TESTIMONI SHAKLEE: MASALAH JERAWAT TERUK PUAN LISA KINI TIADA LAGI!

Masalah jerawat teruk di muka adalah umpama 'musuh ketat' wanita. Jerawat bukan sahaja 'mencemarkan' kejelitaan seseorang wanita, malah sehingga ada yg menganggap diri mereka hodoh apabila mengalami masalah jerawat teruk ini. Tapi jangan risau! Kali ini saya nak share salah satu TESTIMONI PANAS SHAKLEE di mana pengguna produk Shaklee ini berjaya memulihkan masalah jerawat teruk di mukanya setelah penat mencuba pelbagai produk murah mahupun mahal! Malah, rawatan oleh doktor pun tak mampu memulihkan masalah jerawat teruk beliau tau. Jom kita ikuti kisah Puan Lisa Laing ini.


set jerawat shaklee


"Salam buat semua,

Nama saya Lisa Laing. Saya seorang ibu dan surirumah. Pengalaman saya bersama Shaklee sangat mengembirakan saya dan keyakinan diri saya kembali bila berhadapan dengan orang.Tiada lagi perasaan rendah diri dan benci pada diri sendiri setiap kali melihat.

Perkongsian saya adalah berkaitan dengan kulit wajah saya yang bermasalah teruk selepas saya melahirkan anak pertama pada November Tahun 2010. Wajah yang bebas jerawat dan bersih licin tiba-tiba dipenuhi dengan jerawat yang sangat teruk. Lebih parah ia sakit bagaikan kulit terbakar bila dicuci.

Pelbagai produk dari harga murah hingga ratusan ringgit telah diguna untuk mengubati masalah jerawat saya. Namun tidak juga sembuh. Tetapi ia membuat muka saya ditumbuhi dengan lebih banyak jerawat,kulit muka kemerahan serta kulit terasa terbakar kepedihan setiap kali muka dicuci.

Saya pernah berjumpa Doktor pakar kulit swasta. Doktor memberitahu bahawa masalah saya timbul disebabkan Hormon Exchange selepas bersalin. Ubat yang dibagi doktor memang membantu tetapi bila tidak meneruskan pengambilan ubat yang dibagi doktor jerawat saya timbul dan lebih parah lagi jerawat muka saya semakin teruk. Bayangkan dalam 1 bulan perlu follow up 2 kali dalam 1 bulan. Dalam 1 bulan sahaja ratusan ringgit melayang tanpa kesan memuaskan. Saya sangat berputus asa.

Itulah kisah saya tanpa Shaklee.

Permulaan saya bersama Shaklee bermula apabila saya melayari internet. Banyak sangat testimoni berkaitan kebaikan Shaklee di internet. Hati saya tergerak untuk mencuba produk Shaklee.

(Jika tidak silap saya mula mengenali Shaklee pada tahun 2012.)

Saya merasa bersyukur sangat kerana Shaklee telah membantu saya dalam mengatasi kulit muka yang ditumbuhi jerawat teruk . Kini jerawat teruk bagaikan membakar wajah saya telah hilang buat selamanya. Terima Kasih sangat kepada pengasas Shaklee ini kerana telah mengeluarkan produk yang sangat terbaik.

Sekarang tanpa meneruskan pengambilan Shaklee kulit muka saya tetap sihat dan bebas jerawat. Ada pun jerawat timbul jerawat nakal yang datang sekejap sehaja.
( Hampir 1 tahun mulai 2014 tidak meneruskan pengambilan Shaklee kecuali ambil Vitamin C sahaja )

Lebih mengembirakan saya ialah sekarang saya tidak perlu guna makeup tebal bila berjumpa kawan. Kadang tanpa makeup pergi ke kedai.

Ini adalah senarai produk yang saya ambil:
1) Awal pengambilan hanya dengan Vitamin C dan ESP
2) Bulan seterusnya ada bajet saya tambah Alfafa
3) Ada bajet lagi saya beli GLA untuk bantu stabilkan hormon
4) Bulan seterusnya saya beli Vitamin E
5) Disebabkan saya tidak dapat guna sebarangan produk pencuci muka saya pun mencuba Enfuselle Gel Cleansing. Tidak memedihkan kulit muka saya.


Lihat sendiri testimoni saya. Gambar dulu dan terbaru sekarang (6/10/2015). Tanpa pengunaan berterusan tiada lagi jerawat teruk timbul walaupun saya baru lepas bersalin pada 2/8/2015.

Sekian.

Terima Kasih Shaklee."

Haaa... sangat mengujakan kan? Sebab dah dijamin berkesan 100% ke atas beliau. Anda pun ada masalah jerawat? Boleh la ikut tips yg telah dikongsikan ni. Nak selesaikan masalah jerawat anda? Nak konsultasi terbaik & eksklusif dari saya? Whatsapp je saya pada bila-bila masa. Lagi cepat lagi bagus. Sebab? Lagi cepat masalah jerawat anda selesai! (^_^)

SMS/Whatsapp: 014-984 0240 (Irda)
SID Pro Anda.

CARA HILANGKAN KAYAP DENGAN BERKESAN - KISAH BENAR!

Tahu tak apa itu KAYAP? Istilah perubatan bagi kayap ni adalah herpes zoster. Ia adalah sejenis penyakit kulit & saraf yg disebabkan oleh jangkitan Virus Varicella Zoster (VZV). Kesan amat berisiko untuk menjangkiti mereka yg semakin berusia (50 tahun ke atas) serta mereka yg mempunyai sistem imunisasi yg lemah. Namun, di sini saya akan sertakan satu kisah benar seorang pesakit kayap yg agak teruk telah berjaya pulih & kulit beliau kembali elok seperti sedia kala walaupun asalnya dijangkiti kayap di muka!

masalah kayap


SIMPTOM & PETANDA SERANGAN PENYAKIT KAYAP

Kayap selalunya akan menyebabkan keradangan satu urat saraf pada satu bahagian badan sahaja. Selalunya ia melibatkan bahagian dada dan muka. Antara tanda-tanda awal penyakit kayap ini adalah rasa sakit, kebas dan panas di bahagian urat saraf yang terlibat, demam, keletihan dan sakit kepala. Simptom tersebut dialami sebelum tanda-tanda kulit timbul. Selalunya ia dialami oleh 80% pesakit. Keadaan ini akan berterusan untuk 3 hingga 5 hari.

Pada bahagian urat saraf yang terlibat, tanda pertama adalah tompok-tompok kemerahan yang menyakitkan. Selepas 1 hingga 2 hari, timbul gelembong-gelembong air yang kecil. Air di dalam gelembong-gelembong tersebut berwarna kekuningan. Dua hari kemudian, air tersebut akan menjadi semakin keruh dan akhirnya gelembong-gelembong tersebut akan kering. Kulit kering tersebut akan jatuh dengan sendiri dalam masa 1 hingga 2 minggu yang berikutnya.

Kebiasaannya, doktor akan dapat mengenali penyakit kayap sekiranya pesakit datang dengan tanda-tanda yang lazim bagi penyakit ini termasuk gelembong-gelembong air pada urat saraf di satu bahagian badan. Namun demikian, jika pesakit datang terlalu awal tanpa tanda-tanda pada kulit, doktor mungkin mengalami kesulitan untuk membuat diagnosis penyakit ini.


TESTIMONI HILANGKAN KAYAP DENGAN BERKESAN!

Puan Siti Norhayati Abdul Halim adalah salah seorang yg pernah diserang penyakit kayap di bahagian muka. Bayangkan; apabila wajah yg amat berharga & merupakan bahagian utama yg sangat penting untuk berdepan dengan orang ramai; telah diserang oleh suatu penyakit yg boleh menyebabkan malu! Mana tidaknya, orang ramai tentu akan tertumpu pada tompok kayap yg hodoh di muka itu kan? Tatapi Pn. Siti Norhayati berjaya mengembalikan kulit yg cantik seperti sediakala. Jom kita baca testimoni beliau.

cara merawat kayap

Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung!

Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.

NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke..

LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.

Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu... serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~

Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!

So, jangan risau. Rangkaian produk Shaklee SAYA SANGAT REKOMEN jika anda mengalami apa-apa masalah kesihatan. Kami sedia membantu anda dengan cara yg paling selamat & DIJAMIN BERKESAN. Walau apa pun masalah kesihatan & kulit anda; seperti kayap ini, kami akan sedaya-upaya membantu anda.

SMS/Whatsapp: 014-984 0240 (Irda)
SID Pro Anda.

ASALNYA NAK BETULKAN KITARAN HAID TAK TERATUR - TAPI KULIT PUN JADI CANTIK!

Akhir-akhir ini semakin banyak rasanya kes kitaran haid tak teratur di kalangan remaja dewasa sekitar umur 18-25 tahun. Kesannya, semakin ramai yg sukar merancang untuk hamil dan yg paling 'kritikal' bagi wanita yg mempunyai kitaran haid tak teratur akibat hormon tak seimbang ni adalah MASALAH JERAWAT! Begitu juga bagi Pn. Khairiah Zainol Abidin ni. Masalah hormon tak seimbang telah menyebabkan beliau mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, jerawat serta kulit muka yg bermasalah. Mujur beliau tak pernah putus asa. Akhirnya kini, haid beliau telah teratur & yg paling best, KULIT MUKA BELIAU TELAH LICIN & GORGEOUS! Jom kita ikuti kisah beliau!

testimoni gla complex shaklee


TESTIMONI HAID JADI TERATUR & KULIT JADI SEMAKIN LICIN & GORGEOUS!

Assalamualaikum.

Kisah cinta Kay bermula bila Kay menghadapi masalah period yang tidak teratur, dan jerawat naik mendadak disebabkan hormon yang tak seimbang dan resdung sejak sekolah menengah. Kulit muka kusam dan tidak ceria..,tidak sekata...

Kay mula ambil shaklee pada 2013 setelah berhabis beribu jugak rasanya jika dikumpulkan ketika membeli pelbagai produk dan ke SPA untuk menangani masalah ini.

Alhamdulillah.. sejak ESP dijadikan minuman harian dan tidak pernah skip makan GLA,AlFALFA,B Complex,Vita C. Period Kay walaupun lambat untuk kembali normal seperti wanita lain.. Kay pernah jugak rasa nak stop makan selepas setahun takde perubahan.. tapi upline bagi semangat n teruskan makan. Katanya.. ada yg makan 3 tahun baru period ok. Kay tawakkal sahaja.. berharap bulan2 berikutnya.. period cantik.. alhamdulillah.. memang betul.. sekarang hampir setahun juga.. period Kay dh datang tiap bulan,kulit berjerawat semakin lama semakin kurang,parut2 makin pudar.. Simptom2 resdung juga semakin surut. Kalau tak.. kay memang rajin selsema sepanjang tahun.. berbulan bulan.. selsema tak berhenti.

Alhamdulillah. Syukur.. walaupun lambat kenal shaklee.. Kay dah tekad takkan cuba produk lain lagi.. InsyaAllah.. doakan Kay dapat menimang cahayamata pula selepas ini.. Terima Kasih semua.


So, untuk anak-anak dara atau para isteri yg mengalami masalah haid tak teratur, sukar hamil ataupun masalah jerawat akibat hormon tak seimbang, SAYA SANGAT REKOMEN untuk ambil GLA Complex, Alfalfa Complex, B Complex, Vita C Plus & ESP. Bukan setakat Pn. Khairiah, malah raaaaamai sangat wanita di luar sana; termasuk customers saya yg dah merasa keberkesanan set ni tau. Rugiiiii kalau tak selesaikan masalah hormon ni. Sebab ia akan ada masalah yg akan berlaku pula lagi rentetan darinya. Contohnya sukar untuk hamil, PMS ataupun masalah gangguan emosi yg tidak stabil.

SMS/Whatsap: 014-984 0240 (Irda)
SID Pro Anda.

CARA HILANGKAN PARUT CHICKEN POX DENGAN MUDAH & BERKESAN

Chicken pox adalah satu penyakit berjangkit yg bukan sahaja ditakuti apabila ia berjangkit; tetapi yg lebih menakutkan bagi seorang dewasa (terutamanya wanita) adalah parut yg bakal ditinggalkan selepas serangan chicken pox itu selesai. Parut chicken pox memerlukan penjagaan & pantang-larang yg agak ketat bagi memastikan ia hilang tanpa meninggalkan sebarang kesan hodoh terutamanya di bahagian muka kita. Risau kan? Takpe. Kali ni saya nak kongsikan testimoni cara hilangkan parut chicken pox yg paling mudah & sangat berkesan yg telah dilakukan oleh salah seorang pengguna Set Hamil & Set Kulit Cantik Shaklee. Jom kita baca pengakuan khas oleh Puan Najihah Razali ni.

cara hilangkan parut chicken pox



TESTIMONI CARA HILANGKAN PARUT CHICKEN POX DENGAN MUDAH & BERKESAN OLEH PUAN NAJIHAH RAZALI

Assalammualaikum,

Orang kata bila dewasa kena chicken pox, sakit dia lagi semacam kan. Dan semakin meningkat usia, parut semakin susah nak hilang.

Kena chicken pox semasa mengandung, memang saya tidak fokus langsung untuk baiki kulit, fokus saya memang untuk kesihatan bayi dalam kandungan je.

Memang pasrah la bila rakan ofis ada yang mengejek ' Eeee buruk dah muka dia' Mungkin sekadar bergurau tapi panas juga la telinga masa tu hahahaha.

Lebih malu lagi dengan suami la, muka comot semacam kan. Kena la juga tepek foundation dan bedak sebab malu nya dekat suami. Tapi rimasnya sebab saya ni pulak memang jenis tak berbedak apa lagi foundation. Rasa kulit tak dapat bernafas dan parut pun tak elok-elok juga kan.

Sampai lah satu hari saya ambil gambar dan baru saya perasan yang parut semakin memudar. Bila diterangkan oleh upline saya, rupanya dalam Set Hamil Shaklee pun ada vitamin untuk kulit iaitu ESP, BComplex dan Sustained Release Vita C.

Alhamdulillah seronok sangat rasa. Selepas habis pantang pula, saya tambah Vita E Complex dan suami perasan perubahan kat kulit. Dia kata nampak berseri-seri, kalau tak dulu kulit nampak kusam je. Saya pun perasan yang sama, rasa tona kulit semakin sekata.

Nak dapatkan kulit yang cantik, bukan sahaja perlu jaga dari luar tapi perlu jaga dari dalaman juga. Set Kulit Shaklee memang pilihan saya, lebih sihat dan lebih cantik dengan vitamin semulajadi!


So, yg risau dengan parut chicken pox ataupun jerawat di muka selama bertahun-tahun tu, SAYA SANGAT REKOMEN untuk anda ambil Set Kulit Cantik Shaklee sekurang-kurangnya. Sememangnya DIJAMIN selamat & BERKESAN tau. Tak perlu ragu-ragu langsung.

SMS/Whatsapp: 014-984 0240
Irda
SID Pro Anda.

BILA ABAH KENA STROKE - PENGALAMAN PERTAMA DI MANA SEGALANYA BERMULA

Dah lama saya nak tulis entry ni. Tapi masih belum ada kekuatan. Ini pun, baru menaip tajuk sahaja dah berguguran air mata. Walhal dah 9 bulan peristiwa ini terjadi. Sudah 9 bulan kami sekeluarga mengharunginya. Tapi hati tetap tak kuat. Air mata tetap gugur. Bila Abah; lelaki yg membesarkan kami adik-beradik, lelaki yg selama ini kami hormati & geruni kerana ketegasan beliau, lelaki yg juga selama ini memanjakan kami dengan apa sahaja barang atau makanan kegemaran kami diserang stroke pada 15 Disember 2014 lalu.

tanda-tanda stroke


ABAH YG KAMI KENAL

Berpuluh tahun Abah memegang jawatan sebagai Guru Disiplin di sekolah rendah. Di mana-mana sekolah yg Abah pindah, di situ Abah akan dilantik menjadi salah seorang guru disiplin. Abah garang & tegas pada murid-muridnya. Pantang ada kesalahan disiplin, memang mengadap muka Abah lah jawabnya. Abah tak perlu menengking-nengking. Abah tenung sahaja muka, mesti orang dah boleh menangis.

Masa kecik dulu selalunya Mama yg mengajar saya mengaji; dari Muqaddam sampailah khatam Al-Quran. Tapi, dalam sebulan tu biasanya mesti ada seminggu yg Abah yg kena ajar kami mengaji. Masa tu saya tak faham kenapa. Rupanya kes 'bendera Jepun'. Haha.. Dan setiap kali Abah ajar mengaji itulah WAJIB saya menangis. Padahal Abah tak rotan pun. Abah tak pukul pun. Cukup sekadar Abah tegur kesalahan bacaan yg sedikit sahaja, dengan suara Abah yg garau & tegas tu, saya dah berjurai-jurai air mata.

Tapi sebenarnya Abah seorang yg kelakar. Semua sepupu sepapat, adik-beradik & ipar duai Abah tahu. Banyak cerita kelakar yg saya dapat daripada Abah; baik dalam bahasa Melayu ataupun bahasa Jawa. Abah suka mengusik. Abah suka bergurau senda. Abah suka bawa kami jalan-jalan naik motor keliling kampung. Abah suka belikan semua makanan kegemaran kami. Bila malam, Abah akan ajak saya & adik (masa kecik-kecik saya 2 beradik je) sama-sama baring depan televisyen menonton gusti selepas kami siapkan homework.

Abah tak selalu memuji. Abah akan tegur kekurangan, seolah-olah mencabar anak-anaknya untuk memperbaiki kesilapan. Bila masuk sekolah menengah & universiti, keputusan saya selalunya 'cukup-cukup' makan sahaja. Bila keluar result, menggeletar lutut nak dengar komen & bebelan Abah. Takut. Bukan takut apa, takut sebab tahu diri sendiri buat silap. belajar main-main, sedangkan Abah & Mama dah berhabis untuk jadikan kami orang berjaya.


PADA 'HARI ITU'

15 Disember 2014 (Isnin). Saya masih dengan rutin harian biasa sebagai ibu & isteri. Petang itu, lebih kurang jam 5 petang saya dapat panggilan dari Mama; mengatakan Abah mengalami kemalangan. Waktu itu Abah sudah dibawa ke Klinik 1 Malaysia berhampiran kawasan kediaman mereka. Katanya mujur ada jiran yg berhampiran kebetulan berada di tempat kejadian. Klinik tak mampu berbuat apa-apa waktu itu. Abah menunjukkan tanda-tanda diserang stroke! Abah tak bermaya untuk berdiri, mulut Abah mulai senget sehingga kata-katanya kurang jelas dan anggota kiri badan Abah sudah tak berfungsi. Allahuakbar..

Abah perlu dihantar ke Hospital Daerah berdekatan. Tiba di hospital jam 7 petang. Malangnya, hospital daerah berdekatan di mana mereka tinggal tidak mampu membuat MRI untuk membuat pemeriksaan lanjut sekiranya terdapat darah beku (blockage) di dalam otak atau mana-mana salur darah Abah. Jam 8 malam, Abah dibawa ke hospital besar di daerah lain untuk pemeriksaan MRI. Alhamdulillah, tiada sebarang blockage didapati dalam seluruh otak & badan Abah. Jam 1 pagi, Abah dihantar kembali ke hospital daerah berdekatan dan dimasukkan ke wad biasa. Waktu itu Abah dah mula tidur seolah-olah tidak sedarkan diri. Doktor kata kesan terlalu penat akibat kemalangan. (Waktu itu doktor belum mengesahkan Abah stroke).


PENGALAMAN PERTAMA

Saya bertolak dari Johor Bahru sekitar jam 9 malam. Kalut, kusut, kabut, fikiran kosong - semua ada dalam kepala saya. Siapkan barang-barang keperluan diri, suami & anak-anak pun mana yg tercapai je. Inilah pengalaman pertama saya menghadapi situasi ini. Pengalaman pertama berhadapan dengan saat-saat di mana saya mungkin kehilangan seorang insan yg sangat saya sayang. Pengalaman pertama balik kampung tanpa kesempatan berfikir apa yg perlu dibawa. Pengalaman pertama dunia sekeliling saya seolah-olah sunyi tak bersuara - hanya wajah Abah & Mama yg ada dalam fikiran saya. Saya lupa kebisingan anak-anak saya. Pengalaman pertama saya betul-betul memikirkan apa yg perlu saya lakukan untuk membantu Abah & Mama - sebab selama ini mereka masih bekerja (kedua-duanya guru) dan sentiasa kelihatan lebih sihat dari saya sebab mereka berdua tidak ada sebarang penyakit kronik. Cuma ABAH MEMANG KUAT MEROKOK.

Dan inilah pengalaman pertama saya menatap wajah tegas, garang & penyayang Abah terlantar tak bermaya di atas katil hospital. Saya sampai di hospital jam 4 pagi. Dengan hati yg cuba saya kosongkan (sebab tak nak menangis), saya masuk ke wad dan melawat Abah di katilnya. Abah tidur.

Saya cuba kejut, tapi Abah terlalu lena.
Saya cium wajah Abah.
Saya peluk Abah.
Sambil menahan airmata supaya tidak gugur. Sebab saya perlu kuat - untuk Mama, untuk adik-adik (saya anak sulung) & untuk anak-anak saya; cucu Abah.

Allahuakbar.
-Tamat Part 1-


cara membantu pesakit stroke
Kenangan Abah & Mama sewaktu mengerjakan umrah - Mac 2014

*Saya takkan sertakan apa-apa gambar berkaitan dengan kisah stroke ini walaupun semuanya tersimpan kemas dalam telefon bimbit saya*

ESP SHAKLEE - SUSU SOYA TERBAIK & SELAMAT UNTUK IBU HAMIL

Ramai wanita di luar sana yg mudah terpengaruh dengan pelbagai khabar angin negatif tentang soya; terutamanya apabila ia dicadangkan kepada ibu hamil. Ada yg mengatakan bahawa kulit bayi/anak akan menjadi sensitif bila ibu mengamalkan susu soya ketika hamil. Ada pula yg mengatakan ibu/wanita akan mudah menghidap kanser jika mengamalkan pengambilan soya. Hakikatnya, tiada kajian khusus yg membuktikan semua khabar angin ini. Namun, ramai yg tetap mempersoalkan "selamatkah susu soya untuk ibu hamil?"

kebaikan esp shaklee


BENARKAH SUSU SOYA MERBAHAYA UNTUK IBU HAMIL?

Di zaman netizen ni, ramai orang lebih mempercayai apa-apa isu yg disebarkan bulat-bulat tanpa memeriksa kesahihannya terlebih dahulu. Ramai beranggapan; suara majoriti adalah kebenaran - bila ramai yg share, maka betullah berita itu. Lebih malang lagi, apabila isu yg viral itu menceritakan sesuatu yg negatif, maka lebih mudah pula lagi orang mempercayainya.

Justeru, apabila lebih ramai ibu yg pernah/sedang hamil menceritakan 'pengalaman buruk' mereka; ataupun pengalaman rakan/ahli keluarga mereka berkaitan dengan pengambilan soya sewaktu hamil, maka lebih ramailah netizen yg percaya tentangnya tanpa usul periksa punca sebenarnya! Walhal, tidak ada satu kajian pun yg membuktikan bahawa pengambilan soya dengan kuantiti yg sepatutnya ketika hamil boleh membawa keburukan kepada bayi mahupun ibu itu sendiri. Malah, ada kajian khusus di Asia yg telah berjaya membuktikan bahawa soya membantu mengurangkan perkembangan sel kanser pada pesakit kanser payudara & kanser prostat.


JADI, SELAMATKAH SUSU SOYA UNTUK IBU HAMIL?

Jawapannya; SELAMAT. Apa-apa sahaja makanan/minuman berasaskan soya adalah selamat untuk diambil sewaktu hamil; DENGAN SYARAT ia tidak diambil secara berlebihan. Berapakah kuantiti yg tidak berlebihan? Memadailah sekadar meminum 3 gelas air soya dalam sehari. Anda juga boleh menjadikan hidangan berasaskan soya seperti tahu, tempe & taufu fa sebagai makanan tambahan dalam menu makan tengahari ataupun minum petang.

bahaya soya


Tetapi harus diingat; bahawa susu soya yg telah diproses dan dipaketkan seperti air kotak soya yg dijual di kedai-kedai di pasaran mengandungi bahan-bahan kurang selamat lain seperti gula, pewarna, pengawet & perisa tambahan. Malah, soya yg dijual secara komersil ada yg dicuci menggunakan alkohol dalam proses penyediaannya. Justeru, sebenarnya bukanlah soya itu sendiri yg membahayakan jika diambil; tetapi sebaliknya bahan-bahan tambahan dalam makanan/minuman berasaskan soya itulah yg menjadikan ia merbahaya.


KENAPA ESP ADALAH SUSU SOYA TERBAIK & SELAMAT UNTUK IBU HAMIL?

kebaikan esp shaklee


Semakin ramai yg dapat menerima & mengamalkan ESP Shaklee sebagai susu soya untuk ibu hamil. Belum cuba, belum tahu. Tapi sekali cuba, memang taknak berenggang dengan ESP ni. hehe.. Kenapa?

Sebab ESP bukan sebarang susu soya untuk ibu hamil. Ada 10 kebaikan ESP sebagai susu soya untuk ibu hamil:


  • ESP berasaskan non-GMO soya; iaitu diperbuat daripada soya yg organik - tidak disuntik hormon atau apa-apa ubat/racun merbahaya. Pembersihan soya asas ESP juga menggunakan air - bagi mengelakkan khasiat asal soya itu berkurangan.
  • Membekalkan protein & karbohidrat yg mencukupi untuk memberi tenaga berpanjangan serta pertumbuhan sel kulit yg lebih elok.
  • Indeks Glisemik (GI) yg rendah - menjadikan ibu hamil bertenaga lebih lama, tidak kerap lapar & tidak terdorong untuk makan dengan terlalu banyak.
  • GI yg rendah juga menjadikan ESP sangat-sangat digalakkan untuk ibu hamil yg mempunyai GDM atau kencing manis sewaktu hamil. Ini kerana ibu hamil GDM akan kerap merasa lapar. ESP membantu ibu agar tidak kerap lapar & mengawal bacaan gula dalam darah.
  • Mengandungi kalsium untuk menguatkan tulang ibu agar tidak mudah sakit badan serta membantu pertumbuhan gigi & tulang bayi dalam kandungan.
  • Menjadikan kulit ibu cerah, berseri & glowing sepanjang tempoh kehamilan.
  • Mengurangkan kesan stretch marks pada perut ibu.
  • Menjadikan kulit bayi bersih & cantik apabila dilahirkan nanti.
  • Menstabilkan hormon & emosi ibu - phytoestrogen dalam soya mengurangkan mood swing.
  • Membantu menggalakkan persediaan pengeluaran susu badan yg berkualiti oleh kelenjar susu ibu.


TESTIMONI - ESP BUAT IBU ANAK 4 BERPUASA & LEBIH BERTENAGA

Masih tak percaya? Jom tengok cik puan ni kata apa. Mengandung anak nombor 4 di usia 3 tahun tetap bertenaga & berpuasa penuh dengan ESP!

Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni... from iReach HD on Vimeo.

Anda hamil? Atau merancang untuk hamil lagi? JOM ESP!
Pasti indah pengalaman hamil anda sampai anda nak hamil dan hamil lagi lepas ni!

Irda
SID Pro Anda
SMS/Whatsapp: 014-984 0240


5 SEBAB KENAPA ORANG KATA VITAMIN SHAKLEE TIDAK BERKESAN

Pernah dengar tak orang kata Shaklee ni 'vitamin penipu'? Puncanya, sebab ada yg kata vitamin Shaklee ni tak berkesan sepertimana yg digembar-gemburkan. Ada yg kata; "Dah ambil Set Menyusu, tapi susu tak memancut-mancut pun?""Dah ambil Set Kulit Cantik, tapi jerawat tak hilang semua pun?""Dah sebulan dah ambil GLA Complex ni, sama je haid tak datang-datang pun?" Dan macam-macam lagi 'komplen' yg boleh mempengaruhi reputasi Shaklee sehingga dipanggil 'vitamin penipu'.

isu shaklee


BETUL KE SHAKLEE MEMANG 'TAK SESUAI' UNTUK SAYA?

Bila seseorang yg baru pertama kali mengambil/menggunakan produk Shaklee, anda sewajibnya menerima konsultasi terperinci daripada pengedar yg menjualnya kepada anda. Itu hak anda sebagai pengguna/pelanggan. Semua pengedar Shaklee dibayar komisyen oleh syarikat Shaklee berdasarkan setiap jualan yg dibuat. Jadi, jika anda tidak mendapat apa-apa panduan daripada si pengedar/penjual, anda WAJIB meminta hak anda daripada mereka. Ini khususnya bagi mengelakkan tanggapan seperti 'Shaklee tak berkesan pun untuk saya' atau 'Shaklee ni memang penipu!'.

Kenapa kena minta konsultasi, sedangkan pada label di setiap botol vitamin Shaklee sudah dinyatakan cara pengambilannya?

Ini kerana panduan pengambilan di label tersebut hanyalah secara umum sahaja. Pengedar yg menjual kepada anda seharusnya mengetahui isu/keadaan kesihatan anda secara lebih terperinci lagi; lantas baru dia menyarankan produk/set yg bersesuaian untuk anda. Sebagai contoh; label di botol Alfalfa Complex menyarankan pengguna mengambil 10biji Alfalfa setiap hari. Namun, sesetengah kita tidak memerlukan sehingga 10biji pun. Jika iya sekalipun, 10biji berkenaan sebaiknya diambil secara berasingan untuk mengelakkan healing crisis yg mengejut kepada pengguna yg baru mula mencuba/mengambilnya. Di sinilah tugas & tanggungjawab pengedar yg menjual kepada anda untuk menjelaskan kaedah, kesan & akibat yg mungkin akan dialami oleh pelanggan.

cara makan shaklee


SAYA DAH MAKAN SHAKLEE SEBULAN, KENAPA TAK BERKESAN?

Ada segelintir pelanggan yg berasa begini sebenarnya. Mereka merasakan bahawa mereka tidak mendapat hasil/kesan positif sepertimana yg sepatutnya atau yg dijanjikan bakal berlaku kepada mereka selepas mengamalkan produk/set yg dibeli. Tapi persoalannya, benar-benar ke Shaklee tak berkesan untuk kita/dia?

Jawapannya mudah. Jika ada di kalangan pelanggan saya yg bertanya/mempersoalkan begitu, saya akan periksa 5 perkara asas ini:

  • Adakah anda mengambil kuantiti air kosong seperti kuantiti yg sepatutnya? Ya. Tanpa pengambilan supplemen juga kita sepatutnya minum 8 gelas air kosong sehari; iaitu bersamaan sekitar 2 liter sehari. Ini bagi yg mempunyai berat badan normal. Inikan pula jika anda mengamalkan supplemen. Anda WAJIB minum air kosong secukupnya dalam sehari. Berapa liter? Secukupnya dengan berat badan anda; 1 liter untuk setiap 25kg berat badan. Jadi, jika berat anda 75kg, pastikan anda minum 3 liter air kosong dalam sehari untuk membenarkan supplemen Shaklee menyerap & berfungsi secara optimum pada badan anda.
cara makan shaklee
Pengambilan air kosong amat penting untuk penyerapan & keberkesanan vitamin Shaklee


  • Adakah anda berdisiplin & konsisten mengambil vitamin anda? Saya akan tanya kepada pelanggan saya yg komplen tu, adakah dia betul-betul ikut jadual pengambilan yg telah saya sarankan? Adakah betul dia tak pernah tertinggal (skip) walau sehari pun vitamin yg saya sarankan? Hampir 100% yg komplen tu akan jawab "kadang-kadang saya terlupa.. sibuk kan pagi/petang/malam.. sampai terrr skip makan". Nahhhhh... Jika tak konsisten, macam mana nak dapat kesan yg optimum?
  • Adakah cukup masa seminggu/sebulan untuk vitamin Shaklee berkesan kepada anda? Supplemen bukan seperti ubat-ubatan klinik/doktor yg boleh 'menyembuhkan' penyakit anda dalam 1-2 jam. Contohnya seperti paracetamol yg boleh menurunkan panas badan atau ubat turun darah yg boleh menjadikan anda 'haid' serta-merta. NO. Supplemen Shaklee perlukan disiplin & konsistensi anda. Ia memerlukan masa untuk menyerap masuk & serasi dengan sistem badan anda secara semulajadi. Ia 'memperbaiki' sistem tubuh anda secara semulajadi. Dan atas sebab itu juga, kesan vitamin Shaklee kepada seseorang itu berbeza. Rakan anda mungkin hanya memerlukan 7 hari untuk mencerahkan kulit dengan Vita C Plus; tetapi anda mungkin perlu masa lebih dari itu.
Pengambilan kafein boleh mengganggu penyerapan vitamin


  • Adakah cara makan/pengambilan anda tidak bercanggah atau bercampur? Apa maksudnya? Contohnya, betul ke anda tak minum kopi/minuman berkafein selepas atau bersama-sama dengan vitamin Shaklee anda? Betul ke anda ikut saranan seperti beberapa vitamin tak sesuai dimakan bersama-sama (contohnya Alfalfa tak sesuai diambil bersama GLA Complex/Vitamin E)? Semua ini turut mempengaruhi tahap keberkesanan vitamin yg diambil.
  • Adakah anda pernah periksa kadar toksin dalam badan anda? Ini adalah antara sebab utama mengapa supplemen tidak berkesan secara optimum ke atas badan kita. Jangan sangka anda kurus tak berlemak, maka badan anda tidak mengandungi toksin. ANDA SILAP. Toksin tidak mengenal saiz badan & tidak mengenal usia. Toksin bukan hanya boleh terkumpul melalui pemakanan; malah ia boleh terkumpul akibat faktor lain seperti udara tercemar, gaya hidup tidak sihat, merokok serta STRESS. Toksin menjadi 'racun' di dalam tubuh kita. Ia menghalang peneyrapan nutrisi oleh badan kita. Atas sebab itu, maka vitamin yg kita ambil akan jadi lewat/tidak berkesan.

APA PENYELESAIAN YG BOLEH SAYA LAKUKAN?

Secara umumnya, pastikan anda mendapat konsultasi yg terperinci & benar dari pengedar anda. Ikut saranan yg diberikan secara berdisiplin & konsisten. Pastikan pengambilan air kosong adalah mencukupi, jadual pemakanan yg konsisten serta elakkan makanan/minuman yg boleh mengurangkan keberkesanan vitamin Shaklee.

Untuk masalah toksin, kebiasaannya, jika selepas sebulan anda mengamalkan apa-apa produk/set vitamin Shaklee tetapi masih TIADA LANGSUNG perubahan, kami akan menyarankan agar anda mengambil Set Detoks dahulu bagi menyingkirkan toksin di dalam tubuh anda. Setelah melalui proses detoks, anda boleh mula mengambil semula apa-apa produk/set yg anda ambil tersebut dan bakal mendapat kesan yg optimum & marvelous!


Jadilah pengguna Shaklee yg bijak. Pastikan anda mendaoat hak anda dari pengedar anda. Dengan saya? konsultasi percuma DIJAMIN SEUMUR HIDUP!

IRDA
SID Pro Anda.
SMS/Whatsapp: 014-984 0240

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...