CARA HILANGKAN KAYAP DENGAN BERKESAN - KISAH BENAR!

Tahu tak apa itu KAYAP? Istilah perubatan bagi kayap ni adalah herpes zoster. Ia adalah sejenis penyakit kulit & saraf yg disebabkan oleh jangkitan Virus Varicella Zoster (VZV). Kesan amat berisiko untuk menjangkiti mereka yg semakin berusia (50 tahun ke atas) serta mereka yg mempunyai sistem imunisasi yg lemah. Namun, di sini saya akan sertakan satu kisah benar seorang pesakit kayap yg agak teruk telah berjaya pulih & kulit beliau kembali elok seperti sedia kala walaupun asalnya dijangkiti kayap di muka!

masalah kayap


SIMPTOM & PETANDA SERANGAN PENYAKIT KAYAP

Kayap selalunya akan menyebabkan keradangan satu urat saraf pada satu bahagian badan sahaja. Selalunya ia melibatkan bahagian dada dan muka. Antara tanda-tanda awal penyakit kayap ini adalah rasa sakit, kebas dan panas di bahagian urat saraf yang terlibat, demam, keletihan dan sakit kepala. Simptom tersebut dialami sebelum tanda-tanda kulit timbul. Selalunya ia dialami oleh 80% pesakit. Keadaan ini akan berterusan untuk 3 hingga 5 hari.

Pada bahagian urat saraf yang terlibat, tanda pertama adalah tompok-tompok kemerahan yang menyakitkan. Selepas 1 hingga 2 hari, timbul gelembong-gelembong air yang kecil. Air di dalam gelembong-gelembong tersebut berwarna kekuningan. Dua hari kemudian, air tersebut akan menjadi semakin keruh dan akhirnya gelembong-gelembong tersebut akan kering. Kulit kering tersebut akan jatuh dengan sendiri dalam masa 1 hingga 2 minggu yang berikutnya.

Kebiasaannya, doktor akan dapat mengenali penyakit kayap sekiranya pesakit datang dengan tanda-tanda yang lazim bagi penyakit ini termasuk gelembong-gelembong air pada urat saraf di satu bahagian badan. Namun demikian, jika pesakit datang terlalu awal tanpa tanda-tanda pada kulit, doktor mungkin mengalami kesulitan untuk membuat diagnosis penyakit ini.


TESTIMONI HILANGKAN KAYAP DENGAN BERKESAN!

Puan Siti Norhayati Abdul Halim adalah salah seorang yg pernah diserang penyakit kayap di bahagian muka. Bayangkan; apabila wajah yg amat berharga & merupakan bahagian utama yg sangat penting untuk berdepan dengan orang ramai; telah diserang oleh suatu penyakit yg boleh menyebabkan malu! Mana tidaknya, orang ramai tentu akan tertumpu pada tompok kayap yg hodoh di muka itu kan? Tatapi Pn. Siti Norhayati berjaya mengembalikan kulit yg cantik seperti sediakala. Jom kita baca testimoni beliau.

cara merawat kayap

Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung!

Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.

NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke..

LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.

Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu... serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~

Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!

So, jangan risau. Rangkaian produk Shaklee SAYA SANGAT REKOMEN jika anda mengalami apa-apa masalah kesihatan. Kami sedia membantu anda dengan cara yg paling selamat & DIJAMIN BERKESAN. Walau apa pun masalah kesihatan & kulit anda; seperti kayap ini, kami akan sedaya-upaya membantu anda.

SMS/Whatsapp: 014-984 0240 (Irda)
SID Pro Anda.

ASALNYA NAK BETULKAN KITARAN HAID TAK TERATUR - TAPI KULIT PUN JADI CANTIK!

Akhir-akhir ini semakin banyak rasanya kes kitaran haid tak teratur di kalangan remaja dewasa sekitar umur 18-25 tahun. Kesannya, semakin ramai yg sukar merancang untuk hamil dan yg paling 'kritikal' bagi wanita yg mempunyai kitaran haid tak teratur akibat hormon tak seimbang ni adalah MASALAH JERAWAT! Begitu juga bagi Pn. Khairiah Zainol Abidin ni. Masalah hormon tak seimbang telah menyebabkan beliau mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, jerawat serta kulit muka yg bermasalah. Mujur beliau tak pernah putus asa. Akhirnya kini, haid beliau telah teratur & yg paling best, KULIT MUKA BELIAU TELAH LICIN & GORGEOUS! Jom kita ikuti kisah beliau!

testimoni gla complex shaklee


TESTIMONI HAID JADI TERATUR & KULIT JADI SEMAKIN LICIN & GORGEOUS!

Assalamualaikum.

Kisah cinta Kay bermula bila Kay menghadapi masalah period yang tidak teratur, dan jerawat naik mendadak disebabkan hormon yang tak seimbang dan resdung sejak sekolah menengah. Kulit muka kusam dan tidak ceria..,tidak sekata...

Kay mula ambil shaklee pada 2013 setelah berhabis beribu jugak rasanya jika dikumpulkan ketika membeli pelbagai produk dan ke SPA untuk menangani masalah ini.

Alhamdulillah.. sejak ESP dijadikan minuman harian dan tidak pernah skip makan GLA,AlFALFA,B Complex,Vita C. Period Kay walaupun lambat untuk kembali normal seperti wanita lain.. Kay pernah jugak rasa nak stop makan selepas setahun takde perubahan.. tapi upline bagi semangat n teruskan makan. Katanya.. ada yg makan 3 tahun baru period ok. Kay tawakkal sahaja.. berharap bulan2 berikutnya.. period cantik.. alhamdulillah.. memang betul.. sekarang hampir setahun juga.. period Kay dh datang tiap bulan,kulit berjerawat semakin lama semakin kurang,parut2 makin pudar.. Simptom2 resdung juga semakin surut. Kalau tak.. kay memang rajin selsema sepanjang tahun.. berbulan bulan.. selsema tak berhenti.

Alhamdulillah. Syukur.. walaupun lambat kenal shaklee.. Kay dah tekad takkan cuba produk lain lagi.. InsyaAllah.. doakan Kay dapat menimang cahayamata pula selepas ini.. Terima Kasih semua.


So, untuk anak-anak dara atau para isteri yg mengalami masalah haid tak teratur, sukar hamil ataupun masalah jerawat akibat hormon tak seimbang, SAYA SANGAT REKOMEN untuk ambil GLA Complex, Alfalfa Complex, B Complex, Vita C Plus & ESP. Bukan setakat Pn. Khairiah, malah raaaaamai sangat wanita di luar sana; termasuk customers saya yg dah merasa keberkesanan set ni tau. Rugiiiii kalau tak selesaikan masalah hormon ni. Sebab ia akan ada masalah yg akan berlaku pula lagi rentetan darinya. Contohnya sukar untuk hamil, PMS ataupun masalah gangguan emosi yg tidak stabil.

SMS/Whatsap: 014-984 0240 (Irda)
SID Pro Anda.

CARA HILANGKAN PARUT CHICKEN POX DENGAN MUDAH & BERKESAN

Chicken pox adalah satu penyakit berjangkit yg bukan sahaja ditakuti apabila ia berjangkit; tetapi yg lebih menakutkan bagi seorang dewasa (terutamanya wanita) adalah parut yg bakal ditinggalkan selepas serangan chicken pox itu selesai. Parut chicken pox memerlukan penjagaan & pantang-larang yg agak ketat bagi memastikan ia hilang tanpa meninggalkan sebarang kesan hodoh terutamanya di bahagian muka kita. Risau kan? Takpe. Kali ni saya nak kongsikan testimoni cara hilangkan parut chicken pox yg paling mudah & sangat berkesan yg telah dilakukan oleh salah seorang pengguna Set Hamil & Set Kulit Cantik Shaklee. Jom kita baca pengakuan khas oleh Puan Najihah Razali ni.

cara hilangkan parut chicken pox



TESTIMONI CARA HILANGKAN PARUT CHICKEN POX DENGAN MUDAH & BERKESAN OLEH PUAN NAJIHAH RAZALI

Assalammualaikum,

Orang kata bila dewasa kena chicken pox, sakit dia lagi semacam kan. Dan semakin meningkat usia, parut semakin susah nak hilang.

Kena chicken pox semasa mengandung, memang saya tidak fokus langsung untuk baiki kulit, fokus saya memang untuk kesihatan bayi dalam kandungan je.

Memang pasrah la bila rakan ofis ada yang mengejek ' Eeee buruk dah muka dia' Mungkin sekadar bergurau tapi panas juga la telinga masa tu hahahaha.

Lebih malu lagi dengan suami la, muka comot semacam kan. Kena la juga tepek foundation dan bedak sebab malu nya dekat suami. Tapi rimasnya sebab saya ni pulak memang jenis tak berbedak apa lagi foundation. Rasa kulit tak dapat bernafas dan parut pun tak elok-elok juga kan.

Sampai lah satu hari saya ambil gambar dan baru saya perasan yang parut semakin memudar. Bila diterangkan oleh upline saya, rupanya dalam Set Hamil Shaklee pun ada vitamin untuk kulit iaitu ESP, BComplex dan Sustained Release Vita C.

Alhamdulillah seronok sangat rasa. Selepas habis pantang pula, saya tambah Vita E Complex dan suami perasan perubahan kat kulit. Dia kata nampak berseri-seri, kalau tak dulu kulit nampak kusam je. Saya pun perasan yang sama, rasa tona kulit semakin sekata.

Nak dapatkan kulit yang cantik, bukan sahaja perlu jaga dari luar tapi perlu jaga dari dalaman juga. Set Kulit Shaklee memang pilihan saya, lebih sihat dan lebih cantik dengan vitamin semulajadi!


So, yg risau dengan parut chicken pox ataupun jerawat di muka selama bertahun-tahun tu, SAYA SANGAT REKOMEN untuk anda ambil Set Kulit Cantik Shaklee sekurang-kurangnya. Sememangnya DIJAMIN selamat & BERKESAN tau. Tak perlu ragu-ragu langsung.

SMS/Whatsapp: 014-984 0240
Irda
SID Pro Anda.

BILA ABAH KENA STROKE - PENGALAMAN PERTAMA DI MANA SEGALANYA BERMULA

Dah lama saya nak tulis entry ni. Tapi masih belum ada kekuatan. Ini pun, baru menaip tajuk sahaja dah berguguran air mata. Walhal dah 9 bulan peristiwa ini terjadi. Sudah 9 bulan kami sekeluarga mengharunginya. Tapi hati tetap tak kuat. Air mata tetap gugur. Bila Abah; lelaki yg membesarkan kami adik-beradik, lelaki yg selama ini kami hormati & geruni kerana ketegasan beliau, lelaki yg juga selama ini memanjakan kami dengan apa sahaja barang atau makanan kegemaran kami diserang stroke pada 15 Disember 2014 lalu.

tanda-tanda stroke


ABAH YG KAMI KENAL

Berpuluh tahun Abah memegang jawatan sebagai Guru Disiplin di sekolah rendah. Di mana-mana sekolah yg Abah pindah, di situ Abah akan dilantik menjadi salah seorang guru disiplin. Abah garang & tegas pada murid-muridnya. Pantang ada kesalahan disiplin, memang mengadap muka Abah lah jawabnya. Abah tak perlu menengking-nengking. Abah tenung sahaja muka, mesti orang dah boleh menangis.

Masa kecik dulu selalunya Mama yg mengajar saya mengaji; dari Muqaddam sampailah khatam Al-Quran. Tapi, dalam sebulan tu biasanya mesti ada seminggu yg Abah yg kena ajar kami mengaji. Masa tu saya tak faham kenapa. Rupanya kes 'bendera Jepun'. Haha.. Dan setiap kali Abah ajar mengaji itulah WAJIB saya menangis. Padahal Abah tak rotan pun. Abah tak pukul pun. Cukup sekadar Abah tegur kesalahan bacaan yg sedikit sahaja, dengan suara Abah yg garau & tegas tu, saya dah berjurai-jurai air mata.

Tapi sebenarnya Abah seorang yg kelakar. Semua sepupu sepapat, adik-beradik & ipar duai Abah tahu. Banyak cerita kelakar yg saya dapat daripada Abah; baik dalam bahasa Melayu ataupun bahasa Jawa. Abah suka mengusik. Abah suka bergurau senda. Abah suka bawa kami jalan-jalan naik motor keliling kampung. Abah suka belikan semua makanan kegemaran kami. Bila malam, Abah akan ajak saya & adik (masa kecik-kecik saya 2 beradik je) sama-sama baring depan televisyen menonton gusti selepas kami siapkan homework.

Abah tak selalu memuji. Abah akan tegur kekurangan, seolah-olah mencabar anak-anaknya untuk memperbaiki kesilapan. Bila masuk sekolah menengah & universiti, keputusan saya selalunya 'cukup-cukup' makan sahaja. Bila keluar result, menggeletar lutut nak dengar komen & bebelan Abah. Takut. Bukan takut apa, takut sebab tahu diri sendiri buat silap. belajar main-main, sedangkan Abah & Mama dah berhabis untuk jadikan kami orang berjaya.


PADA 'HARI ITU'

15 Disember 2014 (Isnin). Saya masih dengan rutin harian biasa sebagai ibu & isteri. Petang itu, lebih kurang jam 5 petang saya dapat panggilan dari Mama; mengatakan Abah mengalami kemalangan. Waktu itu Abah sudah dibawa ke Klinik 1 Malaysia berhampiran kawasan kediaman mereka. Katanya mujur ada jiran yg berhampiran kebetulan berada di tempat kejadian. Klinik tak mampu berbuat apa-apa waktu itu. Abah menunjukkan tanda-tanda diserang stroke! Abah tak bermaya untuk berdiri, mulut Abah mulai senget sehingga kata-katanya kurang jelas dan anggota kiri badan Abah sudah tak berfungsi. Allahuakbar..

Abah perlu dihantar ke Hospital Daerah berdekatan. Tiba di hospital jam 7 petang. Malangnya, hospital daerah berdekatan di mana mereka tinggal tidak mampu membuat MRI untuk membuat pemeriksaan lanjut sekiranya terdapat darah beku (blockage) di dalam otak atau mana-mana salur darah Abah. Jam 8 malam, Abah dibawa ke hospital besar di daerah lain untuk pemeriksaan MRI. Alhamdulillah, tiada sebarang blockage didapati dalam seluruh otak & badan Abah. Jam 1 pagi, Abah dihantar kembali ke hospital daerah berdekatan dan dimasukkan ke wad biasa. Waktu itu Abah dah mula tidur seolah-olah tidak sedarkan diri. Doktor kata kesan terlalu penat akibat kemalangan. (Waktu itu doktor belum mengesahkan Abah stroke).


PENGALAMAN PERTAMA

Saya bertolak dari Johor Bahru sekitar jam 9 malam. Kalut, kusut, kabut, fikiran kosong - semua ada dalam kepala saya. Siapkan barang-barang keperluan diri, suami & anak-anak pun mana yg tercapai je. Inilah pengalaman pertama saya menghadapi situasi ini. Pengalaman pertama berhadapan dengan saat-saat di mana saya mungkin kehilangan seorang insan yg sangat saya sayang. Pengalaman pertama balik kampung tanpa kesempatan berfikir apa yg perlu dibawa. Pengalaman pertama dunia sekeliling saya seolah-olah sunyi tak bersuara - hanya wajah Abah & Mama yg ada dalam fikiran saya. Saya lupa kebisingan anak-anak saya. Pengalaman pertama saya betul-betul memikirkan apa yg perlu saya lakukan untuk membantu Abah & Mama - sebab selama ini mereka masih bekerja (kedua-duanya guru) dan sentiasa kelihatan lebih sihat dari saya sebab mereka berdua tidak ada sebarang penyakit kronik. Cuma ABAH MEMANG KUAT MEROKOK.

Dan inilah pengalaman pertama saya menatap wajah tegas, garang & penyayang Abah terlantar tak bermaya di atas katil hospital. Saya sampai di hospital jam 4 pagi. Dengan hati yg cuba saya kosongkan (sebab tak nak menangis), saya masuk ke wad dan melawat Abah di katilnya. Abah tidur.

Saya cuba kejut, tapi Abah terlalu lena.
Saya cium wajah Abah.
Saya peluk Abah.
Sambil menahan airmata supaya tidak gugur. Sebab saya perlu kuat - untuk Mama, untuk adik-adik (saya anak sulung) & untuk anak-anak saya; cucu Abah.

Allahuakbar.
-Tamat Part 1-


cara membantu pesakit stroke
Kenangan Abah & Mama sewaktu mengerjakan umrah - Mac 2014

*Saya takkan sertakan apa-apa gambar berkaitan dengan kisah stroke ini walaupun semuanya tersimpan kemas dalam telefon bimbit saya*

ESP SHAKLEE - SUSU SOYA TERBAIK & SELAMAT UNTUK IBU HAMIL

Ramai wanita di luar sana yg mudah terpengaruh dengan pelbagai khabar angin negatif tentang soya; terutamanya apabila ia dicadangkan kepada ibu hamil. Ada yg mengatakan bahawa kulit bayi/anak akan menjadi sensitif bila ibu mengamalkan susu soya ketika hamil. Ada pula yg mengatakan ibu/wanita akan mudah menghidap kanser jika mengamalkan pengambilan soya. Hakikatnya, tiada kajian khusus yg membuktikan semua khabar angin ini. Namun, ramai yg tetap mempersoalkan "selamatkah susu soya untuk ibu hamil?"

kebaikan esp shaklee


BENARKAH SUSU SOYA MERBAHAYA UNTUK IBU HAMIL?

Di zaman netizen ni, ramai orang lebih mempercayai apa-apa isu yg disebarkan bulat-bulat tanpa memeriksa kesahihannya terlebih dahulu. Ramai beranggapan; suara majoriti adalah kebenaran - bila ramai yg share, maka betullah berita itu. Lebih malang lagi, apabila isu yg viral itu menceritakan sesuatu yg negatif, maka lebih mudah pula lagi orang mempercayainya.

Justeru, apabila lebih ramai ibu yg pernah/sedang hamil menceritakan 'pengalaman buruk' mereka; ataupun pengalaman rakan/ahli keluarga mereka berkaitan dengan pengambilan soya sewaktu hamil, maka lebih ramailah netizen yg percaya tentangnya tanpa usul periksa punca sebenarnya! Walhal, tidak ada satu kajian pun yg membuktikan bahawa pengambilan soya dengan kuantiti yg sepatutnya ketika hamil boleh membawa keburukan kepada bayi mahupun ibu itu sendiri. Malah, ada kajian khusus di Asia yg telah berjaya membuktikan bahawa soya membantu mengurangkan perkembangan sel kanser pada pesakit kanser payudara & kanser prostat.


JADI, SELAMATKAH SUSU SOYA UNTUK IBU HAMIL?

Jawapannya; SELAMAT. Apa-apa sahaja makanan/minuman berasaskan soya adalah selamat untuk diambil sewaktu hamil; DENGAN SYARAT ia tidak diambil secara berlebihan. Berapakah kuantiti yg tidak berlebihan? Memadailah sekadar meminum 3 gelas air soya dalam sehari. Anda juga boleh menjadikan hidangan berasaskan soya seperti tahu, tempe & taufu fa sebagai makanan tambahan dalam menu makan tengahari ataupun minum petang.

bahaya soya


Tetapi harus diingat; bahawa susu soya yg telah diproses dan dipaketkan seperti air kotak soya yg dijual di kedai-kedai di pasaran mengandungi bahan-bahan kurang selamat lain seperti gula, pewarna, pengawet & perisa tambahan. Malah, soya yg dijual secara komersil ada yg dicuci menggunakan alkohol dalam proses penyediaannya. Justeru, sebenarnya bukanlah soya itu sendiri yg membahayakan jika diambil; tetapi sebaliknya bahan-bahan tambahan dalam makanan/minuman berasaskan soya itulah yg menjadikan ia merbahaya.


KENAPA ESP ADALAH SUSU SOYA TERBAIK & SELAMAT UNTUK IBU HAMIL?

kebaikan esp shaklee


Semakin ramai yg dapat menerima & mengamalkan ESP Shaklee sebagai susu soya untuk ibu hamil. Belum cuba, belum tahu. Tapi sekali cuba, memang taknak berenggang dengan ESP ni. hehe.. Kenapa?

Sebab ESP bukan sebarang susu soya untuk ibu hamil. Ada 10 kebaikan ESP sebagai susu soya untuk ibu hamil:


  • ESP berasaskan non-GMO soya; iaitu diperbuat daripada soya yg organik - tidak disuntik hormon atau apa-apa ubat/racun merbahaya. Pembersihan soya asas ESP juga menggunakan air - bagi mengelakkan khasiat asal soya itu berkurangan.
  • Membekalkan protein & karbohidrat yg mencukupi untuk memberi tenaga berpanjangan serta pertumbuhan sel kulit yg lebih elok.
  • Indeks Glisemik (GI) yg rendah - menjadikan ibu hamil bertenaga lebih lama, tidak kerap lapar & tidak terdorong untuk makan dengan terlalu banyak.
  • GI yg rendah juga menjadikan ESP sangat-sangat digalakkan untuk ibu hamil yg mempunyai GDM atau kencing manis sewaktu hamil. Ini kerana ibu hamil GDM akan kerap merasa lapar. ESP membantu ibu agar tidak kerap lapar & mengawal bacaan gula dalam darah.
  • Mengandungi kalsium untuk menguatkan tulang ibu agar tidak mudah sakit badan serta membantu pertumbuhan gigi & tulang bayi dalam kandungan.
  • Menjadikan kulit ibu cerah, berseri & glowing sepanjang tempoh kehamilan.
  • Mengurangkan kesan stretch marks pada perut ibu.
  • Menjadikan kulit bayi bersih & cantik apabila dilahirkan nanti.
  • Menstabilkan hormon & emosi ibu - phytoestrogen dalam soya mengurangkan mood swing.
  • Membantu menggalakkan persediaan pengeluaran susu badan yg berkualiti oleh kelenjar susu ibu.


TESTIMONI - ESP BUAT IBU ANAK 4 BERPUASA & LEBIH BERTENAGA

Masih tak percaya? Jom tengok cik puan ni kata apa. Mengandung anak nombor 4 di usia 3 tahun tetap bertenaga & berpuasa penuh dengan ESP!

Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni... from iReach HD on Vimeo.

Anda hamil? Atau merancang untuk hamil lagi? JOM ESP!
Pasti indah pengalaman hamil anda sampai anda nak hamil dan hamil lagi lepas ni!

Irda
SID Pro Anda
SMS/Whatsapp: 014-984 0240


5 SEBAB KENAPA ORANG KATA VITAMIN SHAKLEE TIDAK BERKESAN

Pernah dengar tak orang kata Shaklee ni 'vitamin penipu'? Puncanya, sebab ada yg kata vitamin Shaklee ni tak berkesan sepertimana yg digembar-gemburkan. Ada yg kata; "Dah ambil Set Menyusu, tapi susu tak memancut-mancut pun?""Dah ambil Set Kulit Cantik, tapi jerawat tak hilang semua pun?""Dah sebulan dah ambil GLA Complex ni, sama je haid tak datang-datang pun?" Dan macam-macam lagi 'komplen' yg boleh mempengaruhi reputasi Shaklee sehingga dipanggil 'vitamin penipu'.

isu shaklee


BETUL KE SHAKLEE MEMANG 'TAK SESUAI' UNTUK SAYA?

Bila seseorang yg baru pertama kali mengambil/menggunakan produk Shaklee, anda sewajibnya menerima konsultasi terperinci daripada pengedar yg menjualnya kepada anda. Itu hak anda sebagai pengguna/pelanggan. Semua pengedar Shaklee dibayar komisyen oleh syarikat Shaklee berdasarkan setiap jualan yg dibuat. Jadi, jika anda tidak mendapat apa-apa panduan daripada si pengedar/penjual, anda WAJIB meminta hak anda daripada mereka. Ini khususnya bagi mengelakkan tanggapan seperti 'Shaklee tak berkesan pun untuk saya' atau 'Shaklee ni memang penipu!'.

Kenapa kena minta konsultasi, sedangkan pada label di setiap botol vitamin Shaklee sudah dinyatakan cara pengambilannya?

Ini kerana panduan pengambilan di label tersebut hanyalah secara umum sahaja. Pengedar yg menjual kepada anda seharusnya mengetahui isu/keadaan kesihatan anda secara lebih terperinci lagi; lantas baru dia menyarankan produk/set yg bersesuaian untuk anda. Sebagai contoh; label di botol Alfalfa Complex menyarankan pengguna mengambil 10biji Alfalfa setiap hari. Namun, sesetengah kita tidak memerlukan sehingga 10biji pun. Jika iya sekalipun, 10biji berkenaan sebaiknya diambil secara berasingan untuk mengelakkan healing crisis yg mengejut kepada pengguna yg baru mula mencuba/mengambilnya. Di sinilah tugas & tanggungjawab pengedar yg menjual kepada anda untuk menjelaskan kaedah, kesan & akibat yg mungkin akan dialami oleh pelanggan.

cara makan shaklee


SAYA DAH MAKAN SHAKLEE SEBULAN, KENAPA TAK BERKESAN?

Ada segelintir pelanggan yg berasa begini sebenarnya. Mereka merasakan bahawa mereka tidak mendapat hasil/kesan positif sepertimana yg sepatutnya atau yg dijanjikan bakal berlaku kepada mereka selepas mengamalkan produk/set yg dibeli. Tapi persoalannya, benar-benar ke Shaklee tak berkesan untuk kita/dia?

Jawapannya mudah. Jika ada di kalangan pelanggan saya yg bertanya/mempersoalkan begitu, saya akan periksa 5 perkara asas ini:

  • Adakah anda mengambil kuantiti air kosong seperti kuantiti yg sepatutnya? Ya. Tanpa pengambilan supplemen juga kita sepatutnya minum 8 gelas air kosong sehari; iaitu bersamaan sekitar 2 liter sehari. Ini bagi yg mempunyai berat badan normal. Inikan pula jika anda mengamalkan supplemen. Anda WAJIB minum air kosong secukupnya dalam sehari. Berapa liter? Secukupnya dengan berat badan anda; 1 liter untuk setiap 25kg berat badan. Jadi, jika berat anda 75kg, pastikan anda minum 3 liter air kosong dalam sehari untuk membenarkan supplemen Shaklee menyerap & berfungsi secara optimum pada badan anda.
cara makan shaklee
Pengambilan air kosong amat penting untuk penyerapan & keberkesanan vitamin Shaklee


  • Adakah anda berdisiplin & konsisten mengambil vitamin anda? Saya akan tanya kepada pelanggan saya yg komplen tu, adakah dia betul-betul ikut jadual pengambilan yg telah saya sarankan? Adakah betul dia tak pernah tertinggal (skip) walau sehari pun vitamin yg saya sarankan? Hampir 100% yg komplen tu akan jawab "kadang-kadang saya terlupa.. sibuk kan pagi/petang/malam.. sampai terrr skip makan". Nahhhhh... Jika tak konsisten, macam mana nak dapat kesan yg optimum?
  • Adakah cukup masa seminggu/sebulan untuk vitamin Shaklee berkesan kepada anda? Supplemen bukan seperti ubat-ubatan klinik/doktor yg boleh 'menyembuhkan' penyakit anda dalam 1-2 jam. Contohnya seperti paracetamol yg boleh menurunkan panas badan atau ubat turun darah yg boleh menjadikan anda 'haid' serta-merta. NO. Supplemen Shaklee perlukan disiplin & konsistensi anda. Ia memerlukan masa untuk menyerap masuk & serasi dengan sistem badan anda secara semulajadi. Ia 'memperbaiki' sistem tubuh anda secara semulajadi. Dan atas sebab itu juga, kesan vitamin Shaklee kepada seseorang itu berbeza. Rakan anda mungkin hanya memerlukan 7 hari untuk mencerahkan kulit dengan Vita C Plus; tetapi anda mungkin perlu masa lebih dari itu.
Pengambilan kafein boleh mengganggu penyerapan vitamin


  • Adakah cara makan/pengambilan anda tidak bercanggah atau bercampur? Apa maksudnya? Contohnya, betul ke anda tak minum kopi/minuman berkafein selepas atau bersama-sama dengan vitamin Shaklee anda? Betul ke anda ikut saranan seperti beberapa vitamin tak sesuai dimakan bersama-sama (contohnya Alfalfa tak sesuai diambil bersama GLA Complex/Vitamin E)? Semua ini turut mempengaruhi tahap keberkesanan vitamin yg diambil.
  • Adakah anda pernah periksa kadar toksin dalam badan anda? Ini adalah antara sebab utama mengapa supplemen tidak berkesan secara optimum ke atas badan kita. Jangan sangka anda kurus tak berlemak, maka badan anda tidak mengandungi toksin. ANDA SILAP. Toksin tidak mengenal saiz badan & tidak mengenal usia. Toksin bukan hanya boleh terkumpul melalui pemakanan; malah ia boleh terkumpul akibat faktor lain seperti udara tercemar, gaya hidup tidak sihat, merokok serta STRESS. Toksin menjadi 'racun' di dalam tubuh kita. Ia menghalang peneyrapan nutrisi oleh badan kita. Atas sebab itu, maka vitamin yg kita ambil akan jadi lewat/tidak berkesan.

APA PENYELESAIAN YG BOLEH SAYA LAKUKAN?

Secara umumnya, pastikan anda mendapat konsultasi yg terperinci & benar dari pengedar anda. Ikut saranan yg diberikan secara berdisiplin & konsisten. Pastikan pengambilan air kosong adalah mencukupi, jadual pemakanan yg konsisten serta elakkan makanan/minuman yg boleh mengurangkan keberkesanan vitamin Shaklee.

Untuk masalah toksin, kebiasaannya, jika selepas sebulan anda mengamalkan apa-apa produk/set vitamin Shaklee tetapi masih TIADA LANGSUNG perubahan, kami akan menyarankan agar anda mengambil Set Detoks dahulu bagi menyingkirkan toksin di dalam tubuh anda. Setelah melalui proses detoks, anda boleh mula mengambil semula apa-apa produk/set yg anda ambil tersebut dan bakal mendapat kesan yg optimum & marvelous!


Jadilah pengguna Shaklee yg bijak. Pastikan anda mendaoat hak anda dari pengedar anda. Dengan saya? konsultasi percuma DIJAMIN SEUMUR HIDUP!

IRDA
SID Pro Anda.
SMS/Whatsapp: 014-984 0240

MOVIE DATE - TIPS ROMANTIK MENGEKALKAN KEMESRAAN SUAMI ISTERI

Suami isteri adalah suatu hubungan yg amat istimewa. Tidak kiralah sama ada di sisi agama mahupun di dalam mana-mana kelompok sosial. Suami/isteri adalah pasangan hidup ataupun boleh dikatakan satu-satunya manusia yg kita pilih atau memilih kita kita untuk sama-sama mengharungi setiap suka-duka, pahit & manis kehidupan kita setiap hari. Namun, banyak pasangan suami isteri yg semakin 'hilang' keistimewaan hubungan antara keduanya akibat kesibukan kerja serta ditambah dengan tugasan yg lebih menimbul iaitu menjadi IBU BAPA. Sehinggakan, segelintir suami/isteri hampir 'terlupa' bahawa mereka juga adalah seseorang yg amat penting untuk kebahagiaan seorang yg lain; iaitu pasangan hidup mereka.


tips romantik suami isteri

Ada yg pernah bertanyakan saya; "tak bosan ko mengadap suami ko dekat 24 jam sehari? Dah la dari zaman belajar dulu satu kelas, kerja pun satu pejabat, balik duduk serumah, tidur sekatil lagi?"

Itu antara soalan yg agak sering orang tanyakan pada saya sewaktu saya masih bekerja satu pejabat (malah duduk sebilik di pejabat) dengan suami saya. Jawapan saya "TIDAK". Malah, saya rasa hidup saya tak lengkap jika terpaksa berjauhan dengan suami; walaupun sehari. (Sebab tu saya berhenti kerja.. sebab tak nak kena pergi outstation.. hehe..). Tambahan pula, kami selalu dilihat seolah-olah 'bertekak' tentang banyak perkara; terutamanya tentang perkara kerja. Sehingga ramai yg hairan dengan kami. "Dah kahwin lama pun masih 'bercakaran' macam budak-budak". Lepas 'bertekak' tu boleh pulak bekerja & bercakap macam biasa.. Hehehe.. Tapi semua ni ada "rahsia" di sebaliknya. Sebab, kebahagiaan takkan jadi milik kita jika kita tak berusaha untuk memperolehi & mengekalkannya. (^_^)

Ya. Salah satunya adalah - movie date. Kami selalu pegi movie date. Biasanya sebulan sekali. Sekarang saya WAHM; so tak perlulah nak mintak cuti. So, suami saya akan ambil 1 hari cuti dalam sebulan; khas untuk kami menghabiskan masa berdua. Dan yg pastinya adalah pada hari anak-anak ke sekolah lah. Seawal pagi, lepas hantar anak-anak ke taska & tadika, kami akan balik untuk bersarapan bersama-sama. Kemudian kami akan beli tiket wayang (cerita yg terkini & dipersetujui bersama la of course kan.. walaupun basically minat kami berbeza-beza) melalui online. Beli online ni mudah. Tak payah nak penat-penat berbaris kat kaunter nanti. Bayar pun guna debit card je. Sampai sana nanti, just tunjuk je bar code tiket yg dah dimuat turun dalam telefon.


Movie jenis macam MI ni biasanya kami sama-sama suka. Action yg tak berat sangat.
Sebenarnya saya lebih kepada nak tengok Tom Cruise & Jeremy Renner je.. kihkihkih..

Biasanya kami ambil showtime yg terawal; dalam pukul 11am camtu. So, lepas movie habis dalam pukul 2pm, kami akan pegi lunch & solat dalam/dekat area mall tu juga. Lepas tu kadang-kadang kami pegi pulak shopping barang-barang rumah/dapur yg dah habis. (Shopping time anak-anak takde ni senang sket. Kurang sket nak layan karenah. Hehehe..) Selesai semua, dalam pukul 4 ke 5pm tu kami terus ambil anak-anak on the way balik tu. Malam, dinner kat rumah. Romantik, kan? Hehehehe...

Owh, satu lagi cara movie date ni, lagi mudah. Ni especially untuk suami isteri yg mungkin susah nak dapat cuti ke atau mungkin takde 'can' nak hantar anak-anak ke mana-mana untuk 'mengelat' untuk dating. Caranya, buat movie date kat rumah. Contohnya, sediakanlah snek-snek ringan macam pop corn ke, chips ke, maruku ke atau apa sahaja untuk 'mengonyel' bersama. Pilih satu lewat malam (biasanya malam minggu la senang), pastikan anak-anak dah tidur awal, lepas tu, bersama-sama suami/isteri, pilihlah satu movie untuk ditonton bersama-sama sambil bergesel-gesel & melentok-lentok di sofa/katil. Mungkin boleh beli DVD ke, langgan Astro First ke, Astro Best ke atau download pun boleh. Ooooopppsss!! Hehehehehe...

Mudah kan nak beromantik-romantik dengan suami/isteri? Haaa... jangan pandang remeh tau langkah-langkah untuk berprivasi dengan pasangan ni. Sebab, inilah caranya untuk kita nak pastikan bahawa pasangan kita sentiasa rasa dekat, disayangi & dihargai oleh kita. Percayalah; walaupun cuma satu hari/malam kita luangkan dalam sebulan, impaknya PASTI akan terasa & kekal di hati sampai bila-bila. Apalah sangat berbanding dengan lagi 29 hari/malam yg kita sibuk dengan urusan/tanggungjawab lain tu. Semata-mata untuk insan yg paling istimewa dalam hidup kita.


menonton wayang




TIPS BERPUASA UNTUK IBU MENYUSU SUPAYA TAK LEMBIK & SUSU BERKURANGAN

Ibu menyusu sememangnya diberikan rukhsah ataupun kelonggaran dalam berpuasa di bulan Ramadhan. Ini sama ada bagi yg risaukan kesihatan diri ibu itu sendiri ataupun ada yg risau tentang kesihatan bayi yg masih kecil; terutamanya yg berpuasa penuh. Ramai yg risau takut si ibu pengsan akibat kurang tenaga kerana tidak makan, ataupun ramai ibu yg risau kuantiti & kualiti susu merudum akibat si ibu yg kurang makan jika berpuasa. Tapi, di sini saya kongsikan beberapa tips khas untuk ibu menyusu di luar sana agar boleh berpuasa sepanjang bulan Ramadhan tanpa rasa lesu dan tanpa menjejaskan kualiti susu yg dihasilkan untuk bayi.

cara tambah susu di bulan puasa



Merbahayakah Jika Saya Terus Berpuasa Sambil Menyusukan Bayi?

TIDAK. Berpuasa sebenarnya tidak menjejaskan keselamatan ibu & bayi yg normal. Malah, jika ibu berpuasa selama 24jam sekalipun, badan ibu masih boleh menghasilkan susu yg mencukupi untuk bayi.

Namun, ramai ibu menyusu; terutamanya yg menyusukan bayi secara penuh (full breastfeed) beranggapan bahawa berpuasa boleh menjejaskan proses penyusuan bayi. Ini kerana sebenarnya kebanyakan ibu:


  • Mempunyai mindset yg 'terjejas' dengan memikirkan bahawa jika dia berpuasa, maka susu akan berkurangan kerana kurang makan.
  • Merasakan susu akan berkurangan jika mengepam susu dengan kerap sewaktu masa bekerja.
  • Berasa mudah lapar & 'tak larat' kerana kononnya banyak kalori & lemak diperlukan untuk menghasilkan susu yg cukup.
  • Menganggap bayi yg menangis & meragam di bulan puasa adalah disebabkan oleh 'tak cukup susu'. Sedangkan banyak lagi faktor lain yg boleh menjadi penyebabnya.
  • Beranggapan bayi tak kenyang bila menyusu di bulan puasa jika dia berpuasa kerana susu menjadi 'cair' kerana ibu kurang makan.


Hakikatnya, berpuasa tidak sepatutnya dijadikan alasan untuk semua itu. Berpuasa seharusnya menjadikan seorang umat Islam menjadi lebih kuat; bukan semakin lemah.


Apa yg Perlu Saya Lakukan Untuk Mengelakkan Kerisauan?

Anda perlu tahu fakta ini - susu ibu tidak terjejas hanya kerana anda berpuasa. Ya, anda mungkin akan berasa sangat haus ketika berpuasa. Namun, itu juga sepatutnya tidak menjejaskan kualiti & kuantiti susu anda.

Apa yg paling penting adalah sebenarnya MINDSET anda. Anda perlu yakin bahawa berpuasa tidak sekali-kali menjejaskan anda & bayi anda. DENGAN SYARAT; anda perlu ambil berat apa yg anda makan & mengambil kuantiti air yg secukupnya terutamanya di antara waktu berbuka sehingga sahur. Jika anda bekerja, jadual mengepam anda juga sepatutnya diteruskan seperti biasa. Kerana semakin kerap kita menyusukan (feeding) anak kita, atau semakin kerap kita mengepam, otak kita akan terus-menerus menghantar signal kepada kelenjar susu kita untuk menghasilkan susu.


Adakah Tips Lain yg Boleh Membantu?

Pn. Salwa Saleh, seorang ibu yg sudah 7 tahun berpengalaman hamil, atau menyusukan bayi atau kedua-duanya sekali tanpa henti, tidak pernah sesekali pun menjadikan bulan puasa sebagai alasan yg menjejaskan proses penyusuan & kehamilannya.

Dalam video pendek ini, beliau kongsikan 4 tips paling penting tentang bagaimana beliau berjaya menjalani ibadah puasa dengan lancar sambil hamil & menyusukan bayi. Memang tak lembik langsung! Dan bayi beliau pun kenyang & tidur lena sahaja tak meragam!





Set Ibu Menyusu Lengkap Shaklee atau dikenali sebagai Set 3M telah berjaya membantu ramai ibu menyusu berpuasa dengan lancar & bertenaga sepanjang Ramadhan. Memang tak lagi rasa lemah, lembik atau tak larat menunggu waktu berbuka. Malah, bayi pun tak meragam & tidur lena di waktu malam.

Jika anda adalah ibu menyusu yg sering merasakan berpuasa adalah meletihkan sehingga menjejaskan penyusuan bayi, SMS/Whatsapp saya di 014-984 0240 sekarang! Masih belum terlambat. Konsultasi & tips-tips terperinci juga akan saya kongsikan bersama anda setiap masa!

Irda
Mentor Penyusuan Dengan Shaklee.


CARA MENGATASI KULIT BERMINYAK DENGAN MUDAH & BERKESAN

Masalah kulit berminyak adalah sesuatu yg amat mengganggu bagi seorang wanita. Apatah lagi jika ia disertai dengan masalah jerawat ataupun kulit kusam. Malah, bagi yg tidada masalah sampingan lain juga, masalah kulit berminyak menyebabkan seorang wanita sukar untuk bertahan kelihatan cantik seharian di tempat kerja kerana alat solek yg digunakan mudah terjejas! Untuk mengatasi masalah kulit berminyak ini dengan mudah, kita seharusnya mengetahui punca mengapa kulit kita menjadi berminyak atau terlalu berminyak. Di samping itu, pengambilan Vitamin & produk penjagaan kulit yg betul adalah sangat-sangat perlu sebagai cara mengatasi masalah kulit berminyak secara mudah & berkesan.


punca kulit berminyak



APAKAH PUNCA KULIT BERMINYAK?

Secara asasnya, terdapat 9 punca kulit seseorang itu menjadi berminyak atau terlalu berminyak iaitu:

1. GENETIK/KETURUNAN - jika terdapat di kalangan kaum keluarga anda yg mempunyai masalah kulit berminyak, maka anda juga berisiko untuk mempunyai masalah kulit berminyak.

2. PENGGUNAAN KOSMETIK SECARA BERLEBIHAN - penggunaan bedak asas, foundation, BB cream serta alat solek dengan berlebihan ataupun terlalu kerap boleh menyumbat liang-liang pori pada muka. Apabila tersumbat, ia memberi siganl kepada kulit untuk mengeluarkan cecair (minyak) dengan lebih banyak lagi.

3. PERUBAHAN CUACA/MUSIM - biasanya kulit akan menjadi lebih berminyak sewaktu cuaca panas terik. Ini kerana liang pori lebih mudah terbuka dan kulit mengeluarkan lebig cecair (minyak) untuk melindungi muka dari ancaman terik matahari.

4. PENGAMBILAN UBAT-UBATAN - ini terutamanya apabila ubat-ubatan tersebut berkait rapat dengan hormon seperti ubat kesuburan. Perubahan hormon menyebabkan perubahan pada kulit juga.

5. KESILAPAN MEMILIH/MENGGUNAKAN PRODUK PENJAGAAN KULIT - contohnya, apabila seseorang itu menggunakan pencuci muka untuk kulit berminyak, tetapi sebenarnya dia mempunyai jenis kulit kombinasi, maka kulit secara automatik akan mengeluarkan cecair (minyak) berlebihan untuk 'melindungi' kulit dari ancaman/perubahan.

6. PERUBAHAN HORMON - apabila hormon berubah; terutamanya sewaktu datang haid, mengandung atau menyusukan anak, maka kulit kita juga turut terkesan.



vitamin untuk wanita stress

7. BERASA STRESS - apabila kita berada dalam keadaan stress, badan kita secara automatik akan mengeluarkan lebih banyak hormon androgen yg menyebabkan penghasilan minyak yg lebih pada kulit.

8. PENGGUNAAN ALATAN PENJAGAAN MUKA YG TIDAK PERLU - contohnya menggosok (scrub) muka dengan kain, membersihkan muka dengan berus, span, sarung tangan dan sebagainya adalah tidak perlu. ia bukan sahaja merosakkan kulit, malah menggalakkan pengeluaran minyak berlebihan.

9. BERJEMUR DENGAN SENGAJA (SUN TANNING) - walaupun pada awalnya mungkin kulit anda akan menjadi kering, namun tindakbalas selepas anda pulang ke rumah adalah penghasilan minyak yg berlebihan di kulit muka anda.



BAGAIMANA CARA MENGATASI KULIT BERMINYAK DENGAN MUDAH?

Secara asasnya, anda perlu mengetahui apakah punca yg menjadikan kulit anda berminyak ataupun sangat berminyak berdasarkan faktor-faktor yg telah dijelaskan di atas. Namun, beberapa langkah dari luaran khususnya juga perlu anda lakukan untuk menyelesaikan masalah kulit berminyak dengan mudah.

Berikut adalah 9 cara untuk mengatasi kulit berminyak dengan mudah:

1. Gunakan pencuci muka dari jenis 'Gentle Facial Cleanser' sebanyak 2 kali sehari. Pencuci muka juga seharusnya mempunyai nilai pH yg seimbang dan tidak terlalu beralkali. Pencuci muka yg mengandungi sabun mengandungi nilai alkali yg tinggi; dan ini boleh merosakkan kulit. Sebaiknya gunakan air suam (bukannya panas) untuk membersihkan muka.

2. Gunakan penyegar (toner) yg bebas alkohol. Pakar dermatologi berpendapat bahawa penggunaan toner sebenarnya boleh mencemarkan kulit; jadi adalah disarankan agar toner hanya perlu disapu pada kawasan yg berminyak sahaja dengan menggunakan kapas yg bersih.

3. Lembabkan (moisturize) kulit anda. Jangan salah faham - lembab & berminyak adalah 2 perkara yg berbeza! Kulit berminyak juga kadang-kala boleh menjadi sangat kering sebenarnya. Jadi, gunakan pelembab (moisturizer) yg ringan (tidak pekat/tebal) strukturnya serta bukan berasaskan minyak (oil-free).

4. Gunakan kertas/tisu penyerap minyak muka (blotting paper) untuk mengurangkan jumlah minyak di muka. Namun, elakkan menyapu/mengesat tisu tersebut merata-rata di seluruh muka. Sebaliknya, hanya lekapkan selama 15-20 saat sahaja pada tiap-tiap titik (spot) yg berminyak untuk diserap. Ini bagi mengelakkan kotoran pada kulit terserak ke seluruh bahagian muka.

5. Gunakan clay mask (masker tanah liat) seminggu sekali. Masker jenis ini membantu menyerap kotoran & mengeringkan minyak pada muka.



vitamin kulit berminyak
6. Jika ingin mengenakan mekap sewaktu bekerja atau keluar dari rumah, gunakan alat mekap yg berasaskan serbuk (powder); bukannya berasaskan minyak. Pastikan anda baca dahulu keterangan serta bahan-bahan yg ditulis di setiap alat mekap/kosmetik yg ingin dibeli. Elakkan juga mengenakan mekap yg terlalu tebal kerana ia boleh menyumbat liang pori pada muka anda dan menyebabkan muka anda menjadi semakin berminyak.

7. Pilih produk penjagaan kulit yg berasaskan bahan semulajadi. Pastikan setiap produk sama ada pencuci, penyegar ataupun pelembab adalah bebas alkohol serta tidak mengandungi bahan kimia yg berbahaya. Elakkan juga pencuci yg berasaskan sabun.

vitamin untuk kulit berminyak


8. Elakkan membasuh muka dengan terlalu kerap. Cukuplah dengan mencuci dengan menggunakan air dan pencucui muka sebanyak dua kali sehari. Bagi yg beragama Islam, selebihnya biarlah hanya pada waktu berwudhuk sahaja.

9. Jangan gunakan kapas yg sama berulang kali. Elakkan menggunakan tuala yg sama dengan tuala untuk mengelap badan. Sebaiknya tukar juga tuala muka yg digunakan setiap hari. Ini bagi mengelakkan kotoran tersebar di seluruh kawasan muka dan menyebabkan iritasi.


Dengan Shaklee, masalah kulit berminyak dan berjerawat telah banyak dapat diselesaikan dengan penggunaan Set Enfuselle SkinCare untuk kulit berminyak serta pengambilan Sustained Release Vita C Plus sebagai makanan tambahan. Penjagaan kulit sememangnya memerlukan perhatian dari luaran & dalaman untuk memastikan kesan yg paling optimum dapat dirasakan dengan cepat & mudah.

produk untuk kulit berminyak
HARGA RETAIL SET INI: RM303.75
*Daftar ahli dengan pembelian pertama & dapatkan diskaun 30% berserta VITALEA PERCUMA!
*Sehingga Oktober 2015 sahaja.

testimoni enfuselle shaklee

So, kalau anda juga mengalami masalah kulit berminyak, sensitif atau berjerawat, dan nakkkk sangat hilangkan masalah tu, JOM ORDER SET NI DARI SAYA SEKARANG. Nak order Vitamin C je dulu? Boleh... tapi saya tak jaminlah kesannya akan secepat customer yg dah berjaya nih.. hehehe.. Boleh Whatsapp saya di: 014-984 0240 (Irda).

Irda
Mentor Kulit Cantik Anda.


PELUANG MENJADI ENTERPRENEUR DENGAN PROJEK USAHAWAN MUDA BERSAMA SHAKLEE

Ramai generasi muda masakini sangat sukakan cabaran. Ramai yg memilih untuk menjalankan pelbagai jenis perniagaan terutamanya secara online. Ini kerana ia mudah & mempunyai potensi capaian prospek & pelanggan yg sangat luas dari seluruh pelusuk dunia. Namun, ramai yg kecundang di tengah jalan. Mengapa? Mungkin akibat kekurangan ilmu ataupun akibat tersalah memilih produk yg didagangkan. Justeru, bersama-sama Program YES (Young Enterpreneur System) oleh Shaklee, saya membuka seluas-luasnya peluang perniagaan untuk generasi muda yg sangat berminat untuk menceburi bidang perniagaan untuk bersama-sama membina kerjaya bersama Shaklee di bawah naungan The Warriors Empire saya.

cara join shaklee


Saya mencari 30 orang yg berminat untuk membina empayar bisnes jangka panjang bersama produk Shaklee. Ini bukan 'skim cepat kaya' ataupun bisnes berbentuk 'head-hunting'. Pendapatan yg bakal diperolehi 100% berdasarkan jualan produk yg dibuat serta bonus kepimpinan berdasarkan rank anda.

Bimbingan, modul marketing & alat bantu niaga asas disediakan. Coaching boleh dijalankan secara online & offline; mengikut kesesuaian anda.


Apakah Syarat-syarat Menyertai Projek Usahawan Muda Ini?

Syarat-syarat untuk menyertai Projek Usahawan Muda Bersama Shaklee ini adalah:

Mempunyai impian hidup yg jelas.
■ Sabar.
■ Berjiwa kental.
■ Bersedia untuk mempelajari ilmu baru tentang nutrisi.
■ Rajin & bersungguh-sungguh.
■ Boleh berhubung melalui Whatsapp.
Sukakan bonus yg lumayan.

Jika anda berusia antara 18-45 tahun dan memenuhi syarat-syarat dinyatakan, hubungi saya melalui Whatsapp di: 014-984 0240 (Irda). Peserta yg berjaya akan saya masukkan ke dalam group Whatsapp khas untuk projek ini.


Apa Yg Akan Anda Perolehi dari Bisnes Ini?

  • Menjana income bulanan 3, 4, 5 malah 6 angka; mengikut seberapa banyak yg anda impikan. Harus diingatkan; pendapatan diperolehi berdasarkan jualan produk serta bonus kepimpinan (mengikut rank) hasil pembangunan empayar bisnes anda.
  • Car Bonus (dalam bentuk tunai) yg boleh anda gunakan untuk membeli/membayar kereta idaman anda setiap bulan. Semakin tinggi rank anda, semakin besar empayar bisnes anda, maka semakin tinggi jumlah bonus yg bakal diterima.
  • Percutian bertaraf 6 bintang yg ditaja sepenuhnya oleh Shaklee ke negara-negara maju seluruh dunia. Bagi yg beragama Islam, juga boleh mendapat tajaan pakej umrah bertaraf 6 bintang untuk anda & ahli keluarga. Juga peluang untuk menyertai Shaklee International Conference di USA setiap 2 tahun sekali.
  • Anugerah Star Achiever Awards atas kecemerlangan usaha anda di National Conference Shaklee setiap tahun.
  • Kebebasan masa & kewangan! Anda boleh menjana pendapatan di mana-mana sahaja walaupun sedang bercuti! Tidak mustahil, kerana bisnes anda boleh dijalankan secara online.
  • Masa yg lebih banyak & berkualiti bersama keluarga & orang tersayang - kerana tak perlu bekerja mengikut hari & masa yg tetap.

cara join bisnes shaklee


Peluang terhad! Whatsapp "PROJEK USAHAWAN" SEKARANG kepada saya di 014-984 0240 (Irda) supaya tempat anda tak diisi oleh orang lain!


Irda
Mentor Bisnes Shaklee Anda.
The Warriors Empire.

KHAS UNTUK YG NAK SELESAIKAN MASALAH KULIT DENGAN MUDAH - PROMOSI JUN 2015!

Jun adalah Bulan Kecantikan Kulit! Jika anda mengalami apa sahaja masalah kulit seperti masalah jerawat batu, jerawat pasir, jerawat hormon, kulit kering, kulit menggelupas, kulit bersisik, kulit terlalu berminyak,kulit kusam, mudah sunburn, sukar untuk pulih semula selepas sunburn dan 1001 lagi masalah kulit, Jun adalah waktunya untuk anda ubah semua itu! Mengapa? Sebab 2 Vitamin terbaik untuk kulit anda ditawarkan dengan tawaran yg sangat-sangat hebat bulan ini. Hanya di Yourhealthshoppe!


cara hilangkan jerawat

So, apa yg BEST SANGAT tentang 2 produk ni??

Secara umumnya, persamaan & kelebihan 2 produk ini adalah:

  • Diperbuat 100% daripada bahan semulajadi. Tiada tambahan bahan kimia yg merbahaya. Bebas merkuri, hidroquinon dan apa sahaja bahan sintetik.
  • Dijamin halal, selamat digunakan & selamat daripada sebarang kesan sampingan seperti pengelupasan, penipisan kulit, alergik dan sebagainya.
  • Mudah meresap ke dalam tubuh & kulit. Jadi, ia amat berkesan dengan cepat dan dapat dilihat dalam masa yg singkat.
  • Berkesan & SANGAT BERKESAN.

Apakah Manfaat Utama Vita E Complex?

vitamin untuk jerawat


  • Anti Penuaan - Amalan mengambil 1 biji Vitamin E setiap hari akan mengurangkan garisan kedut, parut & jerawat yg teruk.
  • Antioksidan yg kuat - Vitamin E; disertai dengan selenium organik di dalamnya adalah anti kanser yg sangat berkesan. Ia juga menghalang tumor ataupun sebarang ketumbuhan asing di mana-mana bahagian tubuh kita. Jadi, jika anda berisiko menghidap kanser, mempunyai tumor, cyst ataupun fibroid, Vitamin E adalah WAJIB untuk anda ambil.
  • Memudarkan parut - sama ada parut jerawat mahupun parut akibat luka lain, Vitamin E sangat membantu untuk memudarkannya dengan cepat & berkesan.
  • Menghalang keguguran janin - Vitamin E turut membantu untuk menguatkan rahim, sistem dalaman & sekaligus mengelakkan keguguran janin.
  • Meningkatkan kesuburan - ini terutamanya bagi lelaki. Vitamin E menjadikan sperma lelaki lebih sempurna sifatnya dan lebih mudah mensenyawakan ovum isteri. Ia juga meningkatkan tenaga seksual lelaki & wanita secara semulajadi.
  • Membantu pesakit arthritis - Vitamin E membantu melancarkan aliran darah, membantu kekejangan bahu, buasir serta sakit sendi.


Apakah Manfaat Utama Sustained Release Vita C Plus?

vitamin untuk kulit


  • Mencantikkan kulit - Pengambilan Vitamin C yg cukup setiap hari (2000mg) akan menjadikan kulit kita cerah sekata; tidak kusam.
  • Membentuk kolagen - sehingga ia mendapat jolokan 'kolagen murah'! Ya. Vitamin C merangsang pembentukan kolagen dalam kulit supaya sentiasa tegang, tanpa garis kedutan halus.
  • Meningkatkan sistem imun - jika kita jatuh sakit, maka kulit juga akan cepat rosak! Mengapa? Sebab pengambilan ubat-ubatan mengandungi dadah boleh mengganggu sistem badan kita.
  • Memperbaiki simptom pendarahan - kekurangan Vitamin C menyebabkan masalah seperti gusi berdarah, lebam (bruises), kulit kering & kasar, luka lambat kering serta ruam alergik.
  • Memerangi kanser & ketumbuhan - Vitamin C adalah antioksidan yg sangat mampu milik. Ia harus diamalkan oleh setiap orang untuk mengelakkan pelbagai penyakit kronik akibat ketumbuhan & sel kanser.
  • Mengelakkan insomnia - sukar tidur malam adalah punca kulit cepat tua & punca pelbagai jenis penyakit. Jadi, pengambilan Vitamin C yg secukupnya adalah penting untuk mendapat tidur yg lena.


Berapa harga set ini?

Harga retail sebotol bagi kedua-dua ini adalah:

Vita E Complex (120 biji): RM149
SR Vita C Plus (180 bii): RM92.50

Tapi TUNGGU!


Mulai Mei 2015 sehingga Oktober 2015, anda boleh membeli kedua-dua vitamin in PADA HARGA AHLI melalui promosi berikut:

vitamin untuk kulit

Nak dapatkan SET KULIT CANTIK YG SANGAT BERKESAN & BERBALOI ni? SMS/Whatsapp saya di 014-984 0240 (Irda) segera! Jangan terlambat.. Takut tak sempat nampak perubahan masa Hari Raya nanti... Jangan salahkan sesiapa.. hehehe..


Irda

Mentor Kulit Cantik & Awet Muda Anda!

AWAS! CIRI-CIRI PRODUK KOSMETIK YG MENGANDUNGI MERKURI BERBAHAYA!

Wanita dan kecantikan memang tak boleh dipisahkan. Pantang ada produk kecantikan terkini yg menjadi fenomena di pasaran, memang lajuuu je ramai yg nak mencuba. Apatah lagi bila disertakan testimoni-testimoni 'menggoda' yg menjanjikan kesan yg pantas seperti "Cerah dalam 3 Hari Sahaja!" atau "Jerawat & parut hilang dalam 2 Hari!" ataupun "Kulit Tegang & Flawless dalam 4 Hari!". Haaaa.. memang makin lajuuulah orang perempuan beli. TANPA MEMIKIRKAN apakah 'bahan rahsia' dalam kosmetik/krim tersebut yg kononnya boleh menjadikan kesannya begitu 'hebat' sekali dalam masa yg singkat. AWAS YE!! Kerana produk-produk yg menjanjikan 'kesan hebat segera' seperti ini biasanya PASTI mengandungi bahan terlarang yg dikenali sebagai MERKURI. Dan, merkuri dalam produk kosmetik atau krim kecantikan ini adalah AMAT BERBAHAYA ke atas kulit kita untuk kesan jangka panjang!


bahaya produk ada merkuri


APAKAH KELEBIHAN MERKURI?

Merkuri adalah sejenis bahan logam (raksa) yg boleh ditemui secara semulajadi di dalam batu-batuan serta beberapa sumber semulajadi yg lain. Sifat semulajadi merkuri adalah berwarna kekelabuan, tidak berbau, tidak larut dalam air serta mempunyai ciri alkohol.

Pada asalnya, pada zaman dahulu kala, merkuri digunakan untuk memutihkan kulit dari sejak zaman Mesir kuno lagi. Namun, lama-kelamaan industri kecantikan telah mula menyalahgunakan fungsi merkuri ini dengan memasukkan jumlah merkuri yg berlebihan dalam produk kosmetik bagi menjadikan produk yg dijual kononnya lebih cepat menampakkan kesan dan sekaligus meningkatkan jualan! Ketamakan & salah guna inilah yg akhirnya menjadikan wanita yg terlalu terdesak ingin menjadi cantik 'kelabu mata' lantas terpengaruh dengan kempen/promosi 'hebat' produk seumpama ini.


KESAN MENGGUNAKAN PRODUK YG MENGANDUNGI MERKURI

Produk kosmetik seperti krim siang/malam yg mengandungi merkuri sememangnya diakui akan memberikan kesan yg amat memuaskan dalam jangka waktu yg singkat. Namun sebenarnya, penggunaan merkuri berlebihan terutamanya yg terkandung di dalam produk kosmetik adalah amat berbahaya; terutamanya bagi jangka masa panjang. Kesan buruk akibat penggunaan merkuri ini dipanggil sebagai 'keracunan merkuri'. Antara kesan buruk penggunaan kosmetik yg mengandungi merkuri adalah:


  • Kulit menjadi semakin rosak (gatal-gatal atau timbul bintik-bintik) jika anda berhenti menggunakan produk tersebut.
  • Kulit menjadi kusam dan kehitam-hitaman seperti lebam; lebih teruk dari sebelumnya jika berhenti menggunakan produk.
  • Menyebabkan kanser kulit.
  • Kegagalan buah pinggang - kerana walaupun bukan dimakan, namun merkuri mudah meresap ke dalam kulit dan masuk ke dalam sistem aliran darah manusia.
  • Meningkatkan potensi hilang daya ingatan.
  • Merencatkan pertumbuhan janin bagi ibu mengandung.
  • Emosi yg tidak stabil.
  • Mengakibatkan kerosakan saraf.
  • Perpeluhan luar biasa, degupan jantung semakin laju & tekanan darah tinggi.



APAKAH CIRI-CIRI PRODUK YG MENGANDUNGI MERKURI?

Secara asasnya, anda sepatutnya membaca & memeriksa terlebih dahulu setiap bahan yg terkandung di dalam setiap produk kosmetik anda. Anda perlu memastikan bahawa tiada sebarang bahan yg melibatkan alkohol, merkuri serta bahan kimia lain yg terkandung di dalam kosmetik anda. Sebaiknya, pilihlah produk yg benar-benar berasaskan bahan semulajadi. Walaupun sedikit mahal, namun ia takkan mendatangkan risiko buruk kepada anda di kemudian hari.

Selain dari membaca & mengkaji bahan-bahan yg disenaraikan, anda juga boleh memeriksa sendiri 9 perkara ini ke atas produk anda gunakan:


  1. Melekit-lekit. Krim/produk tersebut sukar untuk diratakan pada kulit.
  2. Tidak homogen. Bila ia dibiarkanlama sedikit, terdapat lapisan minyak terpisah daripada lapisan yg padat.
  3. Kulit anda menjadi putih/cerah segera selepas menggunakannya. Putih/cerah yg lain macam - seakan pucat.
  4. Tiada langsung jerawat tumbuh walaupun kecil. Ini petanda menunjukkan bahawa lapisan epidermis anda telah rosak. Bakteria/kuman pun tak sudi nak hidup di kawasan yg telah rosak!
  5. Bau logam yg kuat. Ataupun terlalu wangi akibat penambahan pewangi berlebihan bagi melindungi bau logam.
  6. Biasanya krim/produk berwarna putih kekuningan.
  7. Berkilau/'bling-bling' bila disapukan pada kulit. Sebab ia adalah logam!
  8. Bila berhenti menggunakan produk tersebut, kulit menjadi gatal, bintik-bintik atau menjadi kusam kehitaman seperti lebam.
  9. Kulit menjadi sensitif dengan cahaya matahari. Akan menjadi kemerahan & pedih seperti rasa terbakar/melecur.



kesan merkuri dalam produk kecantikan
Krim mengandungi merkuri akan kelihatan berkilau/bling-bling bila disapu pada kulit

Kesimpulannya, berhati-hatilah dalam memilih produk kecantikan. Jangan terpengaruh dengan 'janji-janji manis' yg diberikan oleh para peniaga semata-mata. Kaji betul-betul bahan yg ada di dalam setiap produk yg ingin dibeli.


Kecantikan itu penting. Tapi muka kita lebih berharga. Sebab kita hanya ada 1 MUKA SAHAJA sampai bila-bila.

Bagi saya pula, saya lebih selesa menjaga kecantikan dari dalam dengan mengambil supplemen yg baik untuk kulit & kesihatan keseluruhan. Untuk penjagaan luaran pula, Nutriwhite SkinCare adalah set TERBAIK untuk kulit normal/kombinasi seperti saya. Kesemua yg saya gunakan dijamin halal, selamat & berkesan tanpa kesan sampingan. Malah ia telah diuji & disahkan secara klinikal oleh pakar nutrisi & pakar kulit. Dan anda boleh tiru macam saya dengan mendapatkan semua yg terbaik untuk kecantikan kulit anda di sini. Atau ceritakan terus kepada saya masalah kulit anda melalui SMS/Whatsapp ke: 014-984 0240 (Irda). Dan saya akan bantu anda sebaiknya!

Irda
Mentor Masalah Kulit Anda.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...