JUG FILTER AIR SHAKLEE: GET CLEAN WATER PITCHER SHAKLEE YG TERBAIK!


Haritu ada sorang customer merangkap ahli Shaklee di bawah group saya membeli set Get Clean Water Pitcher Shaklee ni.. Lepas tu saya tanya dia, ok tak water pitcher tu? Dia jawab "best! sedap airnya.. air kosong lain dah jadi tak sedap dah.." hehehe.. happy saya dengar.. ok, meh saya senaraikan dulu apa kebaikan Get Clean Water Pitcher ni sebelum saya bercerita panjang lebar tentangnya:

  • Berfungsi sama seperti penapis air yg biasanya dipasangkan di paip sinki.
  • 1 filter boleh menuras sebanyak 303liter (80gelen) air (lebih kurang dalam 4 bulan kalau sering digunakan).
  • Terdapat penanda aras yg memberitahu apabila filter perlu ditukar.
  • Boleh diletakkan di atas meja untuk terus menghidangkan air kosong kepada tetamu atau ahli keluarga. Design juga amat menarik.
  • Menapis lebih 3,000 jenis bahan pencemar di dalam air minuman.
  • Selamat diminum walaupun untuk kanak-kanak.
  • Rasa air yg sedap.
  • Tak perlu modal beribu-ribu ringgit. Hanya RM460 bagi starter set yg mengandungi Pitcher,Housing Kit & 3 Filter.
  • Replacement Filter juga adalah sangat-sangat mampu milik iaitu RM161 untuk 3 filter.
Set Starter Pack Get Clean Water Pitcher Shaklee


MEMPERKENALKAN GET CLEAN® WATER
Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat?
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa (Sangat suka ciri ini-nak gi berkelah pun saya boleh bawa Water Pitcher pasni..hehe.. i likeeeee u!)
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak (Ni juga salah satu sebab saya nak...saya macam tak sempat jer nak masak air dan sejukkan pada suhu bilik untuk kegunaan harian tiap2 hari)

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

HARGA RETAIL NORMAL: RM460 (Starter Pack berserta 3 filter)
HARGA RETAIL NORMAL REPLACEMENT FILTER: RM161 (3 filter)

*Nota: 1 filter boleh digunakan sekitar 4 bulan; bersamaan 303liter (80gelen) air.

Untuk HARGA SUPER ISTIMEWA & KONSULTASI PERCUMA SELEPAS PEMBELIAN, hubungi:

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp/Call)

TIPS KULIT CANTIK: SUPPLEMENT SHAKLEE UNTUK KULIT CANTIK


MASALAH KULIT WANITA
=======================

Lain wanita, lain masalah kulitnya. Wanita berkulit sawo matang ingin menjadi cerah sekata. Wanita berkulit cerah pula 'bergelut' dengan masalah bintik hitam, sel kulit mati,jeragat mahupun liang pori yg besar.

Apa masalah kulit anda?

# Jerawat
# Jeragat
# Parut jerawat
# Bintik hitam
# Kulit kusam
# Liang pori yg besar
# Terlalu kering
# Bersisik
# Terlalu berminyak
# Berminyak di 'zon-T'
# Berbelak-belak/berbalam-balam
# Mudah 'sunburn'
# Sukar kembali cerah selepas berjemur
# Freckles
# Kedutan sekitar mata & mulut
# 'Mata panda'


Antara produk Shaklee yg boleh membantu masalah kulit anda adalah:

=> Vivix
Untuk kelihatan & rasa seperti 25 tahun lebih muda.

=> Shaklee Collagen Powder
Diperbuat daripada bahan semulajadi berkualiti tinggi iaitu sisik ikan laut merah yg mempunyai struktur kolagen yg amat menghampiri struktur kolagen semulajadi dalam badan manusia. Pengambilan hanya dalam masa 2 bulan sahaja secara konsisten mampu merubah tekstur kulit wajah anda menjadi mulus & tegang serta awet muda! Sangat disarankan kepada bakal pengantin.

=> ESP
Protein yg tinggi membantu pertumbuhan sel kulit yg baru setiap 2 minggu. Sangat sesuai untuk mereka yg inginkan kulit yg gebu, licin, mulus, cerah sekata serta mempunyai parut jerawat ataupun kulit kusam.

=> Vitamin E
Antioksidan yg membantu membuang radikal bebas di dalam badan. Amat disarankan bagi mereka yg mempunyai masalah jerawat & parut jerawat.

=> Vita C Plus
Sebiji Vita C Plus Shaklee adalah bersamaan dengan 7 biji buah oren kandungan vitamin C di dalamnya. Vitamin C adalah agen paling penting untuk mememlihara & menambah (top up) kandungan kolagen semulajadi dalam kulit kita supaya sentiasa tegang, licin & awet muda. Vita C Plus Shaklee sangat terkenal dengan nama jolokan 'Vitamin Organik untuk Kulit Cantik'.

=> GLA Complex
Menstabilkan hormon wanita. Sangat sesuai untuk mereka yg mempunyai masalah kulit seperti jerawat disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon. Membekalkan estrogen untuk wanita. Mambantu masalah jeragat. Sangat baik untuk wanita yg mempunyai kitaran haid tidak tetap, mengalami senggugut atau mempunyai cyst atau fibroid.

=> Set Nutriwhite Shaklee
Penjagaan kulit dari luaran yg TERBAIK! Menyeimbangkan kelembapan kulit agar tidak terlalu kering ataupun tidak terlalu berminyak. Sangat sesuai untuk mereka yg mempunyai kulit normal, tidak mempunyai masalah jerawat, mudah sunburn tapi sukar untuk cerah semula, mempunyai kulit kusam ataupun ingin menghilangkan bintik hitam akibat sel mati.


Shaklee ada jawapannya!! Jom hubungi saya SEKARANG dan pm/SMS/Whatsapp saya apa masalah kulit yg ingin saya bantu anda selesaikan. Jangan risau, HARGA PASTI BERBALOI DENGAN TUJUAN & BUDGET KEWANGAN ANDA!

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)

KEBAIKAN VITALEA SHAKLEE: MULTIVITAMIN UNTUK IBU HAMIL

Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan Vitalea Shaklee kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak. Pengambilan Vitalea Shaklee ketika mengandung juga boleh membantu ibu untuk memperolehi bacaan haemoglobin (HB) yg paling optimum. Seperti yg ramai maklum, bacaan HB yg terlalu rendah ataupun terlalu tinggi sewaktu hamil boleh menyebabkan risiko kematian ke atas bayi yg dikandung.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu-ibu ini sebenarnya kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka. Iron banyak terdapat dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak kekangan sekiranya kita hendak bergantung dengan sumber asli semata-mata. Apakah kekangan yang dimaksudkan? Harga kerang mahupun tiram lebih adalah mahal di sesetengah tempat, sumbernya juga terhad. Mungkin suatu kelebihan bagi mereka yang tinggal berdekatan dengan perairan, namun bukan semua orang boleh memakan makanan laut. Ianya menjadi terhad kepada mereka yang allergic kepada makanan laut. Kekangan ini membuatkan kita disaranankan menambah supplement dalam diet harian agar semua zat yang perlu diambil dapat disempurnakan.




Dapatkan Set Ibu Hamil Shaklee yg mengandungi Vitalea Shaklee SEKARANG! Tawaran HARGA BERBALOI-BALOI berserta KONSULTASI PERCUMA hanya daripada saya!

Hubungi:
Irda
014-984 0240 (Call/SMS/Whatsapp)

TESTIMONI JADI SLIM MENAWAN HILANG 12KG DENGAN SET KURUS SHAKLEE

Ramai yang tanya saya, berkesan ke Set Kurus Shaklee ni? Haaaa... jom tengok salah satu testimoni pengguna yg telah berjaya menurunkan berat badannya dan sekaligus memperolehi bentuk badan yg semakin menarik selepas mengamalkan Set Kurus Shaklee ni selama beberapa bulan. Bukan sahaja makin slim, malah wajah pun makin berseri-seri tau.. hehehe..

set kurus shaklee

Rahsianya?? Tentulah Set Kurus Shaklee yg mengandungi setiap elemen yg diperlukan oleh tubuh badan kita untuk mendapatkan berat badan yg sihat & bentuk tubuh badan yg anjal & menarik.. (^_^)

Untuk pelanggan ini, beliau telah mengamalkan Set Kurus Shaklee yg mengandungi:

1. ESP - Antara kebaikan shake berasaskan non-GMO soya ni adalah:

  • ‘ENERGY BOOSTER’ bagi ibu hamil, menyusukan anak serta mereka yang ingin menurunkan berat badan
  • Menganjalkan badan menggeleber ibu lepas bersalin
  • Mengembalikan kepejalan otot; membentuk bentuk badan yang cantik
  • Membantu ibu yang ingin re-laktasi
  • Memperbaiki kesan ‘stretch mark’ & parut
  • Menjadikan kulit gebu & licin
  • Mengekalkan rasa kenyang berpanjangan bagi yg ingin menurunkan berat badan
  • Memelihara kestabilan hormon wanita
  • Menegang & menganjalkan payudara

2. VITA-LEA - membekalkan vitamin & mineral yg diperlukan oleh badan untuk kekal cergas. Ketika sibuk 'berdiet', biasanya kita lebih cenderung untuk mengurangkan kuantiti makanan. Tanpa kita sedari, nutrisi makanan yg masuk ke dalam badan juga adalah berkurangan. Akibatnya badan akan menjadi lemah atau cepat merasa letih. Jadi, multivitamin Vita-lea mampu menampung lohong-lohong kekurangan nutirisi tersebut. Menjadikan badan kekal cergas walaupun kurang makan.


3. LECITHIN - membantu membakar lemak di dalam badan serta lemak di dalam pembuluh darah. Ia membantu melancarkan peredaran darah & mengurangkan tekanan darah.


4. ALFALFA COMPLEX - 'Raja Segala Tumbuhan' yang membantu membuang toksin di dalam badan agar badan mampu menyerap segala vitamin & mineral dari makanan yang diambil secara optimum. Toksin yg banyak di dalam tubuh kita boleh menyebabkan kegemukan akibat penyrapan nutrisi yg tidak betul oleh tubuh badan kita. Ia juga membantu melancarkan sistem perkumuhan & melawaskan pembuangan najis.


Jom! Apa tunggu lagi?? Jangan habiskan wang anda pada produk lain yg belum dijamin berkesan!

Dapatkan Set Kurus Shaklee anda SEKARANG dengan HARGA SUPER ISTIMEWA! Penjimatan sehingga 10%!! Dan penghantaran percuma!

(Harga Retail Normal bagi Set Seumpama Ini: RM345)

Hubungi:
Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)

KEBAIKAN ESP SHAKLEE UNTUK PELBAGAI GOLONGAN WANITA


 ESP SEMEMANGNYA MEMBERIKAN PELBAGAI KHASIAT & KEBAIKAN UNTUK SEMUA GOLONGAN KHUSUSNYA WANITA 


A. SET MILKBOOSTER IBU MENYUSU
B. SET KURUS & CANTIK
C. SET KULIT CANTIK
D. SET GASTRIK
E. SET BERPANTANG / PEMBEDAHAN CESAREAN
F. SET SET IBU HAMIL & BAYI BIJAK
G. SET TAMBAH BERAT BADAN
H. SET KESUBURAN / INGIN HAMIL

==========================================

Jom dapatkan SET ESP anda!!♥♥♥

ESP - Energizing Soy Protein Shaklee yang berasaskan non-GMO soya boleh memberi manfaat kepada pelbagai golongan khususnya wanita. Dari gadis remaja, wanita berkahwin, ibu hamil, ibu menyusu mahupun golongan berusia! Gabungannya dengan supplement tertentu boleh membantu anda mencapai apa yang anda impikan!

Antara kebaikan ESP Shaklee adalah:

 ‘MILK BOOSTER’ bagi ibu yang menyusukan anak
 ‘ENERGY BOOSTER’ bagi ibu hamil, menyusukan anak serta mereka yang ingin menurunkan berat badan
 Menganjalkan badan menggeleber ibu lepas bersalin
 Mengembalikan kepejalan otot; membentuk bentuk badan yang cantik
 Membantu ibu yang ingin re-laktasi
 Memperbaiki kesan ‘stretch mark’ & luka cesear selepas bersalin
 Menjadikan kulit gebu & licin
 Mengekalkan rasa kenyang berpanjangan bagi yg ingin menurunkan berat badan
 Memelihara kestabilan hormon wanita
 Menegang & menganjalkan payudara

TUNGGU DULU! Anda juga boleh jimat hampir 30% bagi setiap produk Shaklee sekiranya anda MENDAFTAR MENJADI AHLI! Hanya dengan RM75, anda boleh menikmati penjimatan ke atas setiap produk Shaklee bagi SEUMUR HIDUP ANDA!

Jom hubungi saya untuk konsultasi, pesanan SET ESP anda mahupun pendaftaran keahlian anda untuk penjimatan berganda dan seterusnya menikmati kebaikan ESP Shaklee bersama seisi keluarga juga!

Irda (ID 909714)
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
PM: www.facebook.com/Yourhealthshoppe
COD: Sekitar Johor Bahru, Skudai & Nusajaya

TIPS IBU HAMIL: BACAAN HB NORMAL vs RENDAH

Assalamualaikum semua..

Untuk post kali ni, sesiapa yg pernah mengandung, atau sedang mengandung mesti tahu tentang 'bacaan hb' ni kan? Kepada yg nak mengandung tu, boleh mula take note ye.. (^_^)

Apa Itu Bacaan HB?

Bacaan hb adalah suatu pengukuran yg diambil melalui sampel darah untuk menentukan paras haemoglobin (hb) di dalam darah seseorang. Secara umumnya, hemoglobin ialah protein yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh tisu badan.

Contoh Bacaan HB Normal

Apakah Bacaan HB Normal bagi Orang Dewasa serta Ibu Mengandung?

Paras hb seseorang dikira dalam unit g/dL (gram per deciliter). Paras normal hemoglobin bagi wanita adalah di antara 11.5 - 16.5g/dL manakala lelaki adalah 12.5 - 18.5g/dL. Manakala bacaan hb yang normal bagi ibu mengandung ialah pada julat : 11-12 g/dl (gram per deciliter).

Apakah Punca Bacaan HB yg Rendah?

  • Kurang zat besi/ folate/ vitamin B12
  • Pendarahan
  • Kanser
  • Penyakit buah pinggang/ hati
  • Hypothyroidism
  • Thalassemia


Apakah Risiko Ibu Mengandung yg Mempunyai Bacaan HB yg Rendah?

Apabila paras hemoglobin tidak mencukupi, seseorang itu berisiko untuk mendapat anemia. Apabila sel darah merah yang matang dan membawa oksigen semakin berkurangan, di sinilah serangan anemia bermula. Anemia secara umumnya akan menyebabkan seseorang mudah pitam, lesu, kurang cerdas dan cergas, mudah letih serta cepat mengantuk. Manakala bagi ibu mengandung, bacaan hb yg rendah boleh mengakibatkan risiko-risiko berikut:

Kesan kepada ibu

  • Ibu boleh pitam atau mudah pitam/pengsan
  • Mengalami keguguran
  • Mengalami kegagalan jantung
  • Pendarahan semasa mengandung dan bersalin
  • Risiko alami penyakit berjangkitKesan kepada bayi dalam kandungan
Kesan kepada Bayi:
  • Intrauterine growth restriction (IUGR) atau Pertumbuhan janin terbantut
  • Lahir sebagai premi atau tidak cukup bulan
  • Berat bayi yang lahir kurang 2.5kg
  • Anak lemas semasa lahir atau Asphyxia
  • Mati ketika dilahirkan atau stillbirth

Bolehkan Anemia Dikesan Lebih Awal? Apakah Simptom-simptom Anemia?

Jika anda mengalami keadaan-keadaan berikut; terutamanya ketika hamil, anda mungkin berhadapan dengan risiko Anemia:

  • Sentiasa letih
  • Pening kepala atau pitam
  • Apabila melakukan aktiviti fizikal, mudah mendapat sesak nafas
  • Warna kulit bertukar menjadi pucat
  • Penurunan berat badan
  • Kadar denyutan jantung yang cepat
  • Lemah daya ingatan

Apakah Langkah yg Perlu Diambil untuk Mengembalikan Bacaan HB yg Normal?

Bagi ibu mengandung yg mempunyai bacaan hb yg rendah, anda digalakkan untuk mengambil makanan-makanan berikut:

  • kurma (buah yang paling berkhasiat, banyak disebut dalam al-quran)
  • madu (yg asli)
  • hati ayam (tidak elok makan selalu sebab organ dalaman)
  • kerang
  • sayur bayam
  • ikan bilis
  • daging
Ibu mengandung yg mempunyai bacaan hb yg rendah juga AMAT DIGALAKKAN mengambil supplement yg mencukupi terutamanya ASID FOLIK, ZAT BESI (IRON) & MULTIVITAMIN bagi membantu menaikkan bacaan hb anda. Set Kehamilan Optimum Shaklee boleh membantu anda!


Jom kita tonton video ni- bagaimana ibu ini berjaya meningkatkan bacaan HB nya yg rendah dengan Set Kehamilan Shaklee!

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

Dapatkan Set Kehamilan Optimum Shaklee anda dengan HARGA ISTIMEWA & PENGHANTARAN PERCUMA! Setiap pembelian juga melayakkan anda mendapat KONSULTASI PERCUMA seumur hidup. Hubungi saya SEKARANG!

Irda (ID 909714)
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Facebook: www.facebook.com/Yourhealthshoppe
Email: irda2104@yahoo.com

VITALEA SHAKLEE: KENAPA PERLU AMBIL MULTIVITAMIN?



10 Sebab Mengapa Anda Harus Mengambil 1 biji Multivitamin Sehari

1. Nutrien yang Mencukupi Ketika Menurunkan Berat Badan - Kuning telur, tak dinafikan merupakan makanan paling tinggi nutriennya, dan tak keterlaluan jika saya katakan kuning telur merupakan ‘multivitamin’ yang diambil oleh orang zaman dahulu pada sebelah pagi. Namun sayangnya, kuning telur tinggi kandungan kolestrolnya, di samping nilai kalorinya juga tinggi memandangkan ia kaya dengan lemak. Kebanyakan mereka yang mengamalkan diet untuk turun berat badan pasti akan mengelak makanan-makanan berkalori tinggi seperti ini. Itu baru saya ambil contoh satu jenis makanan, bagaimana pula dengan yang lain? Tubuh badan kita sememangnya memerlukan nutrien yang mencukupi untuk terus berfungsi. Kadar metabolisma pastinya terjejas apabila kekurangan nutrien tertentu, sekaligus ia menjadi rendah dan akhirnya progres untuk turun berat badan akan menjadi semakin perlahan!




Pernah tak anda dengar ungkapan ini, “Ko ni aku tengok lemah lesu, macam tak cukup makan..”. Salah satu faktornya adalah disebabkan kekurangan micronutrient dalam diet.

2. Faktor Sibuk - Faktor kesibukan di zaman moden menyebabkan corak pemakanan kadang-kadang tidak seimbang (dari segi kandungan micronutriennya), terutamanya jika anda sering bekerja di luar dan jarang memasak di rumah.

3. Termusnah Akibat Dimasak - Haba merupakan faktor utama yang boleh menyebabkan satu-satu vitamin itu terurai. Vitamin boleh bekerja pada suhu optimum iaitu suhu badan manusia (dalam 35 darjah celcius), lebih daripada itu, ia mungkin akan musnah. Oleh sebab itu, belum terjamin 100% vitamin-vitamin yg terkandung dalam sesebuah makanan yang dimasak dapat digunakan oleh badan kita.

4. Stress (tekanan perasaan, kerja) - Dalam dunia yang serba sibuk dan mencabar, tidak sah jika seseorang itu tidak menghidap tekanan mental. Kehilangan magnesium dan beberapa nutrien penting adalah lumrah dek kerana tekanan perasaan, mental, dan sebagainya.

5. Kualiti Makanan yang Semakin Rendah - Kualiti sayur-sayuran (juga buah) yang ada kini mungkin tidak lagi setanding kualitinya berbanding sayur-sayuran yang ditanam (secara organik) beberapa dekad yang lalu. Sayur-sayuran zaman kini terlalu banyak ‘dimanjakan’ dengan bahan-bahan kimia, yang mungkin memusnahkan kualiti nutrien yang terkandung di dalamnya.


6. Pencemaran Alam sekitar - Kemodenan dan kepesatan teknologi mengakibatkan alam sekitar kian tercemar berbanding beberapa dekad yang lalu. Saban hari, sistem ketahanan tubuh kita kian terancam, dan micronutrient yang hanya diperolehi daripada makanan sahaja (rujuk no.3 dan no.5) mungkin tidak mencukupi.


7. Tabiat Makan Memilih - Terdapat individu yang tidak suka makan sayur, dan hanya bergantung kepada daging dan makanan laut sahaja untuk mendapatkan sumber micronutrient. Ini adalah tidak mencukupi kerana kebanyakan vitamin dan mineral wujud dalam tumbuh-tumbuhan. Terdapat pula individu yang mengamalkan diet vegetarian (tak makan daging, ayam, telur) dan individu sebegini mungkin tidak mendapat cukup vitamin B12, zinc dan calcium.

8. Tahap Penyerapan Nutrien yang Rendah - Tidak semua individu mampu menyerap nutrien dengan baik, terutamanya golongan yang sudah berumur. Supplemen multivitamin membantu dalam memastikan bekalan vitamin dan mineral kepada tubuh badan sentiasa mencukupi.

9. Harganya yang Murah - Secara purata, sebiji pil multivitamin yang diambil sebiji setiap hari, harganya tidak sampai RM1 pun. Jika anda boleh menghabiskan wang anda dengan sekotak rokok sehari, atau sebungkus Keropok Moni (hari-hari tengok iklan ni di TV), mengapa harus memberikan 1000 alasan untuk membeli multivitamin yang baik untuk kesihatan?


10. Role Model Kita - Salah satu rahsia mengapa Tun Dr. Mahathir berjaya mengekalkan kesihatan hingga ke usianya sekarang ialah beliau mengamalkan pengambilan 1 pil multivitamin setiap hari (pilihan beliau, sudah tentulah “Shaklee”).

PENJIMATAN SEHINGGA LEBIH 20% BAGI SETIAP BOTOL VITALEA SHAKLEE SEPANJANG FEBRUARI 2014! JOM AMBIL PELUANG!

Vitalea Shaklee - Multivitamin Terbaik Multivitamin pilihan saya. Dan seharusnya menjadi pilihan anda juga! Jom order SEKARANG untuk TAWARAN HARGA HEBAT! (^_^)
Irda (ID 909714)
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Facebook: www.facebook.com/Yourhealthshoppe

PROMOSI VITAMIN SHAKLEE : VITALEA - MULTIVITAMIN TERBAIK UNTUK SEMUA!

PROMOSI VITALEA SHAKLEE FEBRUARU 2014
°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°°•°•°•°

★ Beli 6 percuma 1!
★ Beli sebotol dengan penjimatan lebih 20% dari harga retail normal!

Nota:
===
■ 1 botol tahan untuk 4 bulan.
■ Merupakan multivitamin dengan formula iron yg optimum dengan keperluan badan manusia.
■ Produk pertama yg dicipta oleh Dr. Forrest Shaklee dan berkekalan sehingga kini.
■ Hanya dengan 1biji, boleh mengubah tahap kecergasan anda untuk sepanjang hari.

Siapa patut ambil Vitalea: 
================

 Semua lelaki / perempuan yg berkerjaya & sibuk sepanjang hari.
 Ibu hamil yg inginkan bacaan HB yg 'cantik'. Bacaan HB yg rendah boleh mengancam nyawa janin yg dikandung.
 Ibu yg menyusukan anak supaya tidak keletihan. Keletihan boleh mengganggu produktiviti susu badan.
 Mereka yg sering merasa letih & lesu akibat kerja di pejabat mahupun di rumah.

PERINGATAN!!
=========
》Sediaan Vitalea mengandungi Alfalfa.
》Vitalea tidak boleh diambil oleh penghidap Thalassemia.
》Vitalea tidak boleh diambil bersama-sama produk tenusu atau mengandungi kalsium. Kerana kalsiun mampu mengganggu penyerapan iron oleh badan.


Irda (ID 909714)
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Facebook: www.facebook.com/Yourhealthshoppe

Email: irda2104@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...