ASTHMA DI KALANGAN KANAK-KANAK



APA ITU ASTHMA?
Asthma adalah suatu keadaan yang melibatkan keradangan kepada salur pernafasan. Di mana, salur pernafasan menjadi mengecil & sempit sehingga menyebabkan oksigen yang disedut sewaktu bernafas tidak sampai 100% ke paru-paru.






APAKAH PENYEBAB ASTHMA?
1. Keturunan.
2. Alergik terhadap sesuatu seperti habuk, debunga, sesuatu makanan seperti makanan laut dan sebagainya.


BILAKAH SERANGAN ASTHMA BOLEH BERLAKU?
1. Pada waktu malam terutamanya apabila cuaca menjadi sejuk/terlalu sejuk.
2. Pesakit berhadapan dengan unsur-unsur yang menyebabkan reaksi alergik terjadi.
3. Ketika sedang bermain.
4. Ketika sedang ketawa dengan berlebihan.
5. Ketika sedang batuk, selsema, demam atau diserang penyakit lain.
6. Pada musim jerebu ataupun hujan.

APAKAH TANDA-TANDA SERANGAN ASTHMA?
1. Tercungap-cungap ketika bernafas dan disertai batuk.
2. Sesak dada/nafas.
3. Batuk berterusan yang berbunyi seperti berkahak tetapi tidak berkahak.
4. Bunyi seperti 'siulan' (wheezing) ketika bernafas.
5. Muka & hujung jari bertukar menjadi kebiruan akibat kekurangan oksigen. (Simptom ini menunjukkan tahap serangan yg kritikal).

Walau bagaimanapun, tidak semua kanak-kanak yg diserang batuk serta tercungap-cungap adalah disebabkan oleh asthma.
vitamin untuk asthma kanak-kanak


APA YG PERLU IBU BAPA LAKUKAN?
Sekiranya anak-anak anda sering menunjukkan tanda-tanda yg telah disebutkan, anda PERLU mengambil tindakan berikut:

1. Bawa anak anda untuk diagnosis yg terperinci dengan doktor. Ini bagi memastikan anak anda mendapat ubat & rawatan yang betul bagi penyakitnya.
2. Jika anak anda disahkan menghidap asthma, pastikan mereka tidak terdedah kepada unsur-unsur yang boleh mendatangkan serangan asthma kepada mereka.
3. Pastikan anda bersedia setiap kali musim jerebu ataupun hujan menjelang. Serangan akibat cuaca memerlukan penjagaan yang rapi.
4. Sentiasa membawa inhaler ke mana sahaja anda membawa anak anda. Pastikan guru taska/tadika/sekolah mahupun penjaga mereka tahu bagaimana untuk mengendalikan inhaler tersebut sekiranya serangan terjadi.
5. Galakkan anak-anak anda bermain serta aktif dalam pelbagai aktiviti sukan di sekolah. Gaya hidup aktif sangat-sangat membantu dalam meningkatkan daya tahan mereka dan sekaligus mengurangkan risiko serangan asthma yang teruk.
6. Berilah supplement yg kaya dengan anti-oksidant, Omega 3 serta membantu meningkatkan sistem imun badan anak-anak anda seperti Vitamin C, Mealshakes Shaklee serta Omega Guard Shaklee. Ia terbukti membantu menguatkan paru-paru, meningkatkan antibodi serta mengurangkan risiko serangan asthma.


ubat asthma kanak-kanak


ORDER SEKARANG & dapatkan konsultasi percuma selepas pembelian:

Irda (909714)

014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Pengedar Shaklee Terunggul Anda.

VIVIX SHAKLEE: REVOLUSI TERBAIK UNTUK PENAWAR PELBAGAI PENYAKIT

VIVIX SHAKLEE


SUATU REVOLUSI PENEMUAN DALAM PEMBAIKAN SEL & DNA. KESANNYA 10x GANDA LEBIH BAIK DARI RESVERATROL.

Vivix™ adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol; sekaligus menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalahkumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.




Kebiasaannya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, anda tidak perlu mengambil suplemen lain. Ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi apabila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. Vivix perlu disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama.

Vivix bertindak dalam 4 cara iaitu:
1. Mempertahankan sel (cell defense).
2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy).
3. Memperbaiki sel (cell repair).
4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance).

Siapakah yang perlukan Vivix Shaklee?
# Golongan yang mengidap kanser atau berisiko mengidap kanser akibat keturunan atau kegagalan fungsi mana-mana organ.
# Golongan yang mempunyai ketahanan badan/antibodi yang lemah.
# Golongan yang mempunyai masalah selaput mata/penglihatan.
# Pesakit SLE.
# Pesakit jantung.
# Pesakit kencing manis.
# Pesakit darah tinggi.
# Pesakit gout.
# Pesakit stroke.
# Wanita yang mempunyai cyst.
# Mereka yg ingin awet muda.
# Mereka yg inginkan kulit yg cantik tetapi tidak boleh mengambil collagen berasaskan hasil laut.
# Mereka yg mempunyai eczema.
# Perokok tegar.
# Ketagihan dadah & alkohol.

Untuk mendapatkan Vivix dengan HARGA RUNTUH sepanjang November 2013 ini, Hubungi saya SEGERA:

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)

Email: irda2104@yahoo.com

VIVIX SHAKLEE: SUPPLEMENT TERBAIK DENGAN HARGA RUNTUH SEPANJANG NOVEMBER 2013!!

PROMO VIVIX SEPANJANG NOVEMBER 2013:
Harga Retail Normal: RM475

PAKEJ PROMO 1:

# Penjimatan sehingga RM130++ setiap botol

PAKEJ PROMO 2:
# Penjimatan RM75 setiap botol.
# Percuma KEAHLIAN SHAKLEE seumur hidup.
# Cash Bonus pada bulan Disember 2013.
# Boleh membeli mana-mana produk Shaklee dengan harga ahli pada bila-bila masa sahaja.
# Akan dimasukkan ke dalam SPECIAL GROUP untuk berkongsi tentang ilmu setiap produk Shaklee.
# Berpeluang menjana pendapatan 3/4/5/6 angka setiap bulan jika berminat untuk menjalankan perniagaan online atau offline!

Siapa yg PERLUKAN VIVIX:

» Warga emas yg menghidap penyakit kritikal.
» Penghidap kencing manis.
» Penghidap darah tinggi.
» Penghidap kanser.
» Mereka yg sering mengalami sakit sendi, otot & tulang.
» Mereka yg inginkan kesihatan keseluruhan.
» Mereka yg ingin awet muda.
» Mereka yg inginkan kulit cerah sekata.
» Mereka yg mengalami kulit merekah contohnya di tumit kaki.




Nota:
- Vivix tidak boleh diambil oleh ibu mengandung.
- Ibu menyusu tidak digalakkan mengambil Vivix.

Hubungi saya SEKARANG untuk pertanyaan atau pesanan terus:

Irda (909714)

Shaklee Independent Distributor
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Email: irda2104@yahoo.com
Facebook: www.facebook.com/Yourhealthshoppe

PROMOSI COLLAGEN POWDER SHAKLEE YANG HEBAT!!

HARGA PROMOSI HEBAT BAGI SETIAP KOTAK!! PROMOSI HANYA SETAHUN SEKALI
==========================================

Semua wanita ingin menjadi cantik. Semua wanita mahukan kulit yg licin, gebu dan anjal tanpa dicacatkan dengan kehadiran jerawat mahupun kedutan akibat faktor usia.



shaklee collagen powder


Namun, tidak semua yg memilih makanan tambahan yg betul bagi mengekalkan dan mendapatkan kulit licin yg diingini. Malangnya, sehingga ada yg sanggup memakan 'kaki/cakar ayam' bermangkuk-mangkuk demi mendapatkan kolagen yg rendah kualitinya daripada sumber itu! Ada pula yg sanggup membeli rumpai laut berkilo-kilo tetapi akhirnya disahkan menghidap gout akibat kandungan asid urik yg tinggi daripada rumpai laut tersebut.

Wahai wanita, pilihlah makanan tambahan kecantikan yg disahkan halal, selamat & berkesan sahaja. Ini amat penting bagi memastikan tiada kesan sampingan buruk yg terpaksa anda tanggung selepas menggunakan satu-satu produk itu.



shaklee collagen powder


Shaklee Collagen Powder merupakan produk kecantikan keseluruhan yg dijamin halal, selamat & berkesan dalam jangka masa singkat. Mengapa Shaklee Collagen Powder mampu melicin & menganjalkan kulit dalam masa yang singkat?

# Mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, iaitu kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen.

# Diekstrak dari sisik ikan merah - kerana kolagen dari ikan laut dalam adalah yang paling menghampiri kolagen dalam badan manusia.

# Molekul kolagen yang sangat ringan iairu 1,000 Dalton - membuatkan ia mudah diserap oleh tubuh manusia.

# 7 bahan utamanya iaitu ekstrak biji benih Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan luaran dan dalaman.

# Mudah larut di dalam apa sahaja minuman & makanan kegemaran anda.

# Setiap 1 hidangan telah siap dipek dalam satu uncang - memudahkan anda untuk membawanya ke mana-mana dan bila-bila masa sahaja.

Selain melicin & menganjalkan kulit, Shaklee Collagen Powder juga mampu membantu untuk :

» Mencantik & menyuburkan rambut.
» Mencantikkan kuku
» Menegangkan payudara
» Menguatkan tulang

READY STOCK  DI TANGAN SAYA. JOM BOOKING LAJU2 SEBELUM 'LESAP' KE TANGAN ORANG LAIN!

Nak cantik ni kena la sanggup 'alah membeli, menang memakai'. Jangan terpengaruh dengan harga yg murah semata-mata kerana nak jimat. Tapi akhirnya badan yg merana akibat kesan penggunaan bahan kimia yg terlalu banyak dalam produk-produk kecatikan picisan ni.

Ini lagi adalah testimoni pengguna yg telah berjaya memperolehi kulit licin, halus & anjal seperti yg diimpikannya:




pssst: Harga retail normal sekotak: RM298. Kalau nak penjimatan bagi setiap kotak, jom SMS/whatsapp/email saya SEGERA!!

Hubungi saya SEGERA; sementara stok masih ada:


Irda (909714)

Shaklee Independent Distributor
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)

PROMOSI & TESTIMONI COLLAGEN POWDER SHAKLEE

♥♥♥ PELUANG UNTUK BAKAL PENGANTIN!
♥♥♥ HARGA PROMOSI COLLAGEN POWDER SHAKLEE KEMBALI!!
===========================================

Collagen Powder Shaklee ni memang sering menjadi pilihan BAKAL PENGANTIN tau.. Sebab ia menunjukkan kesan dalam jangka masa yg singkat tau.. Ada yg baru minum 3-7 sachets pun dah hilang jerawat, jeragat, black heads & white heads semua tau.. Tu belum 3-7 kotak lg tu! (^_^)



Kenapa Collagen Powder Shaklee mampu berkesan dalam jangka masa singkat?

» Molekul jisimnya yg ringan (1000 Dalton) menjadikan ia mudah diserap oleh tubuh.
» Ia diperbuat daripada sumber yg terbaik iaitu sisik ikan merah (ikan laut dalam).
» Kolagen yg diperolehi dari ikan laut dalam adalah kolagen yg paling menyerupai kolagen semulajadi dalam tubuh manusia. Jadi tubuh kita mudah menerimanya.
» Mudah larut untuk dibancuh dengan apa sahaja minuman kegemaran anda.
» Setiap hidangan disediakan dalam pek kecil yg memudahkan anda untuk membawanya ke mana sahaja & mengambilnya pada bila-bila masa walaupun sedang 'travel'.

Harga agak mahal? Ia tidak mahal sebenarnya jika dibandingkan dengan hasil yg bakal anda perolehi serta jaminan keberkesanan, selamat & halal oleh Shaklee sendiri! Jangan terpengaruh dengan harga produk yg murah. Kerana sudah pasti kesannya tidak akan sama langsung dengan hasil produk yg berkualiti dari Shaklee!


Alah membeli, menang memakai dengan Shaklee! Anda pasti berseri di Hari Istimewa anda! JOM ORDER SEKARANG DENGAN HARGA SUPER-DUPER ISTIMEWA ni! Jangan tanya saya bulan depan ye.. CONFIRM dah takde.. hehe.. (^_^)

Untuk pesanan & konsultasi percuma:
Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Email: irda2104@yahoo.com

TESTIMONI BERJAYA HAMIL DENGAN GLA COMPLEX & SET KESUBURAN SHAKLEE

Bila saya buat promosi ataupun mencadangkan Set Kesuburan Shaklee yang mengandungi GLA Complex Shaklee, ramai yang akan menanyakan saya beberapa jenis 'soalan cepumas':

Soalan 1: "Confirm ke lepas makan Set Kesuburan Shaklee ni saya akan mengandung?"

Soalan 2: "Berapa lama saya kena ambil Set Kesuburan Shaklee ni baru saya akan mengandung?"

Soalan 3: "Saya dah cuba macam-macam ubat ni, tapi tak pregnant2 lagi pun.. Set Kesuburan Shaklee ni boleh jamin saya akan mengandung ke?"

Wahai isteri-isteri sekalian... Ketahuilah..
Bahawa rezeki untuk menimang cahaya mata itu adalah RAHSIA ALLAH S.W.T
Set Kesuburan Shaklee hanyalah sebagai salah satu ikhtiar sahaja. Di mana ia adalah ikhtiar yang tidak memudaratkan; malah MENJADIKAN ANDA & SUAMI SEMAKIN SIHAT. Apabila kita sihat, hormon dalam badan kita akan stabil. Bila hormon stabil, haid pun teratur, maka mudahlah untuk kita merancang dan berusaha untuk mendapatkan cahaya mata.. (^_^)

Tapi yang sebenarnya, Set Kesuburan Shaklee yang mengandungi GLA Complex ni memang dah berjaya membantu baaaaanyak pasangan untuk mendapatkan cahaya mata yang amat diinginkan itu tau... Tak percaya?? Jom kita tengok beberapa TESTIMONI MEREKA YANG TELAH BERJAYA HAMIL DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE ni:

TESTIMONI 1




TESTIMONI 2



TESTIMONI 3



TESTIMONI 4



TESTIMONI 5



TESTIMONI 6



TERUJA? NAK CUBA SET KESUBURAN SHAKLEE?

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan Set Kesuburan Shaklee sama ada untuk suami & isteri ataupun hanya untuk isteri sahaja.

SET KESUBURAN SHAKLEE


Untuk pesanan & pertanyaan:
Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Email: irda2104@yahoo.com
PM: www.facebook.com/messages/Yourhealthshoppe

SET KESUBURAN SHAKLEE : VITAMIN SHAKLEE UNTUK MUDAH HAMIL

Kehamilan ataupun menjadi hamil adalah sesuatu yang amat dinanti-nantikan terutamanya oleh pasangan yang baru mendirikan rumahtangga. Namun, terdapat sesetengah pasangan yang telah bertahun-tahun mendirikan rumahtangga yang bahagia, namun masih belum memperolehi cahaya mata. Anda pernah mendengar tentang keberkesanan Set Kesuburan Shaklee??

Ada yang memilih jalan berubat dengan cara terus berjumpa pakar perbidanan. Ada yang memilih jalan ikhtiar secara tradisional iaitu secara berurut, sengkak dan sebagainya. Malah ada juga yang sanggup menghabiskan ribuan ringgit untuk membeli pelbagai produk yang kononnya boleh 'menjamin' seseorang itu akan hamil dengan secepat mungkin selepas mengambil 'ubat' atau 'jamu' tertentu.

Shaklee menawarkan beberapa rangkaian Set Kesuburan Shaklee untuk suami & isteri dari bahan-bahan yang berasaskan 100% halal, selamat dan berkesan. Walaupun ia tidak menjamin bahawa anda akan hamil secepat mungkin, tetapi kami menjamin bahawa rangkaian Set Kesuburan Shaklee mampu membantu anda menyelesaikan beberapa punca/masalah kesihatan yang mungkin membuatkan anda sukar untuk hamil seperti haid yang tidak teratur, senggugut yang teruk, cyst, fibroid, PCOS, kurang cecair yang membawa sperma masuk ke tiub faloppio (wanita), kurang hormon estrogen, kualiti dan kuantiti sperma yang tidak mencukupi, masalah kesuburan/kemampuan lelaki, kurang nafsu untuk bersama dan lain-lain lagi.

Berikut adalah senarai Set Kesuburan Shaklee yang boleh anda pilih untuk dimiliki; bergantung kepada budget anda:

vitamin kesuburan shaklee

SET KESUBURAN SUAMI & ISTERI
Items: B Complex, GLA Complex, Zinc Complex, Vitamin E
Full Pack Retail Price: RM327.75
*Untuk Special Price sila SMS/Whatsapp ke 014-984 0240




vitamin kesuburan shaklee

SET KESUBURAN ISTERI
(HAID TIDAK TERATUR, PCOS, CYST, FIBROID & SENGGUGUT)
Items: B Complex, GLA Complex
Full Pack Retail Price: RM145
*Untuk Special Price sila SMS/Whatsapp ke 014-984 0240




set keintiman wanita

SET KEINTIMAN WANITA
(MENGETATKAN VAGINA, MENINGKATKAN HORMON ESTROGEN & KUALITI SEKSUAL)
Items: Vitamin E, Alfalfa Complex
Full Pack Retail Price: RM202.75
*Untuk Special Price sila SMS/Whatsapp ke 014-984 0240



VITAMIN SHAKLEE: SET VITAMIN KULIT CANTIK UNTUK KULIT YG HALUS, GEBU & TEGANG!

Semua wanita di dunia ni, tidak mengira usia sama ada remaja, anak dara, isteri, ibu mahupun sudah berpangkat nenek pun mahu kelihatan cantik kan? Bahan kosmetik hanya membantu kita kelihatan cantik di luaran sahaja. Sedangkan kita sepatutnya menjaga kecantikan diri dari dalaman lagi. Sebab, apabila sistem badan kita sihat, maka aura kecantikan itu akan terpancar keluar melalui kulit yang licin, gebu & anjal. Malah anda juga boleh mengekalkan kecantikan 'awet muda' walaupun telah berusia lebih 40 tahun! (^_^) Menarik bukan?

Berikut adalah senarai set vitamin kulit cantik yang sentiasa menjadi produk/set terhangat di pasaran bagi mereka yang mementingkan kecantikan luaran & dalaman.



SET KULIT CANTIK & AWET MUDA
Items: Vivix, Vitamin C, Collagen Powder
Full Pack Retail Price: RM865.50
*Percuma KEAHLIAN SHAKLEE untuk seumur hidup dengan pembelian set ini!
*Untuk pesanan dengan HARGA ISTIMEWA & konsultasi percuma selepas pembelian SMS/Whatsapp ke 014-984 0240





SET KULIT CANTIK (PALING HOT)
Items: Energizing Soy Protein, Vitamin E, B Complex, Vitamin C
Full Pack Retail Price: RM445.25
*Dapatkan DISKAUN 20% serta mata terkumpul untuk Cash Bonus dengan mendaftar sebagai Ahli Shaklee!
*Untuk pesanan dengan HARGA ISTIMEWA & konsultasi percuma selepas pembelian SMS/Whatsapp ke 014-984 0240





SET KULIT CANTIK (BASIC)

Items: Vitamin E, B Complex, Vitamin C
Full Pack Retail Price: RM295.25
*Dapatkan DISKAUN 20% serta mata terkumpul untuk Cash Bonus dengan mendaftar sebagai Ahli Shaklee!
*Untuk pesanan dengan HARGA ISTIMEWA & konsultasi percuma selepas pembelian SMS/Whatsapp ke 014-984 0240






SET KULIT CANTIK (JERAWAT)
Items: Energizing Soy Protein, Vitamin E
Full Pack Retail Price: RM299
*Dapatkan DISKAUN 20% serta mata terkumpul untuk Cash Bonus dengan mendaftar sebagai Ahli Shaklee!
*Untuk pesanan dengan HARGA ISTIMEWA & konsultasi percuma selepas pembelian SMS/Whatsapp ke 014-984 0240

VITAMIN SHAKLEE: VITAMIN IBU MENYUSU SHAKLEE

Berikut adalah set-set vitamin ibu menyusu Shaklee yang boleh dipilih mengikut budjet anda:



SET 3M (PENYUSUAN EXTRAVAGANZA)
Items: Energizing Soy Protein, Vita-Lea, Alfalfa Complex, B Complex, Vitamin C, Ostematrix
Full Pack Retail Price: RM444.75
*Untuk pesanan & konsultasi percuma selepas pembelian SMS/Whatsapp ke 014-984 0240




SET PENYUSUAN OPTIMUM
Items: Vita-Lea, Alfalfa Complex, B Complex, Vitamin C, Ostematrix
Full Pack Retail Price: RM294.75
*Untuk pesanan & konsultasi percuma selepas pembelian SMS/Whatsapp ke 014-984 0240




SET PENYUSUAN BASIC
Items: Vita-Lea, Alfalfa Complex, B Complex, Vitamin C
Full Pack Retail Price: RM233.75
*Untuk pesanan & konsultasi percuma selepas pembelian SMS/Whatsapp ke 014-984 0240




SET DOUBLE MILKBOOSTER
Items: Energizing Soy Protein & Alfalfa Complex
Full Pack Retail Price: RM203.75
*Untuk pesanan & konsultasi percuma selepas pembelian SMS/Whatsapp ke 014-984 0240

VITAMIN SHAKLEE: OMEGA GUARD SHAKLEE, VITAMIN UNTUK ANAK BIJAK & SIHAT




Omega Guard adalah terdiri daripada asid lemak Omega-3 yg amat besar faedahnya khususnya bagi:

- Kanak-kanak atau pelajar yg ingin bijak & fokus ketika belajar.
- Kanak-kanak penghidap asthma.
- Ibu hamil (untuk perkembangan otak janin).
- Mereka yg mempunyai tahap kolesterol serta tekanan darah yg tinggi.
- Mereka yg ingin mempercepatkan proses penurunan berat badan & pembakaran lemak.




Berikut adalah manfaat Omega Guard Shaklee:

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita.
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan.
3. Mencegah salur darah dari tersumbat.
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok.
5. Mengekalkan tekanan darah yg normal.
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher.
7. Mengurangkan sakit kepala.
8. Merendahkan kolestrol.
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan.
10. Mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL.
11. Mengawal masalah obesiti.
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung.
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin.
14. Meningkatkan perkembangan memori janin & kanak-kanak.
15. Meningkatkan sistem imun tubuh & sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak.
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll.
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis & SLE (lupus erythematosus).
19. Omega 3 membantu memperbaiki penyakit buah pinggang.
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan.
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik.
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi.
24. Mencegah penyakit gout.
25. Mengurangkan keradangan/kesakitan pesakit sendi/tulang.

Selain itu, Omega 3 yg terkandung dalam Omega Guard Shaklee juga membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti berikut:

» Mencegah insomnia.
» Mengurangkan tekanan emosi.
» Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan.
» Membantu memperbaiki masalah autism.
» Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive.
» Mengurangkan masalah schizophrenia.
» Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak.


Harga Retail Normal: RM136 (90 biji)
*Hubungi saya untuk HARGA ISTIMEWA atau TRIAL PACK untuk sebulan berserta PENGHANTARAN PERCUMA!

Untuk pesanan & pertanyaan:
Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Email: irda2104@yahoo.com
PM: www.facebook.com/messages/Yourhealthshoppe

KHASIAT GARLIC SHAKLEE: ANTIBIOTIK SEMULAJADI

Supplement Garlic Shaklee diperbuat daripada bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA di waktu musim panas. Ia dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Alicin aktif (tidak semua tablet garlic di pasaran mengandungi Alicin aktif. Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic.

Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary & spearmint). Ia mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet membekalkan 1,000mg ekstrak garlic tulen yg menyamai dengan 2 ulas garlic segar.

Antara manfaat Garlic Shaklee adalah:

1. Menolong mengurangkan tahap kolestrol.
2. Mengurangkan tekanan darah tinggi.
3. Merangsangkan organ hati mengeluarkan gula dari darah.
4. Meredakan sakit sendi yg disebabkan bengkak.
5. Menghapuskan bakteria.
6. Merangsang sistem kekebalan.
7. Mengurangkan serangan lelah.
8. Melegakan kekejangan disebabkan haid, otot, kebas kaki dan tangan.
9. Melambatkan proses penuaan.
10. Pencegahan kanser.

Garlic Shaklee adalah selamat dan amat sesuai diambil oleh ibu mengandung yg menghadapi masalah keputihan, kegatalan & alergic sepanjang kehamilan.
Ia juga sangat disarankan kepada pesakit kencimg manis bagi menstabilkan kandungan gula di dalam darah.

Untuk pesanan & pertanyaan:
Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
COD sekitar Skudai, Johor Bharu, Nusajaya & Senai.

TIPS HAMIL: SET HAMIL OPTIMUM SHAKLEE

"Tahniah puan! Puan disahkan hamil 5 minggu."
Itulah 'ayat keramat' yg dinanti-nantikan oleh pasangan yg telah berumahtangga. Apatah lagi yg sudah bertahun-tahun lamanya menunggu kehadiran cahaya mata yg amat diinginkan.
Apakah langkah yg sepatutnya anda ambil sebaik anda menerima berita menggembirakan itu sebenarnya?
Perkara pertama yg perlu anda fikirkan adalah MENJAGA KESIHATAN DIRI DENGAN SEBAIKNYA. Bagaimana?
1. Pastikan anda mengambil makanan yg seimbang. Lebihkan memakan sayur-sayuran & buah-buahan.
2. Elakkan 'makan untuk 2 orang'. Sebaiknya makanlah makanan yg 'membekalkan khasiat untuk 2 orang' iaitu anda dan baby. Kerana baby akan 'makan' apa yg anda makan.
3. Elakkan makanan yg boleh memudaratkan kesihatan anda seperti air berkarbonat, makanan terlalu berlemak, makanan diproses seperti sosej atau burger serta makanan ringan yg mengandungi banyak perisa tambahan.
4. Bersenamlah dengan cara yg sesuai dengan keadaan anda. Senaman secara konsisten boleh mengelakkan keletihan terlampau sewaktu di akhir trimester kandungan nanti.
5. Ambillah supplement yg berasaskan bahan semulajadi, halal & selamat seperti Set Hamil Optimum Shaklee ini. Pengambilan supplement boleh memberikan kesihatan yg optimum kepada anda di sepanjang kehamilan. Multivitamin boleh membantu anda mempunyai kadar haemoglobin yg mencukupi. Protein & kalsium boleh memberikan tenaga kepada anda di samping mengurangkan kekejangan urat terutamanya di bahagian kaki dan pinggang. Omega-3 pula boleh membantu membangunkan otak baby agar menjadi bijak & sihat.
Jom hamil dengan lebih sihat! Masih belum terlambat untuk mencubanya walaupun ini bukan kandungan pertama anda. (^_^)
Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
PM: www.facebook.com/messages/Yourhealthshoppe

TIPS ELAK PERUT BUNCIT




Perut buncit adalah masalah yg paling 'ditakuti' oleh ramai orang terutamanya wanita. Akibat perut buncit, seorang wanita mungkin tidak muat lagi untuk menggayakan kebaya ke majlis-majlis keraian. Keadaan ini boleh mengakibatkan stress tau..

Kajian perubatan mendapati, jumlah lemak yang banyak di dalam badan boleh menyumbang kepada pembentukan kanser, penyakit seperti diabetes, masalah kolesterol tinggi dan masalah jantung. Lebih teruk lagi, ia boleh menyebabkan seseorang itu berisiko tinggi untuk menderita dengan pelbagai penyakit sepanjang hidup mereka berbanding mereka yang tidak banyak mempunyai lemak di bahagian perut walaupun mempunyai BMI yang sama.
Berita baik!! Di sini saya kongsikan beberapa tips yang anda boleh amalkan untuk mengelakkan lemak-lemak berlebihan di sekitar perut anda ye:

1. Pertama sekali, ‘liposuction’, pil diet, diet secara ekstrim dan yang sewaktu dengannya sangatlah perlu dielakkan kerana ia adalah untuk kesan sementara sahaja dan ia juga boleh memberi kesan sampingan kepada diri anda. Sebagai contoh, ‘liposuction’ atau ‘sedut lemak’ ini boleh menyebabkan pendarahan dalaman, manakala pil diet pula akan memberi kesan kepada sistem saraf dan ia juga mungkin dihasilkan daripada bahan-bahan yang telah di ‘ban’ atau secara tidak sah.

2. Anda disyorkan menambah pengambilan makanan seperti oat yang mana ia rendah lemak, rendah karbohidrat yang tidak baik, dan rendah kalori tetapi tinggi nilai nutrisinya. Oat lebih elok dimakan kosong tanpa gula atau garam sekiranya anda ingin membuang lemak di perut dengan cepat. Walau bagaimanapun, jika anda tidak suka rasa yang kosong dan tawar, anda bolehlah menambah madu atau buah-buahan ke dalam hidangan oat anda.

3. Makanan serat atau bijirin penuh, buah-buahan segar, brokoli, lobak, dan tomato adalah antara makanaan yang paling baik untuk menghilangkan lemak di perut. Makanan ini tidak mempunyai kalori yang tinggi tetapi mempunyai banyak serat fiber, mineral dan vitamin di dalamnya.

4. Selain itu, untuk mengurangkan lemak di bahagian perut, anda perlulah makan dalam jumlah yang kecil (4 – 6 hidangan) berbanding mengambil 1 – 3 hidangan yangnbanyak dalam sehari. Dengan berbuat demikian, kadar metabolisma anda akan meningkat kerana metabolisma tidak perlu memecahkan makanan sesukar yang dihadapi sekiranya anda makan makanan dengan jumlah yang banyak. Selain itu, dengan meminum teh atau kopi juga boleh meningkatkan metabolisma anda tetapi haruslah mengawal pengambilan minuman jenis ini.

5. Salah satu langkah yang paling penting untuk membantu menghapuskan lemak di bahagian perut adalah dengan melakukan senaman sekurang-kurangnya 3 – 4 kali setiap minggu. Latihan senaman ini hendaklah digabungkan dengan diet harian yang sihat, iaitu 50% latihan dan 50% diet untuk penurunan berat badan yang ideal!

6. Semasa bersenam, anda disyorkan untuk bersenam sambil mendengar lagu atau apa jua jenis muzik kegemaran anda untuk membantu anda fokus semasa bersenam. Muzik dikatakan salah satu langkah untuk membantu anda kekal bertenaga dan sentiasa meningkatkan keseronokan terhadap jadual latihan senaman anda. Ia juga dapat mengelakkan anda dari berasa bosan semasa bersenam.

7. Sebagai tambahan kepada tips-tips di atas, anda disyorkan untuk membuat pelan latihan dan diet harian dan mematuhi pelan tersebut setiap hari. Tulis target anda, impian anda, berat badan ideal anda, dan tindakan yang anda boleh ambil untuk mencapai target untuk menghilangkan lemak di bahagian perut anda. Menetapkan target adalah cara yang baik untuk membantu anda sentiasa berada di atas ‘trek’ yang betul bukan hanya untuk menghilangkan perut buncit, malah untuk kesejahteraan hidup anda sepanjang hayat. Seperti kata pepatah, ‘Mereka yang gagal merancang adalah mereka yang merancang untuk gagal’. Dan saya pasti anda semua tidak mahu menjadi seorang yang gagal.

8. Akhir sekali, memakan makanan seperti pisang, buah anggur, telur putih, kekacang, minyak zaitun, dan buah zaitun serta 100% serat boleh membantu menyumbangkan ke arah penurunan jumlah lemak di perut anda !

GOOD LUCK!

SET BERPANTANG SHAKLEE: JAMU MODEN UNTUK IBU CERGAS!


ANDA MEMPUNYAI SEJARAH BAYI JAUNDICE/KUNING? MEMERLUKAN / MENCARI SET BERPANTANG YANG BOLEH DIAMBIL SEJURUS SELEPAS BERSALIN? INGIN MENYUSUKAN BAYI SECARA EKSKLUSIF? INGIN MULA MEMBUAT STOK SUSU IBU KETIKA MASIH BERPANTANG?


SET BERPANTANG SHAKLEE adalah jawapan yang PALING TEPAT untuk anda! Set 'jamu moden' ini dijamin halal, selamat untuk ibu & bayi serta pelaburan yang berbaloi-baloi untuk ibu & bayi!

Kebaikan & kelebihan SET BERPANTANG SHAKLEE ini adalah:

[✔] Boleh diambil sejurus selepas bersalin normal/pembedahan.
[✔] Boleh diambil walaupun bayi menghidapi jaundice/kuning.
[✔] Mengekalkan kesihatan & kecergasan badan ibu.
[✔] Mengurangkan rasa mengantuk terutama ketika menyusukan bayi.
[✔] Menambah kuantiti & kualiti susu ibu.
[✔] Menjadikan breast lebih cepat penuh selepas bayi menyusu.
[✔] Menjadikan bayi cepat kenyang & tidur lena.
[✔] Membantu ibu menurunkan berat badan.
[✔] Mempercepatkan penyembuhan luka bersalin & stretch marks.
[✔] Sangat sesuai bagi ibu-ibu yang terpaksa berpantang sendiri tanpa bantuan ibu/pembantu.



Untuk pertanyaan & pesanan, hubungi:
Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
PM: www.facebook.com/messages/Yourhealthshoppe
COD: Sekitar Johor Bahru, Skudai & Nusajaya

1001 KHASIAT ALFALFA DALAM ALFALFA SHAKLEE

Ia digelar 'RAJA SEGALA TUMBUHAN'.
Pelbagi kegunaan. Pelbagai manfaat. Pelbagai kebaikan.

Khasiat Alfalfa boleh digunapakai untuk simptom berikut:

  • Bengkak
  • sakit sendi
  • arthritis
  • ulser
  • penyakit perut
  • masalah kolon (usus)
  • sakit ulu hati
  • hernia
  • sembab air
  • tiada selera makan
  • bengkak buku lali dan kaki
  • sinus
  • alahan
  • hayfever
  • gout
  • bau badan
  • kaki busuk
  • nafas berbau
  • banyak toksin dalam badan


Alfalfa adalah semulajadi, antihistamin, diuretik, membantu penghadaman , kaya dengan serat dan klorofil, kaya dengan mineral, baik untuk pesakit kencing manis, merendahkan kolestrol, dan anti-tumor dan anti-bakteria.

Mengapa ia begitu banyak kebaikan?

Kerana di dalamnya terkandung pelbagai vitamin & mineral iaitu:

Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.

Vitamin E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata.

Vitamin U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.

Vitamin B6 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.

Vitamin K – penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.

Vitamin D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.

Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.

Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.

KEISTIMEWAAN Alfalfa yang lain adalah:

Kaya dengan protein – 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. (Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan) –> membantu dalam penyusuan ibu.

Akar alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain.

Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.



PERINGATAN!!!!


Tidak semua alfalfa adalah sama,alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.

Credit: www.vitaminsemulajadi.com

Untuk pesanan Alfalfa Shaklee anda bersama set-set vitamin lain yg memenuhi keperluan kesihatan anda, hubungi:


Irda: 014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
PM di Facebook: www.facebook.com/messages/Yourhealthshoppe
COD: Sekitar Skudai, Johor Bahru & Nusajaya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...