SHAKLEE LANDMARK STUDY - BUKTI PRODUK SHAKLEE BENAR-BENAR BERKESAN

landmark study

APA ITU LANDMARK STUDY?

Masa saya dalam bidang perancang bandar, 'landmark' ni bermaksud mercu tanda. Mercu tanda ni biasanya menjadi 'penanda' yg jelas bagi menunjukkan sesuatu perkara atau kawasan. Mercu tanda adalah objej yg jelas boleh dilihat oleh semua orang. Contohnya, Eiffel Tower adalah mercu tanda Kota Paris. Kota A' Famosa adalah mercu tanda Bandar Melaka. Ataupun Menara Condong adalah mercu tanda Pekan Teluk Intan.

So, Landmark Study juga konsepnya begitu. Landmark study dibuat untuk menunjukkan/membuktikan sesuatu perkara untuk dinilai & dilihat dengan jelas oleh semua orang. Landmark study dijalankan oleh mereka yg pakar dalam bidang berkaitan. Kajian yg dibuat juga boleh dinilai atau dinilai semula oleh mana-mana pakar/pihak ketiga di bidang berkaitan. Baik atau buruk keputusan hasil dari landmark study yg dibuat, semua orang akan dapat melihat hasilnya. Tiada apa yg diselindungkan.

Atas sebab itulah, TIDAK BANYAK produk; terutamanya supplemen/makanan tambahan yg mahu melalui landmark study. Sebab? Sebab pengeluar produk khuatir hasil kajian tersebut 'tidak memihak' kepada produk mereka. Mereka khuatir 'khasiat' atau kesan mengambil produk mereka tidak sebaik yg dinjangkakan atau dijanjikan kepada pengguna.


SHAKLEE LANDMARK STUDY

bukti produk shaklee berkesan
Untuk membuktikan bahawa produk Shaklee benar-benar berkesan; dan bukan 'omong kosong', pada tahun 2007 Shaklee telah meminta pihak ketiga (pihak luar) iaitu UC Berkeley School of Public Health untuk menjalankan Landmark Study ke atas pengguna produk Shaklee. Tujuan landmark study ni adalah untuk membuktikan bahawa produk Shaklee benar-benar mampu meningkatkan taraf kesihatan para pengamalnya. Dan kajian ini diketuai oleh bukan calang-calang orang tau iaitu Dr. Gladys Block; pakar dalam bidang perkaitan antara penyakit & kadar nutrisi dalam sistem badan manusia.

Macam mana landmark study ni dibuat?

First, pihak UC Berkeley School of Public ni memang dah ada kajian dah ke atas 2 golongan:
1. Golongan yg tak ambil supplemen langsung. Cuma jaga pemakanan/diet sahaja.
2. Golongan yg ambil 1 jenis supplemen sahaja. Bukan jenama Shaklee.

So, untuk Shaklee Landmark Study ni, Shaklee minta kepada pihak pengkaji ni untuk masukkan 1 lagi golongan untuk ujikaji perbandingan; iaitu mereka yg telah 20 tahun mengamalkan Vitalizer (multivitamin) Shaklee. Haaa... Harus diingat ye, tadi saya dah kata kan; setiap keputusan hasil Landmark Study ni takde nak sorok-sorok tau. Memang baik atau buruk hasilnya, akan dipaparkan juga kepada umum. Maknanya semua orang akan dapat tengok sendiri hasil original kajian tu.


HASIL KEPUTUSAN SHAKLEE LANDMARK STUDY

bukti shaklee berkesan

bukti shaklee berkesan

betul ke shaklee berkesan

Nahh.. Ini dia yg ditunggu-tunggu! Hasil keputusan secara detail Landmark Study yg dilakukan ke atas 3 golongan ini oleh pihak UC Berkeley School of Public Health; di mana:

1. BIRU - Golongan yg tidak mengambil apa-apa supplemen. Hanya menjaga pemakanan/diet sahaja.
2. MERAH - Golongan yg mengambil 1 jenis vitamin/supplemen sahaja jenama lain.
3. HIJAU - Golongan yg mengamalkan supplemen Shaklee selama 20 tahun.

Keputusannya adalah seperti berikut:

👉 Responden HIJAU mempunyai 11% paras nisbah kolesterol yg lebih rendah berbanding HDL. Dalam bacaan kolesterol badan kita, HDL mewakili 'kolesterol baik'. Manakala LDL adalah 'kolesterol jahat'. Responden HIJAU memiliki nisbah antara keduanya ini lebih rendah. Bermaksud, paras HDL yg tinggi/baik dalam badan responden HIJAU mampu menyingkirkan LDL yg jahat bagi memastikan bacaan total cholesterol yg normal.
👉 Responden HIJAU mempunyai 33% paras trigliserida yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Trigliserida adalah lemak dalam bentuk kimia yg terkandung di dalam makanan & juga tubuh manusia. Lebih rendah kadar trigliserida bermaksud jantung & badan seseorang itu adalah lebih sihat.
👉 Responden HIJAU mempunyai 36% paras homocysteine yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Homocysteine adalah asid amino yg dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita. Lebih rendah paras homocysteine ini, maka lebih optimum taraf kesihatan jantung & badan kita.
👉 Responden HIJAU mempunyai 59% paras protein C-Reaktif yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Protein C-Reaktif ini terkandung di dalam darah kita. Lebih tinggi kadar protein C-Reaktif ini, maka badan kita akan lebih sensitif & mudah terjejas oleh biological stress akibat response badan terhadap ancaman-ancaman yg menjejaskan kesihatan. Bila kadar protein C-Reaktif lebih rendah, bermaksud badan akan lebih sihat & taraf kesihatan sukar terjejas.
👉 Responden HIJAU juga mempunyai risiko yg lebih rendah dalam mendapat penyakit kritikal seperti diabetes, serangan jantung, kegagalan fungsi jantung, stroke & penyakit koronari jantung.

💥 Nota penting:
Responden HIJAU mengamalkan Vitalizer Shaklee yg mengandungi:
 Vitalea with iron formula (multivitamin lengkap)
 Caroto-E-Omega
 B + C Complex
 Optiflora Probiotics


UBAH JENAMA, UBAH HIDUP ANDA

Kesimpulannya, berdasarkan Shaklee Landmark Study yg dibuat pada tahun 2007, maka jelas terbukti bahawa JENAMA SUPPLEMEN yg anda ambil adalah AMAT PENTING. Malah, hanya dengan menjaga pemakanan/diet sahaja juga TIDAK MENCUKUPI untuk menjadikan kesihatan kita pada paras yg paling optimum. Mengapa? Kerana kita juga terdedah kepada pelbagai pencemaran tanpa sedar serta faktor physical & biological stress setiap hari, setiap waktu, setiap saat. Malah air kosong yg kita minum & udara yg kita sedut setiap hari juga tidak lagi suci sepenuhnya. 😓😓

Maka atas bukti hasil Shaklee Landmark Study inilah yg menjadikan SHAKLEE SEMEMANGNYA TIDAK SAMA dengan mana-mana jenama lain di dunia. So, jangan kata "ala, sama je aku beli vitamin kat farmasi. Lagi senang. Tak payah nak cari ejen bagai". NO. It's TOTALLY different. Melainkan, jenama yg anda ambil itu juga mempunyai bukti hasil dari Landmark Study juga.

bukti saintifik shaklee berkesan


Apa lagi yg membuatkan Shaklee ISTIMEWA & BERKESAN?
 350 ujian dijalankan ke atas setiap bahan botani yg digunakan dalam setiap produk.
 Lebih 80,000 ujian kawalan kualiti produk dijalankan setiap tahun.
 USD300 juta dibelanjakan setiap tahun untuk tujuan R&D ke atas produk.
 Terdapat 60 orang saintis bertauliah dalam pembangunan produk Shaklee.
 Terdapat 125 jurnal/kertas kajian klinikal ke atas produk Shaklee.
 Seramai 121 atlet Sukan Olimpik yg mengamalkan vitamin Shaklee telah memenangi pingat emas.
 Pihak NASA mempercayai Shaklee untuk menyediakan Shaklee Astro-Aide untuk dibekalkan kepada angkasawan mereka sewaktu di angkasaraya.
 Dijamin tidak mengandungi sebarang bahan sintetik, perasa, pewarna atau pengawet tiruan.

So, jika anda belum mula ambil produk Shaklee, jangan kata anda telah 100% menjaga taraf kesihatan anda. Bagi yg telah mula mengamalkan supplemen, semak semula kredibiliti jenama supplemen anda. Adakah ia setanding Shaklee?

Nak tahu lanjut tentang produk Shaklee yg sesuai dengan anda?
Hubungi saya:

Irda
Pengamal, Pengedar & Mentor Bisnes Shaklee.
014-984 0240


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...