DOUBLE PROMOSI SHAKLEE HARGA MURAH & HEBAT SEPANJANG DISEMBER 2014!

Pertama kali dalam sejarah! Sepanjang bulan Disember 2014 ini Shaklee buat PROMOSI DOUBLE DUO tau.. Haaaaa, jangan tak percaya! Pulak tu, 2 produk yg promo sepanjang Disember 2014 ni adalah 2 HOT PRODUK UNTUK KULIT CANTIK uolssss... memang RUGI SANGAT SIAPA TAK GRAB!

promosi vitamin c shaklee


DUO PROMO 1: BELI 6 PERCUMA 1
========================================
*Beli 6 botol Vitamin E atau SR Vita C Plus dan dapatkan percuma 1 botol mengikut setiap jenis.

*Percuma keahlian seumur hidup dengan pembelian Set Promosi Vita E Complex atau kedua-dua set sekaligus.


promosi vitamin c shaklee

DUO PROMO 2: DISKAUN 5%
=================================

*Beli mana-mana 2 botol Vita E Complex atau 2 botol SR Vita C Plus & dapatkan diskaun 5% daripada harga retail asal.

================================================================

Vitamin E Shaklee sangat disarankan untuk diambil oleh:
  • ·    Lelaki yang ingin meningkatkan kesuburan dan mendapatkan cahaya mata.
  • ·    Mereka yg menghidap kanser atau berisiko mendapat penyakit kanser berdasarkan sejarah keturunan.
  • ·    Mereka yang mempunyai tumor/ketumbuhan.
  • ·    Wanita yg mempunyai masalah fibroid atau cyst.
  • ·    Mereka yang ingin mengekalkan keremajaan kulit. & menghilangkan kedutanakibat faktor usia.
  • ·    Mereka yg ingin menghilangkan jerawat serta parut jerawat.
  • ·    Wanita yang ingin meningkatkan keintiman hubungan bersama suami.
  • ·    Wanita yg hampir atau telah menopaus.


Manakala, kelebihan SR Vita C Plus Shaklee adalah:
  •     Membentuk Kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
  •     Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  •     Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.
  •     Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
  •     Mencantikkan Kulit – Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  •     Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress serta masalah berkaitan mental seperti keresahan.
  •     Mengekalkan Kolesterol Sihat – Ia mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Jom jom jom JADI CANTIK bulan ni!


Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Pengedar Shaklee Prihatin Anda

OMEGA GUARD SHAKLEE: SUMBER OMEGA-3 UNTUK ANAK YG BIJAK & KELUARGA YG SIHAT

Omega-3 adalah asid lemak yg diperlukan oleh badan manusia tetapi tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan kita. Ia PERLU diperolehi daripada sumber makanan seharian. Malangnya, pemakanan biasa seharian kita tidak cukup untuk membekalkan Omega-3 yg diperlukan oleh badan, jantung & otak kita untuk kekal sihat sehingga ke usia emas.

vitamin untuk kanak-kanak

Omega Guard Shaklee adalah salah satu pilihan minyak ikan TERBAIK di dunia yg terbukti boleh membantu:

  • Kanak-kanak menjadi lebih fokus & bijak.
  • Dewasa menjadi lebih fokus sewaktu bekerja.
  • Mengurangkan risiko & simptom asthma pada kanak-kanak.
  • Membentuk perkembangan otak janin di dalam kandungan.
  • Mengawal paras kolesterol jahat.
  • Mengurangkan risiko salur darah tersumbat.
  • Mengurangkan risiko serangan jantung.
  • Melegakan kesakitan oleh pesakit arthritis & rheumatoid arthritis.
  • Mengurangkan paras asid uric pada pesakit gout.
  • Mempercepatkan pembakaran lemak berlebihan.
  • Menstabilkan hormon & mencantikkan kulit.

omega guard shaklee


Jom pilih Set Omega Guard anda HARI INI! Hubungi saya untuk penjelasan lanjut tentang Set Omega yg anda perlukan berdasarkan keadaan & keperluan kesihatan anda! Konsultasi & follow up eksklusif umtuk semua customer Yourhealthshoppe!

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)

Pengedar Shaklee Keluarga Anda.

RAHSIA & TIPS KULIT CANTIK & AWET MUDA YG MEMBUATKAN SUAMI TAK MAHU KELUAR RUMAH

Saya lahir pada tahun 1981. So, tahun 2014 ni umur saya 33 tahun. Kalau kita lihat sekeliling; tak perlu tengok jauh-jauh, tengok di kalangan kawan-kawan kita pun kita boleh nampak perbezaan 'rupa' antara kita; terutamanya bila dah masuk umur 30-an ni kan.. Ada kawan kita yg jenis maintain je dari segi saiz; selim-melim, tapi kulitnya kelihatan kusam, tak glowing ataupun mula kelihatan jeragat ataupun bintik penuaan. Ada pula yg menjadi sedikit berisi; mungkin disebabkan oleh proses kehamilan & bersalin, tetapi kulitnya glowing, berseri-seri dan seolah-olah sama je licin & tegang macam masa baru habis sekolah dulu. Kan?

Haritu, ada salah seorang rakan sekolah saya tanya soalan ni kat group Whatsapp sekolah kami:

"Korang yg awet muda dalam ni semua makan Shaklee ye? Meh la share tips sket.."

Saya jawab, "Tak semua.. tapi majoriti memang ambil Shaklee.."

Lepas tu, dia terus Whatsapp saya personally. Dia tanya, apa rahsianya sampai kitorang yg 'makan Shaklee' ni maintain awet muda & comel je walaupun dah 30-an? Muka licin takde jerawat, kulit tegang, nampak berseri-seri & cergas je walaupun dah beranak-pinak! hehehe...

Inilah rahsianya - ye... VIVIX SHAKLEE!

tips awet muda

Tak percaya? Anda boleh Google mana-mana blog Pengedar Shaklee yg ada di Malaysia ni, yg memaparkan gambar profile mereka. Ataupun, boleh Whatsapp saya terus sebab nanti boleh tengok gambar profile saya dengan lebih jelas.. hehehe... awww!

So, macam mana sebenarnya Vivix Shaklee ni boleh membantu kita menjadi sehingga 25 tahun lebih muda & bertenaga? Apa fungsi Vivix ni sebenarnya ye?

Vivix bertindak dalam 4 cara iaitu:
1. Mempertahankan sel (cell defense).
2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy).
3. Memperbaiki sel (cell repair).
4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance).

Untuk lebih jelas lagi, jom tengok video ni. Penjelasan yg jelas oleh Dr. Bruce Daggy; Chief Science Officer & Senior Vice President of Research & Development, Shaklee Corporation; USA.



Jom order sebotol Vivix untuk menjadi awet muda seperti kami Pengedar Shaklee ni! Cuma 1 sudu teh sehari; kecantikan hasilnya nanti pasti akan membuat suami anda melekat di rumah walau anak anda dah masuk universiti!



p/s: Jangan biarkan suami anda jadi seperti suami 'Kak Mah'! Oooopsss.. Hehehehe...

Jom ORDER SEKARANG! Jangan tunggu lagi!

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)

OMEGA-3 MEMBANTU MASALAH TULISAN 'CAKAR AYAM' DI KALANGAN KANAK-KANAK

Suatu kajian telah dibuat ke atas seorang kanak-kanak berusia 9 tahun. Ia disuruh menulis 2 potong ayat seperti di dalam gambar berikut. Hasil di awalnya mendapati bahawa kanak-kanak ini mempunyai tulisan 'cakar ayam' yg agak sukar dibaca dan tidak begitu menepati rupa sebenar satu-satu huruf tersebut.
omega guard shaklee
Perbezaan tulisan sebelum dan selepas pengambilan supplemen Omega-3

Kanak-kanak ini kemudiannya diberikan supplemen Omega-3 iaitu dari sumber minyak ikan selama 3 bulan berturut-turut setiap hari. Hasilnya, TULISAN BELIAU BERUBAH MENJADI SANGAT KEMAS & MUDAH DIBACA OLEH SESIAPA SAHAJA!


Mengapa ini boleh berlaku? Apa kaitan Omega-3 dengan otak kanak-kanak sebenarnya?

Menulis bukanlah sesuatu yg mudah sebenarnya. Ia memerlukan 4 perkara berlaku secara serentak iaitu:
  • Tangan yg memegang pen/pensil serta menulis dengan betul.
  • Mata yg mengikut gerakan tangan yg betul.
  • Otak yg berfikir tentang apa yg hendak dan sedang ditulis.
  • Koordinasi otak, tangan & mata yg fokus.

vitamin untuk kanak-kanak
Cara memegang pen/pensil yg betul - kanan & kiri

Tanpa koordinasi & fokus yg baik, tulisan seseorang akan menjadi 'cakar ayam' dan tunggang-langgang. Apatah lagi bagi seorang kanak-kanak yg mempunyai kebolehan untuk fokus dalam jangka masa yg lebih singkat berbanding dewasa. Mereka juga lebih mudah terganggu dengan perkara lain yg lebih menyoronokkan bagi mereka; contohnya bermain atau menonton televisyen.

Justeru, DHA & EPA di dalam asid lemak Omega-3 membantu otak kanak-kanak agar lebih fokus terhadap:
  • Bentuk huruf yg betul.
  • Cara menulis & memegang pen/pensil yg betul sewaktu menulis.
  • Perkara yg hendak ditulis.
  • Menyelesaikan tugasan yg sedang dibuat sehingga selesai tanpa cepat rasa bosan.

Menarik bukan? Kalau anda tak percaya, cubalah sebotol Omega Guard Shaklee mulai hari ini. Berikannya 1 biji setiap hari kepada anak anda. Sebaik habis sebotol (90biji) Omega Guard tersebut, anda lihat sendiri perbezaan tulisannya!

*Promosi Beli 6 Percuma 1 Omega Guard Shaklee sepanjang November 2014! Berserta 1 keahlian percuma!

Hubungi saya SEKARANG untuk pembelian & konsultasi eksklusif selepas pembelian:

Irda
014-984 0240 (SMS?Whatsapp)

Pengedar Shaklee Keluarga Anda.

APA YG BEST SANGAT JADI WAHM? PART 1 - JANA INCOME DARI RUMAH TANPA STRESS SEBAB MASALAH PEJABAT!

WAHM - singkatan bagi Working At Home Mother; iaitu istilah bagi ibu yg bekerja dari rumah, tanpa perlu pergi ke pejabat. Sebenarnya saya rasa, ramai wanita; khususnya para ibu di luar sana yg teringiiin sangat nak jadi surirumah sepenuh masa kan? Nak duduk rumah sepenuh masa sambil uruskan anak-anak & rumah tangga sendiri i.e masak sendiri makanan kegemaran suami & anak-anak setiap hari, sidai & lipat baju dengan tenang setiap hari, vacuum atau mop lantai selalu, siapkan anak-anak untuk ke sekolah dalam keadaan tenang & senyummm aje dan seboleh-bolehnya tak nak marah langsung kat anak-anak terutamanya bila diorang buat perangan dok lambat-lambat bersiap time kita sibuk nak cepat pegi ofis ke kan? Tapi apakan daya, zaman sekarang semuanya terlalu mencabar dan memerlukan wang ringgit untuk menampung kehidupan. So, menjadi WAHM bagi saya adalah pilihan yg sangat-sangat tepat bagi ibu-ibu moden & hebat pada masa kini.

working at home mother
Kannnn?? hehehehe...

KELULUSAN & CITA-CITA TINGGI

Saya juga seorang ibu yg bekerja sepenuh masa di pejabat suatu masa dahulu. Kelulusan saya tinggi. Dan dengan kelulusan saya itu, saya hampir diterima bekerja sebagai pensyarah di sebuah IPTA ternama di selatan Malaysia. Tapi, permohonan saya ditolak atas satu alasan yg sangat-sangat remeh; sampaikan semua yg dengar alasan tu pun macam tak percaya je yg saya ditolak kerana alasan tersebut. Sedih sangat; tak terkata. Sebab itu adalah kerjaya impian saya sejak kecil. Tapi, saya cuma anggap ia bukan rezeki terbaik buat saya dari Allah s.w.t.

Saya teruskan perjalanan hidup dengan bekerja di firma konsultant dalam bidang pengajian dengan menggunakan kelulusan yg lebih rendah. So, bila guna kelulusan rendah, faham-faham la kan.. Gaji pun rendah la dari yg sepatutnya. Tapi saya bersyukur.. sebab sekurang-kurangnya saya ada pekerjaan & dapat pula bekerja satu ofis dengan suami terchenta.. hehehe... gataii.. awww!


MULA BOSAN

Saya seorang yg sukakan cabaran. Saya mudah bosan dengan kerja yg sama saban hari & saban projek. Saya bosan bila banyak terlibat yg ada due date jangka masa panjang. Tumpuan saya akan pudar. Saya mudah bosan bila idea-idea yg saya fikir dengan bersungguh-sungguh ditolak mentah-mentah oleh orang. Saya berfikir kottt.. bukan main sebut je.. Sebab saya memang serius pasal kerja. Tapi saya tetap teruskan sebab nak bantu suami menjana ekonomi keluarga.. ewahhh.. ye la.. Dah belajar tinggi-tinggi takkan nak biar suami berhempas-pulas sorang-sorang pulak tanggung keluarga kan.. huhu..

Stress wooo kerja pejabat.. Lagi-lagi jadi konsultant.. Tak kira projek gomen ke projek swasta, semedang kena ikut kehendak client. Kadang-kadang macam idea kita ni takde makna pulak.. padahal kita yg sepatutnya consult depa.. Tambah stress bila saya kena overtime atau outstation! "Double O" memang saya & suami cukup tak suka, tapi tak boleh menolak. Sebab apa?? Sebab, bila overtime saya perlu angkut anak-anak ke ofis sampai lewat malam. Lumrah anak-anak kan.. garang macam mana pun maknye ni, depa nak juga cium ketiak kita.. hehe.. Yg kedua, bila kena outstation saya terpaksa tinggalkan anak-anak dengan suami sahaja. Masalah jadi makin serius bila saya fully breastfeed anak kedua. Sebab susu saya bukan jenis yg meriah sangat; just alhamdulillah cukup-cukup untuk bekalan setiap hari untuk baby. So, bila kena outstation, saya dah kalut nak kena siapkan stok EBM untuk anak di rumah & di taska. Suami pun pening nak uruskan EBM. Tambah pulak, bila outstation saya naik flight & jadual meeting padat! Selalu sangat tak sempat pam & urusan nak bawak balik EBM tu leceh sangat-sangat. Frust tau kadang-kadang... ;(

Saya mula cuba berniaga secara kecil-kecilan.. Saya jual hasil tangan orang kampung pada kawan-kawan saya.. Saya jual sambal pecal kering, jual rempeyek bilis dan apa-apa yg orang kampung saya buat yg saya rasa sedap & special. Saya orang Jawa Selangor; tinggal di Johor Bahru. So, banyak juga makanan unik Jawa Selangor yg orang Johor tak pernah jumpa.. hehe..

Saya bisnes pulak pakaian baby secara online.. Dan jual juga pada kawan-kawan sekeliling.. Tapi tak semangat sangat sebab nak kena keluar modal besar & kena sentiasa ada stok yg up-to-date.. sedangkan stok lama ada yg masih belum terjual.. Gaji saya tak besar mana pun nak buat modal.. Dengan nak tanggung bayaran taska anak-anak lagi..

produk shaklee


MULA JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE

Hamil anak kedua, saya mula kenal Shaklee. Masa tu minat sebab nak ambil Set Berpantang & Menyusu je. Sebab saya nekad nak susukan anak kedua saya secara penuh selama 2 tahun. Mula-mula jatuh cinta untuk makan sendiri. Tapi bila saya sendiri dapat rasa kesan positifnya, dan makin ramai surirumah yg boleh berjaya dengan bisnes Shaklee ni, saya jadi tercabar! Lantasssss.. Saya pun mengambil keputusan nak jadi ahli & join bisnes Shaklee! Weee!! Keahlian saya dapat percuma sebab ambil full set Menyusu & vitamin untuk anak & mak saya. Stok takyah beli lagi masa awal-awal.. tunggu ada orang order baru kita ambil stok.. syok kan? Tak payah modal besar-besar..

Saya mula buat secara part time. Saya jadi syok! Hehe.. mana taknya, bulan pertama saya buat bisnes je income saya dah suku daripada gaji bulanan saya! Haaaa... Eh, underpaid-underpaid saya pun gaji saya 4 angka la juga tau... so, suku dari 4 angka, 3 angka la juga kan?? hehehe...

Lepas 2 bulan saya buat bisnes Shaklee secara part time, saya bagitau suami saya yg saya ada cita-cita baru - nak jadi WAHM dengan bisnes Shaklee! Saya nekad; bila bonus Shaklee saya SAMA DENGAN GAJI BULANAN masa tu, saya nekad nak berhenti kerja pejabat. Saya tau tak mudah dan akan sangat mencabar, tapi saya PERLU bernekad macam tu. Demi anak-anak & keluarga saya. Alhamdulillah, suami saya sangat-sangat menyokong cita-cita baru saya ni ATAS 2 SEBAB:

1 - Dia dah kaji bisnes model MLM Shaklee - tiada yg meragukan & memang sah memenuhi garis panduan syarak.

2 - Dia dah takmo saya stress dengan kerja pejabat lagi - balik lewat, underpaid & kena outstation. Lagipun, kalau saya stress, DIA PUN STRESS! hahahahaha...

wahm


JADI WAHM YG STRESS-FREE AKHIRNYA!

Akhirnya, lepas setahun saya buat bisnes Shaklee secara part time, bonus saya dah menyamai gaji bulanan saya kerja di pejabat. Saya nekad nak berhenti. Suami pun sokong sangat-sangat. So, dengan confidentnya pada Mac 2014 yg lalu saya bersemuka dengan bos sebab nak 'pecat dia' dari jadi majikan saya. Hahaha!

Masa tu perjanjian saya nak selsesaikan projek yg dalam tangan. So, drag juga la dalam 3 bulan. Dan saya mula jadi WAHM sepenuhnya pada Julai 2014. Weeeee!! Aku bebas!! hehe.. Dan bermulalah kehidupan mencabar-tapi-tak-stress saya sebagai WAHM. Kenapa mencabar? Sebab saya masih perlu jana income untuk sama-sama tanggung keperluan keluarga & anak-anak. Dan saya ada target yg saya nak capai dalam bisnes & hidup saya. Kenapa tak stress walaupun mencabar? Sebab semuanya saya lakukan demi kepuasan diri & demi suami serta anak-anak yg akan sama-sama ke syurga dengan saya kelak. Amiiiin...

So, siapa nak jadi syokk macam saya? Jadi WAHM yg stress-free? hehehe...
Jom sertai rangkaian Warrior, Supermom & Jutawan saya! Anda PASTI lebih puas & gembira!

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Mentor Shaklee Prihatin Anda.

BAYI LAHIR PRAMATANG - APA YG PERLU IBU TAHU?

Memiliki bayi pramatang adalah satu cabaran yg amat besar bagi para ibu; terutamanya yg pertama kali menjadi ibu. Banyak perkara yg biasanya ibu tidak bersedia; sama ada secara fizikal, mental, emosi mahupun sistem badan ibu itu sendiri. Dan salah satu cabaran terbesar bagi ibu yg melahirkan bayi secara pramatang adalah "susu badan tak keluar". Sedangkan, bayi pramatang AMAT-AMAT MEMERLUKAN susu ibu untuk memastikan perkembangan tumbesarannya yg sihat & menguatkan sistem organ dalamnya.


vitamin menyusu untuk bayi pramatang
Bayi yg lahir pramatang akan dijaga rapi di unit NICU hospital. Ia akan diletakkan di dalam inkubator serta melalui beberapa rawatan bagi membantu menguatkan organ dalamannya untuk meneruskan kehidupan


APAKAH PUNCA BAYI LAHIR PRAMATANG?

Sebenarnya, belum ada kajian ataupun penemuan yg sahih yg menjelaskan apakah punca seseorang bayi itu akan dilahirkan secara pramatang. Tetapi, terdapat beberapa faktor yg dikatakan boleh menyebabkan kelahiran bayi pramatang terjadi. Antaranya adalah:


  • Mempunyai sejarah pernah melahirkan bayi pramatang.
  • Kehamilan kembar, triplets ataupun lebih.
  • Jarak antara kehamilan yg terlalu rapat (kurang dari 6 bulan).
  • Kehamilan melalui kaedah IVF.
  • Menghadapi masalah berkaitan rahim, serviks atau uri.
  • Ibu hamil merokok, mengambil alkohol atau menggunakan dadah terlarang.
  • Ibu & bayi yg kekurangan nutirisi.
  • Jangkitan kuman terutamanya ke atas air ketuban atau salur kencing.
  • Ibu menghadapi masalah kesihatan kronik seperti darah tinggi atau diabetes.
  • Berat badan ibu yg berlebihan atau terlalu kurus.
  • Ibu sering stress.
  • Pernah mengalami keguguran ataupun sengaja menggugurkan kandungan beberapa kali.
  • Kecederaan fizikal yg teruk pada ibu ataupun trauma.
  • Bentuk/keadaan rahim yg tidak normal.

APA YG AKAN BERLAKU SETERUSNYA JIKA ANDA MELAHIRKAN BAYI PRAMATANG?


Bayi yg dilahirkan pramatang akan dijaga rapi oleh unit NICU di hospital di mana anda melahirkannya. Antara langkah yg akan diambil oleh mereka adalah:

  • Meletakkan bayi anda di dalam inkubator - ia bertujuan supaya bayi menerima suhu persekitaran yg hangat secara stabil yg diperlukan olehnya. Dari semasa ke semasa, staff NICU akan memberikan peluang untuk ibu memegang & bersama dengan bayi bagi proses yg dipanggil "kangaroo care" - di mana ibu membuat teknik sentuhan & pelukan 'skin-to-skin'. Teknik ini dipercayai amat merangsang kesihatan & tumbesaran bayi pramatang.
  • Mengawalselia tanda-tanda serta keperluan penting bayi - beberapa pin/pita pengesan akan dilekatkan pada bayi anda. Ia bertujuan untuk memastikan perkembangan degup jantung, tekanan darah,pernafasan serta suhu bayi adalah semakin baik.
  • Menyalurkan makanan (susu) melalui tiub - DI SINILAH PENTINGNYA SUSU IBU UNTUK BAYI PRAMATANG. Kerana susu yg TERBAIK untuk bayi anda adalah susu ibunya sendiri. Bayi yg lahir pramatang masih belum pandai untuk menyusu terus dari si ibu. Tetapi, ia tetap memerlukan susu ibunya sebagai UBAT TERBAIK bagi dirinya menjadi semakin sihat & normal seperti bayi cukup bulan yg lain. Masalah 'tak ada susu' atau 'susu tak keluar' seringkali berlaku kepada ibu bayi pramatang. Ini kerana apabila buah dada tidak dihisap secara terus (stimulasi) oleh bayi, ia tidak akan dirangsang sepenuhnya sepertimana buah dada yg telah dihisap oleh bayi. Tambahan pula dengan keletihan akibat berulang-alik dari hospital ke rumah dan ke hospital kembali sehingga bayi dibenarkan keluar; ibu akan menjadi terlalu kepenatan dan boleh stress. Akibatnya, susu semakin berkurangan. Jadi, ibu PERLU BERUSAHA & BERIKHTIAR bagi memastikan susu ibu dapat dihasilkan & dibekalkan kepada bayi pramatang untuk memastikan pertumbuhannya semakin positif.
  • Memeriksa kadar kecukupan cecair bayi - jika anda gagal memberikan susu anda kepada bayi, staf NICU akan memberikan susu formula kepada bayi pramatang anda kerana ia memerlukan jumlah cecair yg secukupnya untuk berkembang secara normal.
  • Meletakkan bayi anda di bawah lampu bilirubin (lampu biru) - ia bagi mengelakkan bayi anda menghidapi jaundice. Hati bayi pramatang masih belum kuat sepenuhnya. Jika jumlah bilirubin berlebihan & bayi diserang jaundice, kemungkinan besar bayi tidak dapat diselamatkan.
  • Membuat pemindahan darah - ini adalah bagi kes bayi yg terlalu muda (sebelum 32 minggu) dan mempunyai masalah komplikasi walaupun setelah melalui proses penjagaan biasa bagi bagi pramatang. Kes ini agak jarang berlaku.


Set Berpantang & Menyusu Shaklee boleh diambil oleh semua ibu selepas bersalin; tidak kiralah sama ada secara normal, cesarean mahupun kelahiran bayi pramatang. Ia membantu ibu menjadi cergas, tidak lesu ataupun stress. Kesannya, IBU AKAN MAMPU MENGHASILKAN SUSU BADAN YG AMAT DIPERLUKAN OLEH SI BAYI PRAMATANG.

Jom kita saksikan Video ini!


Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu BUAT? from iReach HD on Vimeo.

Untuk sebarang pertanyaan atau ORDER SEKARANG, hubungi saya:

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Pengedar Shaklee Prihatin Anda - yg juga merupakan seorang bayi pramatang. (^_^)

ELAKKAN PENGAMBILAN 'DADAH TAK SENGAJA' OLEH KELUARGA ANDA!

Dalam Bahasa Melayu, bila kita demam, selsema atau ada penyakit kronik, kita akan pergi ke hospital atau klinik untuk mendapatkan UBAT. Tapi, kalau dalam Bahasa Inggeris, UBAT sebenarnya bermaksud apa-apa sediaan yg majoritinya mengandungi DADAH DALAM KUANTITI YG DIBERNARKAN. In English, we normally call them as 'DRUG' iaitu DADAH. Kalau tak percaya, cuba search kat Google Image => "DRUGS". Hasilnya mesti penuh dengan gambar ubat-ubatan.

kempen shaklee

Dan group iReach kami di dalam Shaklee sekarang sedang melancarkan kempen "SIHAT TANPA DADAH BERSAMA SHAKLEE". Haa... so, tujuan sharing saya kali ini adalah untuk menjelaskan pada para pembaca yg budiman sekalian; tentang apakah maksud Kempen Sihat Tanpa Dadah kami ni.

So, apa maksudnya kempen ni?

~Adakah maknanya kita kena makan Shaklee je lepas tu boleh jadi sihat?~

~Adakah kalau kita jatuh sakit kita tak perlu pergi klinik atau hospital untuk mendapatkan ubat daripada doktor?~

~Adakah maknanya kalau dah makan Shaklee tak perlu makan ubat?~

NO NO NO NO NO. Bukan begitu maksud kempen ni.


Maksud kempen ni macam ni:
  • Anda sangat-sangat digalakkan untuk mengamalkan mana-mana set vitamin Shaklee untuk memelihara tahap kesihatan anda yg masih baik. Kerana apa? Kerana kesemua vitamin Shaklee telah dibuktikan secara klinikal bahawa ia berasaskan 100% bahan semulajadi serta dijamin halal, selamat & berkesan jika diamalkan secara berterusan. Buktinya? Lihat sahaja kesemua SID Shaklee yg telah mengamalkan pelbagai vitamin Shaklee sejak bertahun-tahun lamanya.
  • Bukan kami tak pernah jatuh sakit; tetapi alhamdulillah kami berjaya memelihara tahap kesihatan yg optimum terutamanya dari aspek kulit yg awet muda, tekanan darah & paras kolesterol yg normal, paras gula dalam badan yg optimum, penyusuan bayi yg lengkap selama 2 tahun serta anak-anak yg bijak & cukup bekalan nutrisi mereka. Demam setahun sekali adalah normal; kerana badan manusia perlu diuji sekali-sekala untuk 'up-to-date' dengan virus-virus 'terbaru di pasaran'.
  • Jika anda sedang mengambil ubat-ubatan secara berkala akibat penyakit kronik, pengambilan vitamin Shaklee boleh membantu badan anda untuk semakin sihat & cergas serta berkurangan dari segi simptom penyakit yg dihidapi. Contohnya pesakit diabetes yg perlu mengambil insulin & ubatan lain selama bertahun-tahun lamanya, boleh mengambil Vivix untuk membantu memperbaiki sel & mengurangkan paras gula dalam darah secara berperingkat. Dalam tempoh beberapa bulan, pesakit tersebut mungkin tidak perlu lagi mengambil insulin kerana paras gula yg telah menjadi optimum & neutral disebabkan pengambilan resveratrol.
  • Anda digalakkan untuk mengamalkan multivitamin Vitalea & Vitamin C untuk mengoptimum sistem imun badan supaya tidak mudah dijangkiti penyakit 'common' seperti demam, batuk atau selsema. Tetapi jika anda telah dijangkiti & berlarutan pula, anda masih perlu berjumpa doktor untuk mendapatkan ubat. Namun, kebarangkalian jatuh sakit dengan teruk itu pasti akan berkurangan jika anda mengamalkan supplemen yg mencukupi.
  • Anda perlu kuatkan diri anda dengan bersenam, pertingkatkan amalan rohani serta makan secara seimbang & sihat dengan dibantu oleh supplemen Shaklee (untuk mengisi lohong-lohong kekurangan nutrisi dari makanan seharian) agar anda tidak mudah jatuh sakit sehingga perlu mengambil ubat yg mengandungi dadah.
sihat tanpa ubat


Maksudnya, KAMI BUKAN ANTI UBAT. Sebab ada masanya kami juga mengambil ubat. Tapi pengambilan itu dapat diminimumkan dengan menjaga kesihatan dari dalaman SEBELUM KAMI JATUH SAKIT. Kan MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI? (^_^)

Apa yg PALING PENTING anda WAJIB TAHU adalah; ubat yg mengandungi dadah sangat tidak digalakkan diambil/diamalkan untuk jangka masa panjang. Ia mungkin dapat melegakan kesakitan anda pada jang pendek. Tetapi jika terlalu kerap diambil atau berterusan dalam tempoh yg lama, ia meninggalkan kesan kerosakan dalaman yg lain pula. Contoh yg banyak berlaku: pengambilan pil Ponstan yg melegakan kesakitan migraine sebenarnya boleh menjadikan usus anda menjadi semakin nipis dan akhirnya mudah terkena ulser ataupun luka.

Jadi, jom elakkan keluarga kita dari jadi 'penagih dadah' secara tak sengaja ini. Cegah sebelum terkena. Pilihlah gaya hidup sihat yg tentunya jauh lebih selamat & menjamin masa depan yg cerah.


JOM SIHAT BERSAMA SHAKLEE!


Untuk mendapatkan Set Vitamin Shaklee untuk keluarga anda, hubungi saya SEKARANG! Dan konsultasi eksklusif diberikan secara PERCUMA untuk anda sekeluarga! (^_^)

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Pengedar Shaklee Keluarga Anda.

(VIDEO) ISTERI & IBU KERAP MEMBEBEL PUNCA LELAKI STRESS!

Dulu, saya tak faham kenapa orang kata, jangan membebel pada suami & anak.. Sebab takde faedahnya pun.. Bebelan kita tu akan 'free-free' je masuk telinga kanan keluar telinga kiri pada mereka; khususnya pada suami.. hehehe...

Sekarang, bila saya dah 10 tahun berkahwin, dan mempunyai seorang anak lelaki berusia 5 tahun; yg dah mula berakal sendiri dan banyak idea nak buat macam-macam 'eksperimen' dalam kehidupan seharian dia, baaaru saya faham! haiiiahhhh... Ditambah pulak saya pun dah ada seorang anak perempuan yg berusia 2 tahun 4 bulan yg saya rasakan lebih matang & memahami kehendak saya sebagai seorang ibu.. Baru saya tau, sebenarnya lelaki mempunyai 'perangai' yg sama tanpa mengira usia; iaitu TAK MAKAN BEBEL.


tips bercakap dengan lelaki

Kebetulan, bila saya study & mencari pelbagai maklumat tentang cara terbaik menangani karenah suami & anak lelaki ni, saya terjumpa satu sharing (video) ni yg memberikan 3 tips penting tentang lelaki; khususnya suami & anak lelaki kita.



3 TIPS PENTING UNTUK BERCAKAP DENGAN LELAKI:

1. Beri arahan satu persatu (1 by 1) - Jangan membebel 3-4 perkara sekaligus dalam satu masa. SEBAB, otak lelaki memperoses data yg berbeza ibarat di dalam 'kotak' yg berbeza. Otak lelaki berfungsi sama ada kiri atau kanan sahaja dalam satu masa. Mereka hanya boleh menerima 1 perkara sahaja dalam satu masa. Sebab tu selalunya, kalau kita (isteri) ni bercakap dengan dia (suami) sewaktu dia menonton tv ke, baca surat khabar ke, dia akan buat dunno (dekkk) je.. Seolah-olah takde apa-apa berlaku pun di sekelilingnya kan? Hehehe.. Sebab, pada waktu itu hanya ada 'kotak' menonton tv atau membaca surat khabar sahaja di dalam otaknya.

2. Beri masa antara 1 arahan dengan arahan yg lain - Kajian menunjukkan bahawa lelaki memerlukan sela masa selama 10 minit untuk berubah dari 1 'kotak' di dalam pemikirannya kepada 'kotak' yg lain. Jika dipaksa juga; terutamanya dengan kerap, ini akan menjadikannya STRESS! Dan akhirnya kita (isteri) juga yg akan dimarahi semula.. hehehe..

3. Bertanyakan soalan objektif & bukannya subjektif - sebab lelaki tidak akan terus 'alert' dengan apa yg berlaku di sekitarnya; terutamanya jika keadaan itu tidak penting baginya. Contohnya, jika ingin bertanya "Abang nak makan apa malam ni?" Untuk mengelakkan stress & pergaduhan di akhirnya, adalah lebih baik si isteri siap-siap memberikan pilihan jawapan kepada soalan tersebut. Contohnya, "Abang, malam ni nak makan spaghetti ke nasi goreng ye?". Percayalah, dengan pantas suami anda akan menjawab dengan pilihannya. Hehehehe...

Tak percaya? Cubalah pada suami & anak lelaki anda. Nak lebih penjelasan lagi, jom tengok & dengar dengan penuh perhatian ye. (^_^)

DIKUTUK KAWAN & KELUARGA SEBAB ANAK ADA ASTHMA!

Seorang ibu yg hamil PASTI sering berdoa dan mengharapkan agar bayi yg dikandung selama 9 bulan dengan penuh perhatian & kasih sayang, akan dilahirkan dengan sihat serta sempurna sifatnya. Sedikit kekurangan; walaupun hanya jaundice yg sedikit bacaannya pasti akan menjadikan jiwa si ibu menjadi sedih & tersentuh. Apatah lagi jika si bayi yg baru mahu mengenal dunia disahkan menghidap sesetengah penyakit atau mempunyai kekurangan berbanding bayi normal yg lain.

ibu sihat
Setiap ibu menginginkan bayi yg dilahirkan sihat & normal

Saya juga pernah begitu. Bayi pertama saya, seawal usia 6 bulan sudah mula menunjukkan tanda-tanda yg dia kadang kala sukar bernafas dengan lancar dan amat mudah dijangkiti batuk & selsema. Memang keluarga belah suami saya mempunyai sejarah penyakit asthma. Tapi, selaku ibu yg bersungguh-sungguh menjaga kehamilan sepanjang tempoh 9 bulan, sehinggalah selamat dilahirkan secara cesarean tanpa sebarang masalah, saya tetap "tersentap" bila bayi saya menghadapi masalah kesihatan tersebut.

Puas saya & suami ke sana ke mari mencari klinik yg boleh membantu anak kami yg masih terlalu kecil. Kebanyakan doktor muda di klinik hanya akan mengatakan:

"Anak puan ni badannya berisi sangat.. dadanya mudah tertekan.. sebab tu sukar bernafas"

Salahkah mempunyai bayi yg montel? Bukannya obesiti pun. Sekadar montel berbanding bayi lain seusianya. Satu kesalahan yg saya akui adalah; pada waktu itu saya mudah give up dari menyusukan bayi saya. Dan bayi saya terpaksa diberikan susu soya formula seawal usia sebulan. Salah saya sebab tak menimba ilmu sebanyaknya tentang penyusuan susu ibu.


Ihsan - 4 months old (dah penuh car seat.. hehehe..)

Sudahnya, kami bawa dia ke doktor pakar paedriatik yg menyambutnya ketika dia dilahirkan dulu.. Dan, setelah 3 bulan berturut-turut dibawa ke paed atas kes yg sama (batuk berpanjangan dan beberapa simptom lain), Ihsan disahkan menghidap asthma.

Allahuakbar. Waktu tu rasanya luluh segala semangat yg ada. Bukan menyesal, bukan mengeluh. Cuma, dalam fikiran terus terlintas;

"Kenapa aku? Kenapa anak aku? Apa salah aku?" Rasa down sangat-sangat.

Tapi tak lama. Alhamdulillah fikiran semakin rasional. Saya tau Allah cuma akan beri sesuatu ujian & cabaran hanya pada hamba-Nya yg mampu untuk menghadapinya. Dan Ihsan adalah satu nyawa yg bergantung hidup pada saya untuk dibesarkan. Kalau saya hilang semangat, macam mana pula dia nanti. Sedangkan dia lagi tak mengerti apa-apa.

Saya kuatkan kembali semangat. Saya PERLU kuat demi Ihsan. Demi zuriat yg saya nantikan selama 5 tahun lamanya. Biarpun waktu tu boss & rakan sepejabat saya dah mula pandang semacam pada saya. Ye lah, asyik ambil cuti je sebab anak tak sihat kan.. Lepas tu, punya lama saya tunggu nak dapat anak, bila dapat anak sorang, kurang sihat pula.

Keluarga sebelah saya pun macam menyalahkan saya bila tahu anak saya sering jatuh sakit sehingga disahkan asthma. Seolah-olah disebabkan saya tak jaga anak betul-betul lah anak saya jatuh sakit.. huhu.. Tapi saya tak salahkan mereka sebab mereka pun takde pengalaman tentang asthma ni. Saya cuma berdoa semoga saya sentiasa kuat untuk hadapi semua cabaran, kutukan, jelingan & sindiran yg mendatang.

Semakin hari, saya dan suami belajar & menggali semua perkara tentang asthma & kanak-kanak. Dari 'zero knowledge' parents, kami jadi parents yg sangat prihatin & alert. Macam-macam buku kami beli. Macam-macam website kami baca & kaji. Rupanya semua ni ada hikmahnya. Kalau tidak, mungkin kami akan bersikap sambil lewa dalam membesarkan bayi kami; terutamanya bab kesihatan. Ye lah, Ihsan dah lah lactose-intolerence, ada asthma, ada eczema pula tu.. Haa, cukup pakej.. huhu..

Tapi alhamdulillah, asthma adalah satu penyakit yg akan 'outgrow' once your baby develop into a toddler. Semakin dia aktif, semakin kurang serangan asthma akan berlaku. Tapi kita kena pastikan setiap perkara yg boleh 'trigger' the attack tak berada di sekeliling beliau. Contohnya:

  • Tidur malam kena pakai stokin supaya tak kesejukan.
  • Jangan pasang kipas siling terlalu kuat. Kalau boleh, jangan guna kipas siling pun.
  • Sebaiknya pasang pendingin hawa (air condition) di rumah dengan teknologi inverter. Tapi, gunakan suhu yg tak terlalu sejuk.
  • Pastikan rumah & perabot anda bebas habuk. Sebab habuk mudah mengganggu pernafasan orang asthma & menjadikan mereka bersin tanpa henti.
  • Kurangkan beri dia minuman berais.
  • Kawal aktivitinya ketika bermain, terutamanya apabila dia sudah mula tercungap-cungap ataupun batuk.
  • Elakkan makanan yg bergetah serta tinggi perisa/pengawet seperti nangka, rock melon, jantung pisang, asam boi, buah jeruk dan sebagainya.

So, pesanan saya (ewahhh, macam hebat je.. hehehe) selaku ibu yg berpengalaman dengan anak ada asthma, TAK PAYAH NAK SENTAP ATAU DOWN bila anak anda disahkan menghidap asthma. IT'S NORMAL. It's not like your children tu kurang upaya ke apa, okayyy. Sebab RAMAI LAGI IBU DI LUAR SANA YG MEMPUNYAI ANAK YG JAUH LEBIH MENCABAR BERBANDING ANDA.

Kalau sesiapa yg nak apa-apa tips tentang anak asthma atau eczema, alergik atau cerewet makan, anda boleh pm/Whatsapp saya bila-bila masa ek.. insya Allah saya akan kongsikan apa-apa ilmu yg saya ada untuk kita sama-sama bantu anak-anak kita.

Atau, kalau anda nak beri supplemen terbaik pada anak anda yg menghidap asthma; macam yg saya beri pada anak saya, anda boleh klik di sini ye. Saya ada explain.. (^_^)

Happy asthma-parenting semua! (^_^)

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Ibu si Asthma & Pengedar Shaklee Prihatin Anda.

(VIDEO) KEBAIKAN OMEGA GUARD SHAKLEE

Post ini adalah khas untuk anda yg nak tahu tentang kebaikan Omega Guard Shaklee; yg tengah promo hangat bulan November 2014 ni, tapi tak suka nak baca banyak-banyak. Video ini ditujukan khas untuk anda!

Nanti, selepas anda menonton video ni, boleh TERUS ORDER Omega Guard dari saya tau.. HARGA PROMO BERBALOI-BALOI sepanjang November 2014 ni.

Ambillah Shaklee; vitamin berasaskan 100% bahan semulajadi yg dijamin halal, selamat & berkesan. Bebaskan keluarga anda dari 'cengkaman' dadah yg terkandung di dalam ubat-ubatan. Cegah sebelum terkena!

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Pengedar Shaklee Terunggul di Johor Bahru, Skudai, Nusajaya & Kulaijaya.


Omega Guard Shaklee - Ibu Hamil/Menyusu, Kanak2, Pesakit from iReach HD on Vimeo.

FENOMENA JERUK MANGGA ASAM BOI

Sejak akhir-akhir ni saya tengok 'makin berleluasa' pulak fenomena jeruk mangga asam boi ni merata-rata kat media sosial Malaysia ni; terutamanya Facebook. Macam-macam gambar yg diuploadkan.. Tak kurang juga yg siap share resepi jeruk mangga asam boi yg sedap ataupun yg dibuat sendiri.. Sampaikan, saya yg tak minat jeruk & asam boi ni pun jadi cair air liur melihatnya.. hehehe...

jeruk mangga
Haaa.. siapa yg tak meleleh air liur bila tengok gambar jeruk yg 'menggiurkan' ni, ye tak? Hehe..
jeruk mangga asam boi
Inilah bahan-bahan utama untuk buat jeruk asam boi. Oooppss.. gula tertinggal dalam gambar.. hehe..

Saya? Terliur juga.. Cuma, saya jenis tak berapa minat asam boi atau apa-apa asam kering seumpamanya. Setahun sekali ada la kot teringin..

Tapi, fenomena jeruk mangga asam boi ni berjaya juga 'menggugat keimanan' saya haritu.. hehehe... Tapi, saya tak buat pun.. sebab saya memang tak minat asam boi tu.. Sebab dulu kecik-kecik mak saya selalu pesan "Jangan makan asam-asam tu, nanti rosak perut". So, bila tak biasa makan, sampai besar pun saya jadi tak berapa minat nak makan.. huhu..

So, tau apa saya buat bila 'keimanan telah tergugat' dek jeruk mangga asam boi ni? Saya pujuk suami saya hantarkan saya pegi beli Jeruk Madu Pak Ali! Hahahahaha... Pujuk dari pagi sampai malam.. Last-last, lepas maghrib pada hari yg berkenaan, suami saya pun hantarkan saya ke kedai Jeruk Madu Pak Ali di Uda Biz Centre, JB. hehehehe... tak jauh pun.. sebab saya kan Pengedar Shaklee Terunggul di Skudai, JB & Nusajaya.. hehehehe... so, dalam 15 minit je dah sampai dah ke Bandar Baru Uda tu..

jeruk pak ali
Jeruk Madu Pak Ali yg dah siap dipeketkan. Jangan risau, yg dah pack ni pun fresh tau..

Kalau nak beli ikut 'timbang kati' pun bolehhh...

Jangan risau.. Jeruk Madu Pak Ali ni diperbuat dengan bahan-bahan semulajadi yg selamat.. Air rendamannya dari cuka semulajadi je.. takde asid merbahaya.. TAPI, walau bagaimanapun, jeruk tetap jeruk ye kawan-kawan.. tetap tak boleh makan selalu.. Termasuklah jeruk mangga asam boi tu ye.. sebab, memanglah mangga tu semulajadi; tapi asam boi tu tetap ada bahan pengawetnya.. Dan kemasaman mangga tu pun menunjukkan ia mengandungi asid yg tinggi.. tetap boleh merosakkan usus kalau dimakan terlalu kerap..

Ok.. yg berminat nak buat sendiri jeruk mangga asam boi, selamat mencuba & selamat menjamu selera! Yg malas buat sendiri, boleh beli Jeruk Madu Pak Ali macam saya! hehehe... Cukup la buat hilang kempunan kan... bye!

Irda
Pengedar Shaklee Terunggul di Skudai, Johor Bahru, Nusajaya & Kulaijaya.

3 LANGKAH MUDAH TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI RUANGAN KOMEN

Kalau anda seorang blogger yg sentiasa inginkan rating serta bilangan pelawat yg tinggi setiap hari; terutamanya jika anda menjalankan perniagaan secara online, aktiviti BLOGWALKING adalah apa yg anda perlu lakukan dengan kerap mengikut logarithm Google yg terkini. Semakin banyak blog anda blogwalk & tinggalkan jejak di bahagian komen blog atau website lain, maka semakin tinggi kebarangkalian anda untuk menerima lebih ramai pelawat setiap hari.


pengedar shaklee jb
Majoriti blogger amat mengharapkan agar blogger lain membuat blogwalk ke blognya untuk meningkatkan rating serta bilangan pelawat setiap hari. Blog yg aktif dan sering menerima ramai pelawat setiap hari mempunyai peluang yg tinggi untuk tersenarai di dalam muka pertama carian di Google.


Kebiasaannya, kebanyakan blog atau laman web yg aktif akan mempunyai ruang untuk anda meninggalkan Nama anda dan juga URL/alamat blog atau website anda. Link ke URL anda ini penting bagi memastikan pemilik blog ataupun pembaca blog yg sampai di blog tersebut boleh mendapat pautan ke blog anda pula untuk blogwalk. Blogger yg membuat blogwalk untuk meningkatkan jumlah pelawat ke blog mereka akan merasa gembira/teruja jika ruang komen ada menyediakan kolum untuk pautan backlink ke URL blog/website mereka.


Contoh ruang komen di blog yg mempunyai kolum untuk diisi Nama & URL/address ke blog/website kita semula. Pengkomen yg inginkan pembaca untuk pergi ke blog mereka akan teruja memilih pilihan "Name/URL". Sesetengah blog/website menggunakan plug-ins luar seperti Commentluv, Intense Debate dan sebagainya untuk membolehkan pembaca meninggalkan backlink di ruangan komen blognya.

Walau bagaimanapun, tak semua blog atau website mempunyai ruang khas untuk anda letakkan pautan (link) ke blog anda. Jadi, bagaimana caranya untuk anda nak memudahkan pembaca atau pengkomen di blog tersebut boleh pergi ke blog anda dengan mudah hanya melalui ruang komen tersebut? Jom ikut 3 langkah mudah ni:

LANGKAH 1:

Klik pada ruangan "comment" pada post yg anda baca. Dan tulislah komen berhemah anda seperti biasa.


LANGKAH 2:

Di akhir komen anda, masukkan kod html berikut:

<a href=“www.google.com”>Home</a> - contoh original kod HTML

TETAPI, gantikan www.google.com dalam kod tersebut dengan link ke blog anda atau mana-mana blogpost yg ingin anda letakkan di komen tersebut. Dan gantikan Home dengan nama blog atau tajuk link kepada post yg anda ingin paparkan.

Contoh:

Untuk link ke blog anda:

<a href=yourhealthshoppe.blogspot.com“>Yourhealthshoppe.blogspot.com</a>

Untuk link ke salah satu blogpost anda:

<a href=yourhealthshoppe.blogspot.com/vitamin-untuk-sakit-otot/“>Vitamin Untuk Sakit Lutut</a>


LANGKAH 3:

Tekan butang "Post Comment".
Tadaaaa! Link ke blog atau blogpost anda akan keluar di akhir komen anda. Jika pemilik blog perlu meluluskan terlebih dahulu komen anda di blognya, komen & link anda akan dipaparkan sebaik sahaja ia diluluskan.


SELAMAT MENCUBA!
Kalau dah cuba, boleh komen kat sini ye sama ada jadi ke tidak.. sebab saya sendiri dah cuba tips ni dan memang menjadi!

Semoga perkongsian ni bermanfaat untuk semua! Dan jangan lupa singgah lagi ke blog saya ye! (^_^)

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Pengedar Shaklee Prihatin Anda.

CARA BAGI ANAK MAKAN OMEGA GUARD

Omega Guard ni adalah supplemen minyak ikan yg terbaik di dunia berbanding jenama lain di pasaran. Anda tak tau apa itu supplemen minyak ikan? Ok, pernah tengok iklan Scott's Emulsion tak? Yg anak pegi memancing dengan ayahnya tu? Pernah kan? Glamer lagu iklan tu suatu masa dulu.. hehehe.. Saya pun masa kecik-kecik diberikan Scott's Emulsion tu oleh mak saya. Sebabnya, saya ni mudah selsema & demam. So, dalam Scott's Emulsion tu ada minyak ikan. Minyak ikan ni membantu meningkatkan sistem imun badan kanak-kanak supaya tak mudah jatuh sakit.

minyak ikan shaklee
Omega Guard - supplemen minyak ikan TERBAIK dari Shaklee

scott emulsion
Scott's Emulsion perisa oren tu la yg mak saya selalu bagi saya makan masa kecik-kecik dulu.. hehe..

Ramai juga customer saya yg first time beli Omega Guard ni tertanya-tanya, macam mana nak bagi anak makan Omega Guard ni ye? Sebab kalau Scott's Emulsion tu kan cecair.. So, senang la nak bagi kan.. Lagi pulak kalau yg perisa oren tu.. memang la buadak-budak suka.. Shaklee punya Omega Guard ni rasa manis-manis ikan semulajadi je..


Ada 2 cara makan Omega Guard yg biasanya kita sarankan iaitu:

1. Bagi je anak kunyah kapsul softgel Omega Guard tu. Kapsul gel lembut yg diperbuat daripada lecithin soya tu akan menjadi lembut sebaik sahaja ia terkena air liur di dalam mulut. Kebanyakan kanak-kanak sangat sukakan rasanya yg kemanis-manisan. Dan ia akan terasa seperti chewable vitamin atau gula-gula gitu bila dikunyah.

omega guard shaklee
Kapsul gel lembut (softgel) Omega Guard Shaklee

2. Kalau anak tak nak kunyah, atau tak berapa suka rasa hanyir minyak Omega Guard ni, boleh juga jika anda (ibu) cucuk kapsul tersebut & picitkan keluar minyak di dalam kapsul tersebut dan dicampurkan ke dalam hidangan makanan anak-anak. TAPI, JANGAN BAGI DIA NAMPAK tau... hehehe... Boleh campur dalam mee goreng ke, nasi goreng ke, mihun sup ke, pasta cheese ke atau apa-apa sahaja makanan kegemaran anak anda.


Boleh ke campur dalam susu??

Ada juga yg tanya macam ni. Sebab ada anak yg jenis sukaaa sangat minum susu kan..
Jawapan saya, boleh.. Tapi, rasa Omega Guard yg seakan-akan ikan ni akan menjadikan susu mereka jadi rasa pelik sikit. Nanti sudahnya, susu pun diorang tak nak minum. Tapi kalau nak cuba, tak salah.. takde kesan buruk pun macam berkurangan keberkesanan ke apa.. (^_^)

SELAMAT MEMBERI MENCUBA YE IBU-IBU SEMUA! (^_^)

P/s:
Owhhhh.. ada yg belum ada Omega Guard ke untuk anak? Meh meh ORDER SEKARANG dengan saya! Of course dengan SPECIAL PRICE kan... <3 i="">

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)
Pengedar Shaklee Prihatin Anda.

PROMOSI OMEGA GUARD SHAKLEE: SUPPLEMEN MINYAK IKAN TERBAIK DI DUNIA

Promosi Beli 6 Percuma 1 OMEGA GUARD SHAKLEE sepanjang November 2014!

minyak ikan shaklee



Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee?
Omega Guard Shaklee adalah supplemen minyak ikan yg TERBAIK di dunia berdasarkan kajian klinikal yg telah dijalankan oleh beberapa orang saintis hebat & ternama. Ia membekalkan asid lemak Omega-3; yg turut mengandungi DHA & EPA yg tidak boleh dihasilkan secara semulajadi oleh badan manusia. Asid lemak ini hanya boleh diperolehi dari sumber pemakanan sahaja. Namun, pemakanan seharian kita tidak cukup untuk memenuhi keperluan Omega-3 ini bagi menyokong kesihatan jantung & keseluruhan sistem badan kita.

Omega Guard Shaklee amat membantu dalam:

  • Memelihara kesihatan jantung daripada kolesterol jahat & lemak terkumpul.
  • Mengurangkan simptom & kebarangkalian serangan asthma di kalangan kanak-kanak & dewasa.
  • Merangsang perkembangan otak & jantung bagi bayi di dalam kandungan.
  • Mengurangkan inflamasi pada pesakit sendi, arthritis & rheumatoid arthritis.
  • Merangsang sel-sel otak agar kanak-kanak lebih bijak serta fokus dalam pembelajaran.
  • Membantu dewasa kurang mengantuk & lebih fokus sewaktu bekerja.
  • Mempercepatkan pemecahan lemak bagi mereka yg ingin menurunkan berat badan.
  • Mencairkan darah bagi pesakit darah tinggi.
  • Memperkaya susu ibu bagi membekalkan DHA & EPA untuk perkembangan otak bayi yg disusukan.
  • Mengurangkan inflamasi pada pesakit gout.

*Nota:
  • Omega Guard tidak boleh diambil oleh pesakit darah tinggi yg sedang mengambil sebarang ubat pencair darah.
  • Omega Guard sangat disarankan untuk diambil oleh ibu hamil bermula dari minggu ke-13 sehingga minggu ke-36 kehamilan.
  • Pengambilan Omega Guard oleh ibu hamil sebaiknya dihentikan selepas kehamilan mencecah usia 37 minggu. Ini kerana Omega Guard membantu untuk mencairkan darah. Jika pengambilan diteruskan oleh ibu hamil sehingga saat bersalin, dikhuatiri akan berlaku pendarahan yg banyak.

Beli atau kongsi beli bersama rakan serta keluarga satu set promosi ini & dapatkan KEAHLIAN SHAKLEE SECARA PERCUMA!

Atau, dapat 2 botol Omega Guard dengan diskaun lebih 5%. Hanya dari Yourhealthshoppe!

Hubungi saya SEGERA!

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)

Pengedar Shaklee Prihatin Anda.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...