda mula merasakan mengalami simptom masalah buah pinggang. Vivix akan membantu memperbaiki sel yg telah rosak & sekaligus melambatkan 'penularan' kerosakan organ yg lain.

Walaupun Vivix TIDAK membantu merawat masalah buah pinggang, tetapi pengambilan Vivix adalah antara IKHTIAR TERBAIK untuk menjaga kesihatan buah pinggang kita.



TESTIMONI

Berikut adalah beberapa pesakit masalah buah pinggang yg telah berjaya meningkatkan tahap kesihatan mereka setelah mengamalkan Vivix:

masalah buah pinggang

vitamin untuk sakit buah pinggang


Anda atau ibu bapa anda telah sekian lama menderita sakit buah pinggang? Terpaksa menjalani dialisis/homodialisis sehingga 3-4 kali seminggu? Jom ikhtiar dengan Vivix! ORDER SEKARANG! Dan hubungi saya untuk konsultasi atau sebarang pertanyaan.

HARGA SEBOTOL: RM475 SAHAJA!
*Untuk kegunaan 30-40 hari

Klik di sini untuk beli!

Irda
Pengedar & Mentor Shaklee Anda.
014-984 0240

SHAKE TERHANGAT DI PASARAN UNTUK MENCANTIKKAN KULIT & KURUS LANGSING


minuman untuk kurus & cantik


Tiap tahun MESTI akan timbul kontroversi pasal shake berasaskan soya yg satu ni. Yg hairannya, berlambak lagi kot produk soy collagen la, shake kurus la yg lain yg menggunakan soya. Tapi takde pulak orang nak kecoh jadi penyebab kanser la bagai. Yg lain tu siap takde ujian klinikal lagi.

Macam mana saya YAKIN 100% dengan ESP ni waima apa pun kontroversi melanda dia? BANYAKKAN MEMBACA. Jangan asyik DENGAR CAKAP ORANG je. Kaji betul-betul. Ada 2 langkah MALAS untuk tahu fakta sebenar:

1. Kalau memang jenis sukaa sangat dengar cakap orang, pergilah cari & dengar penjelasan daripada pengedar Shaklee yg benar-benar berilmu. Yg dah berpengalaman bertahun-tahun buat bisnes Shaklee. Bukan tanya pada sepupu yg bulan lepas baru start belajar minum ESP. Culas pulak tu.

2. Google je. Berlambak-lambak blog SID yg ada menjelaskan fakta-fakta tentang ESP ni. Baca at least 3-4 sumber untuk meyakinkan. Testimoni pengguna pun ada banyakkkk.

Nak cara terbaik, bacalah kajian klinikal. Dah baca & dah hadam betul-betul, then baru fikir ada lagi ke alasan untuk tak yakin? Hampir tiada.

Pada saya mudah je, kalau sungguh la soya ESP Shaklee ni jadi penyebab kanser lah, jadi menggemukkan lah atau jadi apa je yg tak elok, rasanya beribu-ribu dah Pengedar Shaklee kat Malaysia ni yg kena tanggung dulu. Ramai dah yg jadi gemuk gedempol menunggu masa untuk mati akibat kanser. Tapi alhamdulillah la setakat takde pulak testimoni kes macam tu kan...


minuman untuk cantikkan kulit



APA YG SAYA SUKAAAA SANGAT ESP SAMPAI TAK BOLEH TINGGAL NI?
Kalau nak bagi alasan kenapa saya setia amalkan shake soya paling kontroversi kat Malaysia ni (bukan kontroversi sebab owner dia jadi 'transformer' ye), memang tak cukup 1 ke 5 ke 12 ke alasannya. Tak cukup perkataan nak terangkan. Hehehe..

Tapi yg paaaaling saya suka ESP ni atas 2 sebab:

1. Bila rajin minum hari-hari, perut memang takde 'babat' atau 'spare tyre' yg kat tepi-tepi tu. Perut yg bawah tu pun lebih flat. Tak menggeleber pun.2. Kulit memang jadi glowing berseri-seri gituuu.. Cerah sekata, tak kusam & parut pun mudah pudar.

Rugiiiii yg takmo try langsung ESP ni tau.. kihkihkih.. kasi bakorrr sket!


JOM ORDER ESP SEKARANG!
HANYA RM150 SAHAJA
*Satu canister untuk kegunaan 1-2 bulan.

 ORDER DI SINI!

IRDA
PENGEDAR & MENTOR SHAKLEE ANDA
014-984 0240

PRODUK TERBAIK UNTUK HILANGKAN JERAWAT & CANTIKKAN KULIT


Haa.. ini kenyataan tau testimoni ni. Dan yg penting, ini bukan kesan ambil produk yg tagline dia "Kulit licin dalam 3 hari!" NO NO NO NO NO!!

Ini TESTIMONI SEBENAR mereka yg telah berjaya menghilangkan jerawat & menyelesaikan masalah kulit mereka dengan SET KULIT CANTIK SHAKLEE!

cara hilangkan jerawat

cara mudah hilangkan jerawat

cara hilangkan jeragat

cara mudah putihkan kulit

tips awet muda

tips hilangkan parut


Nak kulit cantik secara semulajadi, kita kena bagi masa pada badan & kulit untuk diperbaiki & sel-sel kulit digantikan dengan sel baru yg lebih sihat, elok & cantik. Ambik sedikit masa, tapi sangat berbaloi-baloi. Sebab? Sebab kulit TAKKAN merosak kembali atau jadi lebih teruk.

Kebanyakan produk di pasaran sekarang menjanjikan kesan yg segera tapi 'menempah bala'. Sebab apa? Sebab guna merkuri, alkohol & bahan kimia berbahaya lain. Bahan-bahan terlarang ni memang akan beri kesan yg cepat untuk melicinkan kulit. Sebab? Dia akan 'bleach' & hakis habis kulit kita.

Akibatnya? Jerawat memang hilang. TAPI, KULIT JADI NIPIS & SENSITIF. Lepas sebulan dua penggunaan, anda akan mula rasa pedih-pedih seperti terbakar pada kulit. Palin mengerikan, bila anda rasa kulit dah ok fan anda berhenti menggunakan produk tersebut, kulit anda menjadi terbakar, menggelupas & menjadi lebih terus berbanding sebelum menggunakannya! Fuhhh!

Ini kenyataan tau. Bukan sengaja saya menakut-nakutkan.

So, pilihlah produk penjagaan kulit yg TERBAIK dari alam semulajadi. Jangan mudah terpengaruh dengan iklan komersil di tv atau majalah. Kaji betul-betul apa yg anda makan/guna untuk penjagaan kulit. 😉

TAK SABAR NAK CANTIK JUGA?
DAH MACAM-MACAM PRODUK CUBA TAPI TAK BERKESAN PUN?

JOM ORDER TERUS DI SINI!

 ORDER SET CANTIK DI SINI

Atau boleh ajukan sebarang pertanyaan kepada saya:

IRDA
014-984 0240
Whatsapp/SMS sahaja.

SHAKLEE LANDMARK STUDY - BUKTI PRODUK SHAKLEE BENAR-BENAR BERKESAN

landmark study

APA ITU LANDMARK STUDY?

Masa saya dalam bidang perancang bandar, 'landmark' ni bermaksud mercu tanda. Mercu tanda ni biasanya menjadi 'penanda' yg jelas bagi menunjukkan sesuatu perkara atau kawasan. Mercu tanda adalah objej yg jelas boleh dilihat oleh semua orang. Contohnya, Eiffel Tower adalah mercu tanda Kota Paris. Kota A' Famosa adalah mercu tanda Bandar Melaka. Ataupun Menara Condong adalah mercu tanda Pekan Teluk Intan.

So, Landmark Study juga konsepnya begitu. Landmark study dibuat untuk menunjukkan/membuktikan sesuatu perkara untuk dinilai & dilihat dengan jelas oleh semua orang. Landmark study dijalankan oleh mereka yg pakar dalam bidang berkaitan. Kajian yg dibuat juga boleh dinilai atau dinilai semula oleh mana-mana pakar/pihak ketiga di bidang berkaitan. Baik atau buruk keputusan hasil dari landmark study yg dibuat, semua orang akan dapat melihat hasilnya. Tiada apa yg diselindungkan.

Atas sebab itulah, TIDAK BANYAK produk; terutamanya supplemen/makanan tambahan yg mahu melalui landmark study. Sebab? Sebab pengeluar produk khuatir hasil kajian tersebut 'tidak memihak' kepada produk mereka. Mereka khuatir 'khasiat' atau kesan mengambil produk mereka tidak sebaik yg dinjangkakan atau dijanjikan kepada pengguna.


SHAKLEE LANDMARK STUDY

bukti produk shaklee berkesan
Untuk membuktikan bahawa produk Shaklee benar-benar berkesan; dan bukan 'omong kosong', pada tahun 2007 Shaklee telah meminta pihak ketiga (pihak luar) iaitu UC Berkeley School of Public Health untuk menjalankan Landmark Study ke atas pengguna produk Shaklee. Tujuan landmark study ni adalah untuk membuktikan bahawa produk Shaklee benar-benar mampu meningkatkan taraf kesihatan para pengamalnya. Dan kajian ini diketuai oleh bukan calang-calang orang tau iaitu Dr. Gladys Block; pakar dalam bidang perkaitan antara penyakit & kadar nutrisi dalam sistem badan manusia.

Macam mana landmark study ni dibuat?

First, pihak UC Berkeley School of Public ni memang dah ada kajian dah ke atas 2 golongan:
1. Golongan yg tak ambil supplemen langsung. Cuma jaga pemakanan/diet sahaja.
2. Golongan yg ambil 1 jenis supplemen sahaja. Bukan jenama Shaklee.

So, untuk Shaklee Landmark Study ni, Shaklee minta kepada pihak pengkaji ni untuk masukkan 1 lagi golongan untuk ujikaji perbandingan; iaitu mereka yg telah 20 tahun mengamalkan Vitalizer (multivitamin) Shaklee. Haaa... Harus diingat ye, tadi saya dah kata kan; setiap keputusan hasil Landmark Study ni takde nak sorok-sorok tau. Memang baik atau buruk hasilnya, akan dipaparkan juga kepada umum. Maknanya semua orang akan dapat tengok sendiri hasil original kajian tu.


HASIL KEPUTUSAN SHAKLEE LANDMARK STUDY

bukti shaklee berkesan

bukti shaklee berkesan

betul ke shaklee berkesan

Nahh.. Ini dia yg ditunggu-tunggu! Hasil keputusan secara detail Landmark Study yg dilakukan ke atas 3 golongan ini oleh pihak UC Berkeley School of Public Health; di mana:

1. BIRU - Golongan yg tidak mengambil apa-apa supplemen. Hanya menjaga pemakanan/diet sahaja.
2. MERAH - Golongan yg mengambil 1 jenis vitamin/supplemen sahaja jenama lain.
3. HIJAU - Golongan yg mengamalkan supplemen Shaklee selama 20 tahun.

Keputusannya adalah seperti berikut:

👉 Responden HIJAU mempunyai 11% paras nisbah kolesterol yg lebih rendah berbanding HDL. Dalam bacaan kolesterol badan kita, HDL mewakili 'kolesterol baik'. Manakala LDL adalah 'kolesterol jahat'. Responden HIJAU memiliki nisbah antara keduanya ini lebih rendah. Bermaksud, paras HDL yg tinggi/baik dalam badan responden HIJAU mampu menyingkirkan LDL yg jahat bagi memastikan bacaan total cholesterol yg normal.
👉 Responden HIJAU mempunyai 33% paras trigliserida yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Trigliserida adalah lemak dalam bentuk kimia yg terkandung di dalam makanan & juga tubuh manusia. Lebih rendah kadar trigliserida bermaksud jantung & badan seseorang itu adalah lebih sihat.
👉 Responden HIJAU mempunyai 36% paras homocysteine yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Homocysteine adalah asid amino yg dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita. Lebih rendah paras homocysteine ini, maka lebih optimum taraf kesihatan jantung & badan kita.
👉 Responden HIJAU mempunyai 59% paras protein C-Reaktif yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Protein C-Reaktif ini terkandung di dalam darah kita. Lebih tinggi kadar protein C-Reaktif ini, maka badan kita akan lebih sensitif & mudah terjejas oleh biological stress akibat response badan terhadap ancaman-ancaman yg menjejaskan kesihatan. Bila kadar protein C-Reaktif lebih rendah, bermaksud badan akan lebih sihat & taraf kesihatan sukar terjejas.
👉 Responden HIJAU juga mempunyai risiko yg lebih rendah dalam mendapat penyakit kritikal seperti diabetes, serangan jantung, kegagalan fungsi jantung, stroke & penyakit koronari jantung.

💥 Nota penting:
Responden HIJAU mengamalkan Vitalizer Shaklee yg mengandungi:
 Vitalea with iron formula (multivitamin lengkap)
 Caroto-E-Omega
 B + C Complex
 Optiflora Probiotics


UBAH JENAMA, UBAH HIDUP ANDA

Kesimpulannya, berdasarkan Shaklee Landmark Study yg dibuat pada tahun 2007, maka jelas terbukti bahawa JENAMA SUPPLEMEN yg anda ambil adalah AMAT PENTING. Malah, hanya dengan menjaga pemakanan/diet sahaja juga TIDAK MENCUKUPI untuk menjadikan kesihatan kita pada paras yg paling optimum. Mengapa? Kerana kita juga terdedah kepada pelbagai pencemaran tanpa sedar serta faktor physical & biological stress setiap hari, setiap waktu, setiap saat. Malah air kosong yg kita minum & udara yg kita sedut setiap hari juga tidak lagi suci sepenuhnya. 😓😓

Maka atas bukti hasil Shaklee Landmark Study inilah yg menjadikan SHAKLEE SEMEMANGNYA TIDAK SAMA dengan mana-mana jenama lain di dunia. So, jangan kata "ala, sama je aku beli vitamin kat farmasi. Lagi senang. Tak payah nak cari ejen bagai". NO. It's TOTALLY different. Melainkan, jenama yg anda ambil itu juga mempunyai bukti hasil dari Landmark Study juga.

bukti saintifik shaklee berkesan


Apa lagi yg membuatkan Shaklee ISTIMEWA & BERKESAN?
 350 ujian dijalankan ke atas setiap bahan botani yg digunakan dalam setiap produk.
 Lebih 80,000 ujian kawalan kualiti produk dijalankan setiap tahun.
 USD300 juta dibelanjakan setiap tahun untuk tujuan R&D ke atas produk.
 Terdapat 60 orang saintis bertauliah dalam pembangunan produk Shaklee.
 Terdapat 125 jurnal/kertas kajian klinikal ke atas produk Shaklee.
 Seramai 121 atlet Sukan Olimpik yg mengamalkan vitamin Shaklee telah memenangi pingat emas.
 Pihak NASA mempercayai Shaklee untuk menyediakan Shaklee Astro-Aide untuk dibekalkan kepada angkasawan mereka sewaktu di angkasaraya.
 Dijamin tidak mengandungi sebarang bahan sintetik, perasa, pewarna atau pengawet tiruan.

So, jika anda belum mula ambil produk Shaklee, jangan kata anda telah 100% menjaga taraf kesihatan anda. Bagi yg telah mula mengamalkan supplemen, semak semula kredibiliti jenama supplemen anda. Adakah ia setanding Shaklee?

Nak tahu lanjut tentang produk Shaklee yg sesuai dengan anda?
Hubungi saya:

Irda
Pengamal, Pengedar & Mentor Bisnes Shaklee.
014-984 0240


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...