RESEPI MEALSHAKES SHAKLEE YG MARVELLOUS UNTUK ANAK YG AKTIF & HEBAT!

Assalamualaikum semua! Hari ni nak buat post ala-ala chef gittewww… hehehe.. takde la chef sangat pun.. Cuma nak share dengan uols beberapa resepi Mealshakes Shaklee yg boleh anda cuba untuk diberikan kepada si manja anda yg ada masanya sangatlahhh cerewet dalam memilih makanan atau minuman yg mereka nak telan kan.. kadang-kadang nak suruh anak minum/makan pun boleh jadi gaduh.. hehehehe.. ni pengalaman saya la..

Sebab anak saya yg sulung tu (sekarang berusia 5 tahun) adalah seorang kanak-kanak yg sangat-sangat-sangat cerewet orangnya dalam bab makan minum nih… aduuuhhhhh… jenuh tau nak bagi makan kat budak macam ni.. kita ibu bapa ni nak kena kreatif supaya diorang ni tak cepat jemu & tertarik untuk makan makanan yg kita dah sediakan..

Ok, jom kita tengok resepi Mealshakes Shaklee yg saya nak share ni. Nanti anda boleh la cuba juga di rumah! (^_^)


1. Mealshakes + susu formula
2. Mealshakes + susu segar
3. Mealshakes + susu Dutch Lady berperisa coklat/strawberry
4. Mealshakes + minuman yogurt/lassi pelbagai perisa (macam minuman jenama Bliss tu)
5. Mealshakes + Milo/hot chocolate
6. Mealshakes + Horlicks
7. Mealshakes + jus buah-buahan Orange/Mangga/Guava Peel Fresh (ini terutamanya untuk yg berasa muak apabila mengambil susu)
8. Mealshakes + ESP Shaklee (ini untuk bekalan tenaga yg tinggi & rasa lebih kenyang)
9. Mealshakes + segelas susu segar+2-3 keping biskut Oreo + ais (milkshake Mealshakes Oreo! Nyummm!)
10. Mealshakes + ESP + Performance Drink (minuman Mighty 3 Gems untuk kanak-kanak yg ingin berpuasa. Boleh diambil ketika bersahur untuk bekalan tenaga serta rasa kenyang lebih lama).
11. Mealshakes + susu segar + sebiji pisang + ais (Banana milkshake)
12. Mealshakes + susu segar + ais + potongan buah-buahan seperti strawberry, kiwi, buah naga, mangga dan lain-lain mengikut kegemaran (Fruit / Tropical milkshake)


13. Aiskrim Mealshakes – khusus bagi yg pandai membuat aiskrim sendiri di rumah. Tambahkan 1 sudu Mealshakes ke dalam ramuan aiskrim anda untuk meningkatkan khasiat aiskrim buatan anda! Hehehe..


Kesemua resepi-resepi ni cuba anda sediakan di dalam shaker ataupun gelas/mug yg menarik seperti ni kafe-kafe atau restoran. Mungkin anda boleh tambahkan sedikit sirap coklat, whipping cream ataupun hirisan buah di bahagian atas minuman Mealshakes terbut bagi menarik perhatian si manja untuk meminumnya!

Saya percaya, minuman Mealshakes Shaklee anak anda pasti lebih hebat rasanya! Dan si manja anda tidak akan menolak untuk meminumnya! Jom cuba!

Nak Mealshakes Shaklee untuk anak anda? Jom hubungi saya sekarang!

Irda
014-984 0240 (SMS/Whatsapp)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...