13 KEBAIKAN LECITHIN SHAKLEE UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN

Assalamualaikum semua..

Kali ni saya nak share tentang salah satu supplemen yang wajib ada bersama saya walau ke mana pun saya pergi iaitu LECITHIN Shaklee.. Sebab apa? Sebab Lecithin Shaklee ni SANGAT PENTING tau untuk mereka yg ingin menurunkan berat badan secara sihat & selamat..


vitamin shaklee untuk kurus


Untuk pengetahuan anda, Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya ye.. bukan daripada haiwan.. sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg.. dan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, kita memerlukan 4000mg sehari untuk ia berfungsi membakar/mengemulsikan lemak-lemak di dalam badan kita..

Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..


Kenapa kita perlukan Lecithin ni untuk menurunkan berat badan ye?


Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan manusia; tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita. Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung serta biji kacang soya…(dan tahukah anda?? Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin! Woww!)…dan yang menariknya.. Lecithin Shaklee memang berasaskan kacang soya!! (*_^)

set kurus shaklee

Jom kita tengok 13 kelebihan Lecithin Shaklee yang berasaskan kacang soya ni >>>

  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yg lain. Ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure, stroke,heart disease serta arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan sehingga to 6,000-7,000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.
  • Kenapa mereka yang hendak menurunkan berat badan suka & perlukan Lecithin ni? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye.. memecahkan lemak).. Dan Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian tau… Pengambilan Lecithin 4,000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yg tercemar, bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecithin, pasti ianya keputusan yg bijak.,
  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya, fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.
  • Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.
  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7,000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter; di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan menjadi punca insomnia.
  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg mempunyai alergi, hay fever, asma ,bronkitis dan emphysema.
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  • Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  • Lecithin, bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE.. BIKE ni fungsinya adalah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dalam badan

kredit to: Master Lyna Noh >> http://vitaminsemulajadi.com
Jadi, tunggu apa lagi? Jom bakar lemak-lemak yang ada dalam badan dengan Lecithin Shaklee!



Untuk pesanan vitamin anda dan konsultasi secara percuma, hubungi saya:
Irda - ID 909714
SMS/Whatsapp: 014-984 0240

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

14 comments:

  1. apa yg x jadi apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa suruh makan bergantang2 lepas tu tido. Makan lecithin pun tak disiplin. mmg la tak jadi apa.

      Delete
  2. wow ada 13 kebaikan ... banyak tu...
    kalau belum dapat kesannya.? teruskan dan bole jaga pemakanan serta air masak yg banyak

    ReplyDelete
  3. Sbnrnya utk nmpk kesan vitamin yg kits ambil tu adalah kena minum air yg secukupnya.. Kmi kurang minum air Dan Cara mkn xteratur Mmg kita Xkn dpt kesanynya.. Tu pengalamn sy lh

    ReplyDelete
  4. Sbnrnya utk nmpk kesan vitamin yg kits ambil tu adalah kena minum air yg secukupnya.. Kmi kurang minum air Dan Cara mkn xteratur Mmg kita Xkn dpt kesanynya.. Tu pengalamn sy lh

    ReplyDelete
  5. Makan suplemen , kawal pemakanan dan exercise sikit. Lecithin berkesan untuk saya dari 58kg ke 55kg dalam masa 2 bulan😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis sorry nk tny..sis mkn lecithin ni saja atau suppliment lain :)

      Delete
  6. betul tu..bukan bergantung pada suplement sahaja untuk kurus ni

    ReplyDelete
  7. betul tu, utk dpt result yang ok mesti ada displin yang kuat. barulah setiap produk kita makan berkesan.

    ReplyDelete
  8. makan ni... mudah nak membuang tak? sbb saya ni ada masalah sembelit

    ReplyDelete
  9. Kalau tak nak kurus bole makan ke tak ? Kalau makan lecithin ni turun berat badan sya tak nak makan dah

    ReplyDelete
  10. Lin sejak makan lecithin consistent. Berat Ade gak turun, yg best lemak2 kat belakang ade pengurangan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...