KELEBIHAN BELI PRODUK SHAKLEE DARI PENGEDAR BERBANDING PORTAL ONLINE E-COMMERCE

Sekarang ni, sangat popular trend online shopping dari portal-portal e-commerce seperti Lazada, Shoppee, 11 Street & sebagainya. Rasa macam urusan pembelian barang jadi mudah sangat sebab tak perlu nak bersusah-susah start kereta, jalan kaki & beratur panjang di kaunter untuk beli barang yg kita mahukan.



Apa yg sedihnya, produk Shaklee pun tak terlepas daripada menjadi salah satu barang yg orang beli secara online melalui portal-portal online ni; dengan alasan harga yg ditawarkan jauh lebih murah berbanding harga yg diberikan oleh pengedar. Tapi, tahukah/sedarkah anda tentang beberapa isu ini apabila anda membeli produk Shaklee dari portal berbanding dari pengedar?


1. ISU TARIKH LUPUT


PORTAL: Telah banyak berlaku kes di mana barang yg dipesan dari portal online adalah barang yg telah sampai tarikh luputnya. Kenapa? Sebab vendor di portal kebiasaannya memborong stok sewaktu promo sesuatu produk dijalankan. Namun, stok tidak laris dalam jangka terdekat. Maka vendor tersebut mengambil jalan mudah untuk menjual stok pada harga murah secara 'desperate' dengan tujuan 'janji balik modal' ataupun 'janji barang jalan/let go' walaupun terpaksa rugi sedikit. Dalam kes sebegini, pembeli yg asalnya nak 'jimat sedikit' sudahnya jadi 'rugi sepenuhnya'.


PENGEDAR: Semua pengedar Shaklee tidak dibenarkan membuat lambakan stok mengikut P&R rasmi syarikat. Jika ada pun, cuma sedikit stok in hand bagi tujuan COD di kawasan berhampiran. Pengedar akan kerap memesan stok terkini sama ada dari portal khas terus dari HQ ataupun membeli stok terkini dari mana-mana cawangan Shaklee yg berdekatannya. Ataupun, jika pelanggan membuat pesanan secara online, Pengedar akan memesan terus barang melalui portal khas tersebut & barang akan diposkan oleh pihak Shaklee sendiri terus kepada alamat pelanggan. Stok di HQ & seluruh cawangan Shaklee adalah sentiasa terkini.


2. ISU KONSULTASI CARA PENGAMBILAN


PORTAL: Tiada konsultasi tentang cara pengambilan produk yg akan diberikan. Mungkin ada yg berpendapat cara pemakanan/pengambilan boleh didapati dari label pada botol atau 'google sahaja di internet'. Tapi, tahukah anda bahawa tindak balas badan setiap kita berbeza-beza? Ini terutamanya bagi beberapa produk yg agak 'kuat' kesannya kepada badan seperti Vivix, Alfalfa, GLA Complex ataupun skincare YOUTH. Jika ada apa-apa perubahan (body adjustment/healing crisis) yg anda rasakan selepas mula mengamalkan produk yg dibeli, pada siapa anda mahu bertanya? Siapa yg mahu bertanggungjawab atas isu yg anda hadapi?


PENGEDAR: Shaklee Malaysia menetapkan bahawa semua Pengedar perlu bertanggungjawab ke atas setiap produk yg dijual kepada pelanggan. Maka, setiap pembelian haruslah disertakan dengan konsultasi cara pengambilan yg betul mengikut situasi kesihatan pelanggan; dan kemudiannya disertai dengan follow up untuk memastikan pelanggan benar-benar memperolehi kesan yg paling optimum hasil pengambilan produk Shaklee. Jika pelanggan ada apa-apa soalan tentang produk atau cara pengambilan juga, mereka boleh menghubungi Pengedar mereka pada bila-bila masa.


3. ISU KEJUJURAN


PORTAL: Asasnya, penjualan produk Shaklee melalui portal e-commerce adalah tidak dibenarkan sama sekali. Ahli yg dikesan/didapati menjadi vendor di mana-mana portal e-commerce akan dikenakan tindakan pembatalan ahli oleh pihak Shaklee Malaysia. Mereka takkan boleh lagi menjadi ahli selamanya. Justeru, jika anda membeli dari portal e-commerce, anda sebenarnya 'bersubahat' dengan mereka yg tidak jujur dalam berniaga!


PENGEDAR: Ramai juga yg menganggap Pengedar 'menipu' kerana menjual produk pada harga yg lebih tinggi berbanding portal e-commerce. Hakikatnya, Shaklee Malaysia telah menyediakan jadual garis panduan harga retail jualan untuk setiap produk & setiap Pengedar perlu mematuhinya. Termasuk juga kos pos/penghantaran. Maka, tiada istilah 'Pengedar sengaja nak untung lebih' sebenarnya. Sebaliknya Pengedar hanya bersikap jujur sejujur-jujurnya dalam menjalankan perniagaan yg menjadi hasil pendapatan mereka.


Buatlah pilihan yg bijak. Jangan hanya mengharap peniaga sahaja menjadi pihak yg jujur dalam berurusniaga. Kita sebagai pelanggan/pembeli juga perlu jujur & bijak dalam membuat pilihan.


Irda Bay

Pengedar Shaklee Anda.

ID: 909714

www.wasap.my/60149840240

RESEPI HOT CHOCOLATE SEDAP UNTUK ORANG DIET

Orang tengah diet ni kadang-kadang teringin juga nak minum air berperisa kan? Lagi-lagi kalau yg jenis suka minum air coklat macam Milo ke, Vico ke, Cadbury ke Oligo etc tu. Ada sesetengah ibu menyusu pula, air coklat ni boleh jadi milkbooster sebab hormon badan teruja & happy bila dapat coklat tu.

Tapi tapi tapi...

Serbuk minuman coklat yg biasanya ada di pasaran tu dah dicampur dengan gula tambahan untuk menjadikan rasanya sedap. In fact, fresh milk perisa coklat macam Farm Fresh ke Summerfield ke HL etc tu pun mengandungi gula untuk menjadikan rasanya sedap. Tu yg jadi nak minum berulang-ulang tu! Haha..

Meh saya share resepi hot chocolate sedap & very low sugar dari sifu eat clean saya ni. Bahan-bahannya mudah sahaja:

1. 200ml fresh milk
2. 1 sudu kecil serbuk dark chocolate (yg biasa orang buat kek tu)

Caranya:

a. Panaskan fresh milk dalam periuk atas dapur.
b. Campurkan serbuk dark chocolate.
c. Kacau sampai sebati.




Boleh minum macam tu je atau nak tambah oat atau nak cicah biskut pun boleh. Selamat mencuba! πŸ˜‰

Nak order Shaklee? Boleh klik sini untuk Whatsapp saya ye:

CARA KECUTKAN CYST DENGAN CEPAT & BERKESAN

JANGAN ABAIKAN JIKA ANDA ADA CYST! Cyst ni ada pelbagai jenis. Mungkin bagi sesetengah kes, ia bersaiz kecil & tidak membahayakan sewaktu pemeriksaan dibuat. Namun, ia tetap tak boleh diabaikan.

Ada sesetengah cyst pula ia cepat membesar & kedudukannya terletak di bahagian yg boleh mengganggu tahap kesuburan; malah menghalang pemiliknya dari menjadi hamil. Contohnya cyst yg terletak di ovari, tiub faloppio atau di sekitar rahim. Cyst jenis ini wajib dinyahkan bagi membolehkan pemiliknya hamil.




Ada cyst yg memerlukan pembedahan untuk membuangnya. Malah, ada jenis cyst yg boleh membesar & pecah di dalam tubuh sehingga menjadi tumor atau kanser.







BAGAIMANA CARA NAK KECUTKAN CYST?

Pemilik cyst perlu terus menjaga pemakanan yg sihat & sebaiknya mengambil supplemen yg bersesuaian. Antara supplemen yg amat membantu adalah jenis antioksida & omega-6.




Vivix & GLA Complex adalah 2 supplemen Shaklee yg telah berjaya membantu ramai pesakit cyst untuk mengecutkannya. Bukan sahaja kecut, malah mereka juga berjaya hamil akhirnya!

BERAPA HARGA 2 PRODUK INI?

Sebotol Vivix (150ml) berharga RM475. Manakala sebotol GLA Complex (60 biji) berharga RM91.25 sahaja. Kedua-dua produk ini untuk kegunaan sebulan. Anda boleh juga order secara berasingan.

Nak terus order set ini secara online? Klik sahaja di sini:



Atau anda mahukan HARGA PROMO HEBAT dari saya? Klik di sini untuk Whatsapp saya ye:

CEPATKAN TULANG RETAK BERCANTUM

Ostematrix Shaklee terbukti membantu untuk cepatkan tulang retak bercantum. Ini kerana ia adalah pil kalsium dengan Vitamin D & magnesium yg lengkap untuk menggalakkan pertumbuhan semula tulang.




APA YG BAGUS TENTANG OSTEMATRIX SHAKLEE NI?













TESTIMONI MEREKA YG BERJAYA

Tulang lutut yang retak akibat jatuh bercantum dan kurang sakit... Asbab pengambilan ostematrix. Lihat sahaja testimoni daripada mereka yg telah mengalaminya sendiri ini:







Kalau ada dikalangan anda yang mengalami masalah yang sama, sangat digalakkkan mencuba.. Dah ada testimoni berhasil lagi... Sanggup ke menahan rasa bendenyut sakit akibat tulang retak..

Sebotol Ostematrix (120 biji) berharga hanya RM61.25 sahaja. (Belum termasuk kos pos RM10 ke seluruh Malaysia). Sebotol tahan untuk penggunaan sebulan.

Nak order terus secara online? Klik sahaja di sini:



Atau ada sebarang pertanyaan? Atau nak order melalui saya? Klik sahaja di sini untuk menghubungi saya melalui Whatsapp:



SABUN & SET UNTUK BAYI KULIT SENSITIF ATAU ECZEMA

Bagi ibu bapa yg pernah mempunyai pengalaman menjaga anak yg mengalami kulit sensitif, mudah alergik pada sesuatu atau mungkin mengalami eczema, semestinya memilih produk penjagaan bayi yg dijual secara komersil menjadi satu kesulitan. Ini kerana hampir kesemua jenama yg bukan berasaskan bahan organik, pasti akan mengandungi bahan kimia atau sintetik yg boleh memberi kesan buruk kepada kulit bayi.




APA YG BEST TENTANG PRODUK SHAKLEEBABY NI?

✔ Bebas dari paraben, alkohol serta bahan kimia berbahaya.
✔ Berasaskan 85% bahan semulajadi & organik (kadar tertinggi bahan asas semulajadi mampu disediakan di dalam satu-satu produk).




✔ Telah diuji secara klinikal tahap keselamatan & keberkesanan penggunaannya.
✔ Sangat sesuai untuk bayi & kanak-kanak yg mempunyai masalah kulit sensitif, alergik & eczema.
✔ Kuantiti yg berbaloi dengan harga & kualiti - penggunaan tahan lama.




BERAPA HARGA 1 SET SHAKLEEBABY NI?

Harga retail: RM381.
Harga ahli? Of course lagi murah!

Lagi best untuk bulan November 2018 ini dapat DISCOUNT 30%! Dan ia boleh beli secara berasingan.










Nak tau bestnya shakleebaby ni jom baca testimoni daripada ibu-ibu yang sudah menggunakan shakleebaby buat si manja mereka.










Nak order 1 full set Shakleebaby ni? Boleh klik di sini terus:



Atau kalau nak order satu-persatu item di dalam set Shakleebaby ni, boleh klik di sini untuk menghubungi saya melalui Whatsapp:




CEPAT PULIHKAN LUKA & TINGKATKAN KESUBURAN LELAKI DENGAN ZINC PLUS SHAKLEE

Zinc Plus ni adalah antara produk Shaklee yg murah tapi banyak fungsinya. Dalam banyak-banyak kebaikan Zinc Plus Shaklee, yg paling glamer suka ambil Zinc Plus ni adalah ibu-ibu lepas bersalin, lelaki yg nakkan zuriat & mereka yg ada masalah rambut gugur.





Meh saya senaraikan apa lagi kelebihan dan Manfaat Zink Untuk Kita..

 ➡️Meningkatkan sistem imun dan daya tahan pada penyakit

 ➡️Kencing manis- membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin

 ➡️Membantu memelihara kesihatan kelenjar prostat

➡️ Pengambilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%

 ➡️Ovulasi wanita sewaktu masa subur- wanita memerlukan zinc untuk ovulasi iaitu masa sel pembiakan dibebaskan untuk hamil

 ➡️Membantu memelihara kulit yang sihat. Mengurangkan radang kulit seperti ekzema dan jerawat

 ➡️Menyumbang pemulihan kelesuan kronik

 ➡️Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif

➡️ Zinc membantu meningkatkan keupayaan seks lelaki dan meninggikan jumlah sperma

➡️ Mengurangkan keguguran rambut penyebab botak

 ➡️Menyumbang pembentukan kolagen untuk kulit yang cantik dan anjal

 ➡️Memainkan peranan dalam pemulihan luka yang cepat

 ➡️Ingatan yang lebih baik














BERAPA HARGA SEBOTOL ZINC PLUS SHAKLEE NI?

Harga sebotol Zinc Plus Shaklee (120biji) adalah sangat mampu milik. Cuma RM66.25 sahaja termasuk pos ke seluruh Malaysia. Sehari cuma perlu makan 1 biji sahaja. So, sebotol boleh tahan untuk penggunaan sebulan.

Nak order terus secara online? Klik saja di sini:



Ada soalan? Atau nak order melalui saya? Klik di sini untuk menghubungi saya melalui Whatsapp:




11.11 BEAUTIFUL ONLINE SHOPPING SALE

11.11 Festival online shopping SHAKLEE, jualan terbesar untuk SATU HARI SAHAJA!



⚡Diskaun gila-gila sehingga 11%!
πŸš› Penghantaran PERCUMA untuk belian berharga RM600 ke atas!
πŸ’°Kumpulkan MATA & REBAT TUNAI apabila menjadi ahli & membuat belian melebihi 150uv!
πŸ’Ό Dapatkan Beg Mekap Berkilauan & Keahlian PERCUMA apabila membuat belian melebihi 300uv!


DISKAUN 11% KE ATAS ITEMS INI:
============================

πŸŽ‰ 2 botol GLA Complex: RM162.45 sahaja! (Klik gambar untuk terus beli secara online)





πŸŽ‰ 2 botol Carotomax: RM137.95 sahaja! (Klik gambar untuk terus beli secara online)





πŸŽ‰ 2 botol Coq-Trol Plus: RM264.80 sahaja! (Klik gambar untuk terus beli secara online)





πŸŽ‰ YOUTH Age Defense Moisturizer with SPF 50 & Advance Renewal Night Cream (Light/Rich): RM406.05 sahaja! (Klik gambar untuk order terus secara online)

SET RICH NIGHT CREAM (untuk kulit kering):



SET LIGHT NIGHT CREAM (untuk kulit berminyak / normal / kombinasi):





Jom order SEKARANG πŸ“±!
Sale sehingga jam 11.59pm sahaja!


Jika anda ada sebarang pertanyaan atau mahu order melalui saya, klik di sini:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...